Recenzie “Nimona” de Noelle Stevenson.

Titlu: Nimona
Autor: Noelle Stevenson
An apariție : 2015
Editura: HARPERCOLLINS
Nr. Pagini: 272
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Iuliana Enache
Publicată la 20.12.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Nimona” de Noelle Stevenson.
Acordă o notă

Răzbunare!Dragoni! Ştiinţă! Simbolism! Toate acestea și chiar mai multe vă așteaptă în acest epic strălucitor subversiv, ireversibil de la Noelle Stevenson. Dispunând de un epilog exclusiv, care nu este văzut în comicul web, împreună cu schițe conceptuale bonus și pagini revizuite în întregime, acest superb roman grafic plin de culoare este perfect pentru fanii comicului web și este sigur că va câștiga mulţi alţi fani.

Nimona este o tânără impresionantă cu puteri supranaturale, cu un talent pentru ticăloșie. Lordul Ballister Blackheart este un ticălos cu o vendetă. Ca și prieten și supraveghetor, Nimona și Lordul Blackheart sunt pe cale să facă răutăţi grave. Misiunea lor este de a dovedi regatului că Sir Ambrosius Goldenloin și prietenii săi de la Instituția de aplicare a legii și eroică nu sunt eroii pe care toată lumea crede că sunt.

Dar, pe măsură ce mici acte de răutate cresc într-o luptă viciară, Lordul Blackheart își dă seama că puterile lui Nimona sunt la fel de tulbure și misterioase ca trecutul ei. Iar partea ei sălbatică imprevizibilă ar putea fi mai periculoasă decât este dispus să recunoască.

Nimona este unică. Ea îşi poate schimba înfăţişarea după bunul ei plac. Însă în cea mai mare parte a timplui adoră costumaţia de rechin, dar şi de dragon.

Lordul Blackheart o întâlneşte printr-o simplă greşeală, Nimona se află în casa lui şi trebuie să o dea imediat afară. Însă ea s-ar putea să îl ajute cu planurile lui de răufăcător.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Noelle Stevenson.

Ce mi s-a părut cel mai intreresant în legătură cu acest roman grafic a fost faptul că răufăcătorii erau cei care vroiau să aducă binele comunităţii, nu eroii, cei care ar trebui să lupte pentru a aduce pacea în lume, după cum te-ai fi aşteptat.

Nimona mi-a fost un personaj foarte simpatic. Curajul ei, dârzenia de care a dat dovadă mi-au arătat că nu exista doar cărţi cu persoanje feminine foarte slabe. Nimona este un personaj care ar trebui să inspire mult mai multe opere, ar trebui să apară mai des în lumea cărţilor.

Noelle scrie cu atât de multă sensibilitate şi crează o operă, un roman ce va rămâne în inima mea pentru mult timp de-acum încolo.

 

Aspecte Pozitive:

Fiind o bandă desenată, se citeşte foarte uşor şi are foarte multă acţiune. O recomand fanilor genului Fantasy.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.