Recenzie “N-am mai visat de mult că zbor” de Taichi Yamada

by | May 6, 2020 | Beletristică, Dragoste, Fantezie, Ficțiune, Recenzii cărți

🔥 CARTEA N-AM MAI VISAT DE MULT CĂ ZBOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

“N-am mai visat de mult că zbor” este o carte de dragoste scrisă de autorul japonez Taichi Yamada. Aceasta a fost publicată inițial în anul 1985 și face parte din genul Ficțiune. Nu este o carte deloc groasă și se citește destul de ușor. În plus, coperta ediției de la Editura Humanitas, din Colecția Raftul Denisei este minunată.

Recunosc că uneori în alegerea cărților pe care le citesc mă las atrasă și de o copertă bună. Uneori se întâmplă să am așteptări mari de la scriere din cauza asta și risc să fiu dezamăgită. Dar de cele mai multe ori cărțile cu coperte frumoase ascund totodată și povești frumoase, care mă încântă nespus.

Aș putea să spun că este și cazul romanului “N-am mai visat de mult că zbor” de Taichi Yamada

Povestea acestei scrieri de iubire nu este deloc plictisitoare și nici măcar obișnuită. Mai degrabă este vorba de o dragoste supranaturală ce îi transformă pe ambii parteneri. În carte îl întâlnim pe domnul Taura, un bărbat de aproape 50 de ani. El se va îndrăgosti în cel mai ciudat mod de Mutsuko, o femeie de aproape 70 de ani care întinerește fără să știe cum să explice acest lucru.

Cei doi se întâlnesc pentru prima data într-un salon de spital unde se află doar ei doi. Fără să se vadă unul pe celălalt, ei discută. Și apoi se dedau la lucruri mai intime, doar prin intermediul vorbelor, fără a se atinge reciproc. Întâmplarea aceasta este destul de bizară de vreme ce la plecarea din spital a bărbatului, are ocazia să o vadă pentru o clipă pe femeia din salon. Crezând inițial că este cam de o vârstă cu el, Taura este dezgustat și furios când vede că ea pare foarte în vârstă. Prin urmare se simte înșelat și încearcă să uite toată povestea.

Însă peste ceva timp, bărbatul este sunat la birou de o femeie a cărei voce pare să o recunoasă. Este pacienta cu care a stat în același salon. Taura refuză să se întâlnească cu ea, dar ea îl urmărește și până la urmă cei doi sunt din nou față în față. Iar acum el observă cu stupoare că femeia este chiar mai tânără decât el. Așa va porni o mare pasiune între cei doi.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Taichi Yamada

Dar ceva miraculos se întâmplă.

Mutsuko întinerește pe zi ce trece iar inițial acest lucru îi uimește dar apoi îi încântă pe amândoi

Asta până când femeia ajunge la o vârstă atât de mică încât nu mai poate fi considerată decât fiica lui Taura. Povestea se aseamănă cumva cu cea din cartea “Strania poveste a lui Benjamin Button”. Doar că de data asta personajul afectat de bizara afecțiune este femeia.

În romanul “N-am mai visat de mult că zbor” vei da și de scene de dragoste, erotice, destul de revelatoare. Unele vor avea logică într-un roman de dragoste. Dar altele, pasajele de iubire fizică dintre el și ea când ajunge la o vârstă foarte fragedă, pot dezgusta sau incomoda pe unii cititori. Însă dacă vei porni citind acest roman cu mintea deschisă și fără să ai prejudecăți, atunci s-ar putea să găsești lectura drept foarte bună și emoționantă.

Titlu: N-am Mai Visat De Mult Că Zbor
Autor: Taichi Yamada
An apariție : 2012
Editura: HUMANITAS FICTION
Nr. Pagini: 232
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Publicată la 6.05.2020
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 713 zile și a scris până acum 207 articole. Se află pe poziția 7 din 149 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments