Recenzie „Norr” de Camelia Iuliana Radu

de | feb. 29, 2016 | Beletristică, Literatură Contemporană, Poezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA NORR ARE REDUCERE PE:

 

norr Camelia Iuliana RaduVolumul de poezii Norr este opera uneia dintre cele mai în vogă poete contemporane din România, lansarea oficială a volumului a avut loc în noiembrie 2015 la Târgul Internațional de carte Gaudeamus.

Autoarea vorbește, prin poeziile sale, despre Suedia din pielea unei emigrante românce fascinată de țara vikingilor și de răceala naturii. Mentalitățile, distanța dintre oameni și dificultățile de adaptare ale unei străine într-o țară nordică sunt perfect ilustrate în Norr.

Versurile sunt sincere, plăcute și liniștitoare. Îți e foarte ușor să te regăsești în pielea femeii emigrante, sau a personajului negativ care fumează pe stradă și e privit de ceilalți cu ochi răi: eram fumătoarea,  ființa stigmatizată/ exemplul negativ. Te pune în locul mamei ce se acomodează mai greu cu noul mediu, cu străinătatea, în timp ce fiul e detașat.

Dacă îți place recenzia cărții NORR, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Camelia Iuliana Radu

Femeia suedeză e atât de frumoasă, că devine o zână contemplată de românul Ioan, cu căciulă de dac, iar vikingii au dispărut dar în loc au rămas nșite bărbați frumoși.

Poeziile din Norr sunt un talmeș balmeș autentic, precum recunoaște însăși autoarea în una dintre poezii: nicio ordine/ nicio rigoare/ nimic/ doar căderi și vertiginoase urcușuri.

Până la urmă, Norr este doar o poveste despre adaptare/ o poveste despre oameni cu depărtările în sânge.

Camelia Iuliana Radu s-a născut în anul 1959, în Slatina, dar până la 30 de ani trăiește în Brăila. La opt ani îi este publicată prima poezie într-un volum colectiv dedicat copiilor poeți.

Camelia Iuliana Radu a înființat și condus cenaclul literar Atelier XX. A activat în domeniul jurnalistic, unde s-a axat pe jurnalismul cultural.

Ea este cea care își ilustrează copertele cărților, coperta volumului Norr este un colaj în care a integrat biletul de avion datorită căruia s-au născut aceste poezii.

Prozatorul Ioan Groșan este de părere că autoarea Camelia Iuliana Radu merită, datorită volumului Norr, să fie așezată pe primul raft al poeziei contemporane românești. Eu știu că voi pune volumul pe un raft accesibil înălțimii mele, pentru că vreau să mă mai rătăcesc prin Suedia.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA NORR CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Norr
Autor: Camelia Iuliana Radu
An apariție : 2015
Editura: TRACUS ARTE
Nr. Pagini: 139
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1222

Alte recenzii de la Camelia Iuliana Radu:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

4 1 vote
Article Rating
Bianca Dacin este redactor Booknation.ro de 2719 zile și a scris până acum 24 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Bianca Dacin aici. Bianca Dacin are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments