Recenzie „Nopţi de patimă” (Frăţia Pumnalului Negru #1) de J. R. Ward

de | iul. 1, 2015 | Beletristică, Ficțiune, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA NOPŢI DE PATIMĂ (FRĂŢIA PUMNALULUI NEGRU #1) ARE REDUCERE PE:

Nopti_de_patima

Nopţi de patimă este ceea ce eu aş numi o inovaţie al mitului vampiresc. Folosindu-se de o temă, mai mult decât exploatată, J. R. Ward ţese o poveste ce stârneşte curiozitate cititorului de la prima pagină până la ultima.

Victima, îşi închipuia că, întâmpină moartea în singurătate, chiar dacă îşi privea călăul în ochi. Nu poţi traversa unele poduri decât singur, indiferent cine te- ar conduce până acolo.

Oare ce rol ar interpreta omul pe această lume dacă ar fi să împartă pământul cu alte fiinţe capabile să judece, să creeze, să distrugă, să fie asemenea lui şi care să reprezinte o ameninţare la tronul omului, acela de fiinţă înzestrată cu inteligenţă şi conştiinţă?

Ar fi omul o biată victimă sau ar fi călăul? La aceste întrebări se poate găsi răspuns în primul volum al seriei Frăţia Pumnalului Negru, Nopţi de patimă unde autoarea J. R. Ward creează în faţa cititorului o lume împărţită între oameni şi vampiri.

Crezându-şi teritoriul ameninţat, din rândul oamenilor se ridică Societatea Exterminatorilor, oameni ce renunţă de bună voie la sufletul lor în schimbul puterii şi al unei iluzorii nemuriri pentru a scăpa pământul de vampiri, fie că reprezintă aceştia o ameninţare fondată sau nu. De cealaltă parte, simţind ameninţarea, ia naştere Frăţia Pumnalului Negru, o mână de vampiri puternici ce luptă pentru protejarea vampirilor-civili.

În mijlocul unui război ascuns de ochii muritorilor de rând, se află Beth, o tânără de 25 de ani, fără familie (mama murise la naşterea ei, iar identitatea tatălui îi este necunoscută), redactor la un mică gazetă din Caldwell. Deşi e de o frumuseţe aparte şi nelipsită de admiratori, singurul companion al lui Beth este Boo, pisicuţa neagră ce o aşteaptă în fiecare seară în apartamentul sărăcăcios al acesteia.

În lipsă de alternative, Beth continuă să-şi ducă mai departe aceeaşi viaţă monotonă fără speranţa unei apropiate schimbări, asta până în momentul în care, într-una din seri, îl întâlneşte pe Wrath, un bărbat pe cât de atrăgător pe atât de primejdios, și care pare că o cunoaşte mai mult decât este posibil. Prin intermediul acestuia descoperă faţa unei societăţi ascunse de care însăşi trecutul ei este legat.

De cealaltă parte, Wrath, şef al Frăţiei Pumnalului Negru, precum şi rege al vampirilor, se vede nevoit să înfrunte atât primejdiile ce-i pun lui Beth viaţa în pericol, cât şi noile sentimente şi atracţia neobişnuită ce o simte faţă de aceasta. Simplul rol al acestuia, de a o păstra pe Beth în viaţă, pare brusc mult mai greu decât anticipase.

Ce rol are trecutul lui Beth cu Societatea Vampirilor, de ce tocmai Wrath trebuie să o protejeze si cum se va sfârşi acea atracţie de magnet ce se transformă în scântei de fiecare dată când sunt unul în preajma celuilalt? Răspunsurile la toate aceste întrebări se împletesc într-o minunată poveste plină de romantism, acţiune şi suspans.

Nopţi de patimă de J. R. Ward este o lectură plăcută ce poate fi pe plac atât fanilor de romane cu vampiri, cât şi mai ales celor care iubesc romanele de dragoste. Iubirea pătimaşă şi fascinaţia lumii vampireşti sunt puse sub o lumină nouă în Frăţia Pumnalului Negru: Nopţi de patimă, o lumină ce sigur va străluci şi în ochii cititorilor.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții NOPŢI DE PATIMĂ (FRĂŢIA PUMNALULUI NEGRU #1)?

Vezi toată lista de cărți scrise de J. R. Ward sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA NOPŢI DE PATIMĂ (FRĂŢIA PUMNALULUI NEGRU #1) CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Nopţi De Patimă (frăţia Pumnalului Negru #1)
Autor: J. R. Ward
An apariție : 2012
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 510
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 1.07.2015
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Fetița pierdută” de Emily Gunnis

Recenzie „Fetița pierdută” de Emily Gunnis

Cartea debutează cu un episod violent și traumatizant. Un veteran depresiv și psihotic își ucide cu pumnii soția după care își zboară creierii. La eveniment este martor copilul familiei, o fetiță de 13 ani, Rebecca. Nu este singurul abuz la care a asistat copilul...

Recenzie “Vraja oaselor sub clar de lună” de Kathryn Purdie

Recenzie “Vraja oaselor sub clar de lună” de Kathryn Purdie

“Vraja oaselor sub clar de lună” de Kathryn Purdie este o poveste despre sacrificiu și iubire. Pentru a-și dedica viața în slujba zeilor, femeile trebuie să-și sacrifice iubirea adevărată. Ailesse s-a antrenat încă de la naștere pentru a deveni următoarea matriarhă a...

Recenzie „Inimă atât de albă” de Javier Marias

Recenzie „Inimă atât de albă” de Javier Marias

Inimă atât de albă nu este doar o poveste și o analiză psihologică a cuplului prins între trădare, secrete și minciună. Marias propune o adevărată filozofie privind memoria și trecutul, pe care o despică și o analizează cu ajutorul frazelor lui interminabile și pline...

0 0 votes
Article Rating
Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 2454 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 1 din 46 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments