Recenzie „N-am fost niciodată acolo” de Andrea Bartz

de | sept. 14, 2022 | Ficțiune, Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA N-AM FOST NICIODATĂ ACOLO ARE REDUCERE PE:

Vacanță de vis sau coșmar?

Prieten sau dușman?

Încredere sau primejdie?

Emily și Kristen sunt prietene de mai bine de zece ani. S-au cunoscut în timpul facultății și pentru mulți ani au fost nedespărțite. Cu toate că, în prezent, Kirsten s-a mutat în Australia pentru că a primit o ofertă bună de muncă, relația dintre ele este în continuare foarte strânsă în ciuda zecilor de mii de kilometri care le despart. Încearcă să reducă distanța, respectând tradiția stabilită deja de câțiva ani de a-și petrece în fiecare an măcar o săptămână împreună într-o locație exotică sau îndepărtată, singure, făcând ce le taie capul. Anul trecut au vizitat Cambodgia, iar anul acesta au ales Chile. Aleg locații cât mai îndepărtate și cât mai sălbatice, unde nimeni să nu le cunoască, caută libertatea de a fi cine vor să fie și de a face orice își doresc, ignorând pericolul ce poate apărea în urma acestui anonimat.

Dacă îți place recenzia cărții N-AM FOST NICIODATĂ ACOLO, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Andrea Bartz

Înainte de plecarea în Chile, Emily simte că are nevoie de o pauză pentru a-și recăpăta echilibrul psihic, zdruncinat în ultimă vacanță de o întâmplare tragică. Cu un an în urmă, în Cambodgia au cunoscut un tânăr, Sebastian. După ce au petrecut o seară într-un bar, Emily se hotărăște să aibă o aventură de-o noapte cu acesta și decide să îl invite în camera de hotel pe care o împărțea cu Kristen, urmând ca aceasta să întârzie la bar câteva ore pentru a oferi puțin spațiu proaspătului cuplu. Dar, ajunsă în cameră cu acest străin, Emily se trezește atacată și bruscată și numai apariția neașteptată a lui Kristen la momentul oportun o salvează de la viol. Dar urmările altercației sunt macabre: un Sebastian plin de sânge și mort pe podeaua camerei lor. N-o să vă spun care dintre cele două a comis crima, dar vă avertizez că istoria se repetă la un an diferență pe un alt continent, într-o altă vacanță și cu un alt străin chipeș. Două tragedii, două cadavre, două persoane dispărute, două anchete deschise.

Reîntoarcerea la rutina zilnică de acasă din Wisconsin, stresul de a avea pe conștiință două crime și ascunderea a două cadavre este prea mult pentru sănătatea mintală a lui Emily. Investigația pentru crima din Chile este efectuată mult mai atent de către poliție deoarece tânărul dispărut are o familie care luptă să afle adevărul. Știrile și noutățile legate de caz difuzate în mass-media americană îi declanșează panica lui Emily care a rămas singură în State după ce Kristen a revenit în Australia.

Intriga se bazează mult pe factorul psihologic, autoarea concentrându-se pe personajul lui Emily și pe trăirile acesteia. Confuziile și nesiguranța ei susțin adâncirea misterului și a suspansului. Accentul este pus pe prietenia dintre cele două fete care, deși inițial pare foarte trainică și sinceră, pe parcurs se dovedește că ascunde multe probleme. Reîntoarcerea acasă a lui Kristen la scurt timp după vacanța din Chile îi trezește suspiciuni lui Emily care simte că întâlnirile zilnice cu aceasta îi anulează eforturile de a-și scoate din minte ceea ce s-a întâmplat și de a reveni la o viață normală.

Dar ceea ce o intrigă foarte tare și o pune în alertă este comportamentul lui Kristen deoarece conștiința ei nu dă semne de regret, vină sau depresie. Din contră, se poartă ca și cum nimic nu s-a întâmplat, evitând chiar și discuțiile în particular cu Emily despre subiect.  Ascunderea celor două crime le pune prietenia la încercare, dar și caracterul. Confruntată cu amenințarea de a fi acuzată de crimă, Emily reanalizează relația de prietenie cu Kristen și devine conștientă că ceva nu este în regulă cu comportamentul ei.

Răsturnările de situație sunt nebunești și la un moment dat nu mai ești sigur de sănătatea psihică a niciunuia dintre personaje. Prietenia dintre cele două se deteriorează rapid supusă probei stresului. Încrederea totală pe care o împărțeau nu rezistă la presiunea celor două crime. Și apare amenințarea ca, atunci când intervin îndoiala și suspiciunea, prietenia să se transforme într-un coșmar. Cu cât poliția se apropie de adevăr, cu atât se clatină prietenia celor două pe marginea dezastrului. Este o poveste despre loialitate, posesivitate, dezechilibru psihic, traume din trecut și prietenii toxice.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA N-AM FOST NICIODATĂ ACOLO CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: N-AM FOST NICIODATĂ ACOLO
Autor: Andrea Bartz
Traducător: Dora Constantinovici
An apariție : 2022
Editura: TREI
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 7.5 / 10
Vizualizari recenzie: 3156

Alte recenzii de la Andrea Bartz:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Băiatul din Vecini” de Vi Keeland

Recenzie ”Băiatul din Vecini” de Vi Keeland

Cine a spus că vârsta contează într-o poveste de iubire? Valentina di Giovanni are 37 de ani și este convinsă că nu este pregătită să își dea întâlniri. După doi ani de la divorțul de bărbatul cu care a fost împreună încă din liceu și cu care are un fiu, Valentina...

Recenzie “Cum să te simți iubit” de Dr. Jeanne Segal

Recenzie “Cum să te simți iubit” de Dr. Jeanne Segal

Dr. Jeanne Segal are o bogată experiență în domeniul psihologiei și a ales să împărtășească din experiența profesională scriind pe înțelesul tuturor despre inteligența emoțională. Cartea Cum să te simți iubit are un caracter practic, poate îmbunătăți viața oricărui...

Recenzie „Manon Lescaut” de Antoine Francois Prevost

Recenzie „Manon Lescaut” de Antoine Francois Prevost

"Manon Lescaut" de Antoine Francois Prevost este un clasic roman de dragoste franțuzesc publicat în anul 1731. Are la bază o poveste romantică tristă și vicioasă între doi tineri care ajung să se ruineze unul pe celălalt. Încă dinainte să ajung să citesc acest volum,...

5 2 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 1481 zile și a scris până acum 485 articole. Se află pe poziția 3 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments