Recenzie ”Necunoscuta din Tanger” de Christine Mangan

de | iul. 25, 2023 | Beletristică, Horror și Thriller, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA NECUNOSCUTA DIN TANGER ARE REDUCERE PE:

coperta Necunoscuta din Tanger”Necunoscuta din Tanger” de Christine Mangan este cel mai recent thriller citit. Când am luat cartea asta, nu prea m-am uitat la prezentarea de pe spatele ei. Și luându-mă după titlu și copertă aș fi zic că e mai degrabă o carte de dragoste sau o ficțiune istorică.

Nici pe departe!

”Necunoscuta din Tanger” e un roman de suspans cât se poate de terifiant, și mai degrabă thriller psihologic

Se joacă cu mintea ta. Se joacă cu mintea personajelor până le face să se îndoiască de ele și de acțiunile sau amintirile lor. Citind povestea celor două prietene mi-au fost stârnite senzații de ”Colega de cameră”, un film psihologic de mister în care obsesia unei tinere ajunge la cote maxime atunci când o dorește pe prietena ei doar pentru ea.

Dacă îți place recenzia cărții NECUNOSCUTA DIN TANGER, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Christine Mangan

Cam așa ceva se întâmplă și aici. De la prietenie și fericirea de a împărtăși secrete și momente frumoase cu cineva apropiat se ajunge la o goană după atenție și compania celeilalte. Una dintre ele este bogată, răsfățată și puțin cam sensibilă, cealaltă este puternică, frumoasă și obsedată de ea.

Alice a lăsat în urmă o întâmplare ciudată, un eveniment marcant, care au făcut-o să se îndoiască de mintea și sănătatea ei, și a acceptat să se mute cu noul ei soț – John, în Tanger, Maroc. 

Ajunsă aici, are fobie de locuri, de oameni, de tot ce e nou pentru ea. Ultima persoană pe care se gândește că ar putea-o vedea la ușă este chiar fosta ei colegă de cameră și prietenă din colegiu – Lucy. 

Nu s-au despărțit tocmai amiabil iar Alice chiar crede că Lucy a avut ceva de-a face cu moartea iubitului ei din colegiu, în urmă cu un an

Dar prietena ei vine la ea ca și cum nimic nu s-ar fi produs și vrea ca ele două să fie din nou ca înainte.

Însă Alice nu mai e sigură dacă femeia din fața ei e tânăra pe care o admira și voia să fie ca ea independentă, sau o femeie obsedată, care vrea să îi fure viața și identitatea, să se transforme în ea sau să o subjuge total.

Proaspăta soție începe să aibă dubii și legat de soțul ei, dar preferând să depindă de cineva, se complace într-o situație umilitoare. Așadar are de ales dintre două rele. Ce rău va prefera mai mult?

Pe soțul ei cu care are o relație călduță și care îi oferă confort în ciuda faptului că o înșeală? Sau pe fosta ei prietenă Lucy care o determină să devină mai hotărâtă, mai puternică, să fie din nou cea mai bună prietenă a ei și poate chiar mai mult de atât?

”Necunoscuta din Tanger” este un thriller psihologic care te poartă prin cele mai întunecate cotloane ale minții și te derutează total, pentru a nu intui cine e cine și ce dorește de la celălalt

Romanul acesta de suspans e uimitor prin forța detaliilor, a cadrelor vizuale pe care ți le proiectezi imediat în minte și în care te teleportezi. Te înnebunește la fel ca pe protagonistă și nu înțelegi prea bine ce se întâmplă la final. Te lasă cu gura căscată și îți provoacă repulsie, ciudă.

Vrei ca Lucy să fie pedepsită. Vrei ca totul să iasă la iveală, ca Alice să-și revină și să-și proclame independența. Dar sfârșitul e altul și mie nu mi-a plăcut deloc.

E un final potrivit pentru un thriller, dar nu e deloc just, ca multe alte finaluri din viața reală de altfel.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA NECUNOSCUTA DIN TANGER CU REDUCERE DE PE:

Titlu: NECUNOSCUTA DIN TANGER
Autor: Christine Mangan
An apariție : 2021
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 1779

Alte recenzii de la Christine Mangan:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 1 lună, 27 zile și a scris până acum 418 articole. Se află pe poziția 5 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments