Recenzie “O fată din bucăți” de Kathleen Glasgow

Titlu: O Fată Din Bucăți
Autor: Kathleen Glasgow
An apariție : 2017
Editura: Storia
Nr. Pagini: 436
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Dana Otet
Publicată la 29.10.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

Fiecare moment este rezervat pentru ceva anume.

În lumea contemporană, pe piață, există o mulțime de cărți, unele cu subiecte mai profunde, altele mai puțin profunde, unele cu personaje simpatice, unele cu personaje pe care nu poți să le suporți.

Există, însă, și cărți care nu prezintă niciun defect în ceea ce privește scrierea, povestea, personajele, acțiunea, locul unde se desfășoară aceasta, respectiv timpul sau, mai precis, când se desfășoară.

Există cărți pe care le îndrăgești încă din prima pagină. Există cărți de care te atașezi instant, fără nicio reținere. Există cărți precum O fată din bucăți.

O fată din bucăți este un volum care te marchează, care te citește, și se pliază într-un mod atât de neașteptat cu ceea ce ești tu, cu ceea ce preferi tu în materie de citit.

Pot să vă spun că această carte este una potrivită pentru toate vârstele, dar mai ales pentru acei adolescenți, care nu cunosc adevăratul sens al vieții, acele persoane care mereu consideră că viața este lipsită de importanță, că este mult prea grea.

Povestea lui Charlie este una cutremurătoare. Luând parte la ceea ce trăiește ea se poate înțelege cu ușurință faptul că niciodată nimic nu este pierdut, atât timp cât există voință.

O fată din bucăți este un echivalent al sacrificiului, al dorinței de a evolua, de a fi mai bun, de a depăși o condiție precară, de a fi puternic și de a trece cu brio peste toate impedimentele pe care viața le răstoarnă cu atât de multă ușurință peste sufletele celor care se dau bătuți prea ușor.

O fată din bucăți surprinde evoluția lui Charlie, atât din punct de vedere sentimental, cât și emoțional. Această carte poate fi percepută ca fiind un jurnal cu rol de avertizare pentru tineri.

De aceea, eu aș recomanda această carte tuturor, indiferent de vârstă, deoarece există, necontenit, evenimente care ne determină să ne dorim să facem lucruri necugetate, evenimente pe care să le regretăm.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Kathleen Glasgow.

Surpriza se rezumă și la faptul că această Kathleen Glasgow este o autoare debutantă și încă nu îmi vine să cred, în principiu pentru că ceea ce surprinde ea în carte.,subiectul abordat este unul atât de sensibil, atât de dur, totodată, atât de realist.

Cred cu precădere că anumite experiențe au determinat-o să ducă această poveste, oarecum, mai departe, chiar dacă prin intermediul unei simple scrieri. Sunt de părere că această carte este un semn de alarmă pentru toți tinerii.

De asemenea, indirect, se vor observa o serie de sfaturi, care, treptat, ies la iveală.

Voi trebuie să stați cu ochii pe Charlie și să luați parte, pe cât posibil, la ceea ce se petrece în jurul ei. Eu vă îndemn să vă transpuneți, dacă puteți, în povestea ei.

Acest volum nu este o carte doar pentru tineri, deoarece ai nu pot să perceapă lucrurile, uneori, așa cum sunt. Această carte se adresează unor minți puternice, mature, în principiu, pentru că subiectul cărți este unul extrem de dur, surprinzând sinuciderea, tentativa de sinucidere.

-Da, numai că uneori trebuie să lași în urmă unele lucruri ca să poți merge mai departe, înțelegi?

O sumedenie de alte elemente sunt particularizate într-un mod foarte detaliat în contextul acestei cărți. Dezamăgiri. Promisiuni. Regrete.

-Așa de frâng inimi, știi. Când crezi în promisiuni.

Când nimeni nu îi este alături lui Charlie, va mai fi ea în stare să treacă peste fiecare obstacol? Viața o lovește din plin. Tunele se abat asupra ei. Dar soare, când?

-Pentru că atunci când nu mai e nimic de spus și de făcut, să știi, Charlie, că lumea nu se sfârșește datorită bunătății. Pur și simplu trebuie să fie așa, căci altfel nu ne-am mai putea suporta pe noi înșine. Poate că acum nu vezi lucrurile în felul acesta, dar asta o să se schimbe cu vârsta.

Emoționantă, dură și plină de emoții, această carte este un cutremur pentru toate inimile. Această carte este un semnal pentru toți cei care doresc să-și curme viața, crezând că suferințele abătute asupra lor sunt mult prea nedrepte.

Oamenii au o groază de secrete. Nu sunt întocmai ceea ce par.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.