Recenzie “Nopţi de patimă” (Frăţia Pumnalului Negru #1) de J. R. Ward

Titlu: Nopţi De Patimă (frăţia Pumnalului Negru #1)
Autor: J. R. Ward
An apariție : 2012
Editura: Leda
Nr. Pagini: 510
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Daniela Macovei
Publicată la 1.07.2015
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI NOPŢI DE PATIMĂ (FRĂŢIA PUMNALULUI NEGRU #1) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Nopti_de_patima

Nopţi de patimă este ceea ce eu aş numi o inovaţie al mitului vampiresc. Folosindu-se de o temă, mai mult decât exploatată, J. R. Ward ţese o poveste ce stârneşte curiozitate cititorului de la prima pagină până la ultima.

Victima, îşi închipuia că, întâmpină moartea în singurătate, chiar dacă îşi privea călăul în ochi. Nu poţi traversa unele poduri decât singur, indiferent cine te- ar conduce până acolo.

Oare ce rol ar interpreta omul pe această lume dacă ar fi să împartă pământul cu alte fiinţe capabile să judece, să creeze, să distrugă, să fie asemenea lui şi care să reprezinte o ameninţare la tronul omului, acela de fiinţă înzestrată cu inteligenţă şi conştiinţă?

Ar fi omul o biată victimă sau ar fi călăul? La aceste întrebări se poate găsi răspuns în primul volum al seriei Frăţia Pumnalului Negru, Nopţi de patimă unde autoarea J. R. Ward creează în faţa cititorului o lume împărţită între oameni şi vampiri.

Crezându-şi teritoriul ameninţat, din rândul oamenilor se ridică Societatea Exterminatorilor, oameni ce renunţă de bună voie la sufletul lor în schimbul puterii şi al unei iluzorii nemuriri pentru a scăpa pământul de vampiri, fie că reprezintă aceştia o ameninţare fondată sau nu. De cealaltă parte, simţind ameninţarea, ia naştere Frăţia Pumnalului Negru, o mână de vampiri puternici ce luptă pentru protejarea vampirilor-civili.

În mijlocul unui război ascuns de ochii muritorilor de rând, se află Beth, o tânără de 25 de ani, fără familie (mama murise la naşterea ei, iar identitatea tatălui îi este necunoscută), redactor la un mică gazetă din Caldwell. Deşi e de o frumuseţe aparte şi nelipsită de admiratori, singurul companion al lui Beth este Boo, pisicuţa neagră ce o aşteaptă în fiecare seară în apartamentul sărăcăcios al acesteia.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de J. R. Ward.

În lipsă de alternative, Beth continuă să-şi ducă mai departe aceeaşi viaţă monotonă fără speranţa unei apropiate schimbări, asta până în momentul în care, într-una din seri, îl întâlneşte pe Wrath, un bărbat pe cât de atrăgător pe atât de primejdios, și care pare că o cunoaşte mai mult decât este posibil. Prin intermediul acestuia descoperă faţa unei societăţi ascunse de care însăşi trecutul ei este legat.

De cealaltă parte, Wrath, şef al Frăţiei Pumnalului Negru, precum şi rege al vampirilor, se vede nevoit să înfrunte atât primejdiile ce-i pun lui Beth viaţa în pericol, cât şi noile sentimente şi atracţia neobişnuită ce o simte faţă de aceasta. Simplul rol al acestuia, de a o păstra pe Beth în viaţă, pare brusc mult mai greu decât anticipase.

Ce rol are trecutul lui Beth cu Societatea Vampirilor, de ce tocmai Wrath trebuie să o protejeze si cum se va sfârşi acea atracţie de magnet ce se transformă în scântei de fiecare dată când sunt unul în preajma celuilalt? Răspunsurile la toate aceste întrebări se împletesc într-o minunată poveste plină de romantism, acţiune şi suspans.

Nopţi de patimă de J. R. Ward este o lectură plăcută ce poate fi pe plac atât fanilor de romane cu vampiri, cât şi mai ales celor care iubesc romanele de dragoste. Iubirea pătimaşă şi fascinaţia lumii vampireşti sunt puse sub o lumină nouă în Frăţia Pumnalului Negru: Nopţi de patimă, o lumină ce sigur va străluci şi în ochii cititorilor.

ACUM GĂSEȘTI NOPŢI DE PATIMĂ (FRĂŢIA PUMNALULUI NEGRU #1) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Cititorul are parte de idei inovatoare ce vin să îmbogăţească vastele poveşti despre vampiri, precum faptul că nu au nevoie să bea sânge uman pentru a supravieţui.

Aspecte Negative:

Scenele de romantism decurg într-un ritm mult prea alert şi prea forţat distrugând realismul poveştii. Folosirea cuvântului "vampirul", in scenele de romantism, din 2 în 2 fraze, devine destul de deranjant; nimeni nu uită că Wrath e vampir.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.