🔥 CARTEA NU GENUL ĂLA DE FATĂ ARE REDUCERE PE:

lena-228x300Am fost relativ sceptică (și prin relativ sceptică vreau să spun foarte sceptică) în legătură cu această carte, pentru că e scrisă de producătoarea serialului Girls, serial pe care nu îl pot suporta sub nicio formă.

Începutul cărții a fost categoric excepțional. Lena Dunham a concentrat în câteva fraze probleme cu care majoritatea adolescentelor se confruntă, motiv pentru care fiecare dintre noi se regăsește cu ușurință în aceste rânduri.

AM 20 DE ANI și mă urăsc. Părul, fața, linia convexă a mijlocului meu. Vocea care îmi iese din corp nesigură si tremurătoare și poemele care ies sentimentale, aproape plângacioase. Felul în care părinții mei, când vorbesc cu mine, folosesc un ton doar puțin mai ridicat decât atunci când vorbesc cu sora mea, de parca aș fi vreun funcționar public care tocmai a cedat nervos și care, dacă îl mai stresezi puțin, ar putea să-i arunce in aer pe ostaticii pe care îi are legați in beci. ”

Citeam pagină după pagină, regăsindu-mă în fiecare capitol și trăind senzații de deja-vu. Maniera în care este scrisă cartea este una degajată, astfel încât Nu genul ăla de fată reprezintă o lectură fresh și plăcută. Structurarea romanului iarăși a fost deosebită. Nlargeumele fiecărui capitol constituie…un capitol din viața fiecărei femei, de la iubire la dietă, de la prietenie la fugitul de acasă. Mă bucur enorm că romanul nu seamănă deloc cu ideea pe care se bazează serialul Girls, aș fi fost extrem de dezamăgită dacă ar fi fost așa, deoarece serialul mi se pare tare pueril, încă nu îi pot construi o schemă logică și nici un sens.

Dacă îți place recenzia cărții NU GENUL ĂLA DE FATĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Lena Dunham

“The end never comes when you think it will. It’s always ten steps past the worst moment, then a weird turn to the left.”

Pentru mine, Lena Dunham este cu siguranță vocea tuturor generațiilor, iar Nu genul ăla de fată este un registru de lecții de viață, o poveste scrisă cu mult umor, duioșie, scrisă cu sinceritatea și puritatea copilului care se descoperă pe sine, devenind, încet-încet, adult. Nu genul ăla de fată e aleea pe care orice tânără trebuie să o străbată cu scopul de a ajunge la destinația finală, și de a devini femeie, o alee pavată cu umor, limbaj ușor licențios, și adevăruri dure.

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA NU GENUL ĂLA DE FATĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Nu Genul ăla De Fată
Autor: Lena Dunham
An apariție : 2015
Editura: PUBLICA
Nr. Pagini: 344
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1964

Alte recenzii de la Lena Dunham:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Defecți” de Cecelia Ahern

Defecți într-o lume Defectă Celestine North este o tânără care trăiește într-o țară defectă și crudă. În lumea lor, greșelile, păcatele, minciunile și închipuitele trădări aduse statului sunt pedepsite crunt. Ghilda este cea care dă sentințele, iar din Ghildă face...

0 0 votes
Article Rating
Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 2699 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments