Recenzie ”Cum să te împrietenești cu întunericul” de Kathleen Glasgow

by | Sep 13, 2020 | Beletristică, Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA CUM SĂ TE ÎMPRIETENEȘTI CU ÎNTUNERICUL PE Cartepedia

Editura Storia este o editură foarte dragă mie, iar cărțile young adult publicate sunt foarte bune. Am citit ”Spune-mi dacă zâmbești”, ”Cuvinte în albastru intens”,” O fată din bucăți” și, recent, am terminat ”Cum să te împrietenești cu întunericul” și pot spune că aceste cărți mi-au alungat tot stresul acumulat pe timpul zilei.

Kathleen Glasgow este autoarea celebrei cărți ”O fată din bucăți” care a reușit să intre în sufletul cititorilor prin stilul ei de a scrie și prin Charlie, personajul principal al cărții. Dacă prima carte a autoarei mi s-a părut foarte bună, a doua, respectiv, ”Cum să te împrietenești cu întunericul” este excelentă. Într-adevăr, ambele cărți ale lui Kathleen sunt triste, îți macină sufletul și plângi o dată cu personajele, dar sunt două cărți minunate pe care le-am citit cu mare plăcere și le-am oferit un loc de cinste în biblioteca mea.

”Cum să te împrietenești cu întunericul” este o carte dură, grea care te va face să plângi și care îți va ridica multe semne de întrebare. Este o carte care îți va diseca sufletul și îți va lăsa amprente mari, dar este o carte reușită, iar finalul te va face să înțelegi că așa e viața și o dată cu pierderea unei persoane dragi vei cădea, dar te vei ridica într-o zi și vei merge mai departe, chiar dacă vei avea aripile frânte.


”Simt că înainte să moară mama eram o fată, după ce a murit ea am fost altcineva și acum, la finalul acestei povești sunt cu totul o altă persoană, una care se târăște afară din borcan, dar care își ține aripirile închise.”


Viața nu este dreaptă și nu va fi niciodată corectă cu persoanele bune, iar atunci când tu crezi că nimeni nu îți va putea întuneca realitatea, viața îți va da o lovitură puternică pe care o vei ține mult timp minte.

Tiger Tolliver este o adolescentă de doar șaisprezece ani care suferă după moartea mamei și a cărei viața ia o întorsătură dramatică. Maturitatea ajunge la Tiger mai devreme decât ar fi trebuit. La început protagonista tinde să fie o fată rebelă care nu își ascultă mama și fuge cu băiatul viselor ei, Kai, însă își alege cel mai prost moment din viața ei. În acea noapte, mama ei suferă de un anevrism și moare, lăsându-și copilul singur într-o lume rea. Nu și-a cunoscut niciodată tatăl, nu are bani și nici rude, așa că Tiger ajunge într-un centru de plasament întunecos, plini de copii cu povești cutremurătoare.

La un moment dat, fata reușește să găsească luminița din tunel și demonstrează că niciodată nu trebuie să renunți. Viața este o luptă continuă și indiferent cât de greu ne este trebuie să mergem mai departe.

”Cum să te împrietenești cu întunericul” este o carte minunată, pe care o recomand cu drag tuturor persoanelor peste 16 ani. Ea reușește să transmită un mesaj puternic de care cu siguranță toți cititorii vor ține cont la un moment dat.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA CUM SĂ TE ÎMPRIETENEȘTI CU ÎNTUNERICUL PE Cartepedia

Titlu: Cum Să Te împrietenești Cu întunericul
Autor: Kathleen Glasgow
An apariție : 2019
Editura: STORIA BOOKS
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Publicată la 13.09.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

"Dragă inimă" de Vasi Rădulescu este o carte primită în dar ce mi-a încălzit inima, mi-a frânt-o pe alocuri, mi-a stors câteva lacrimi pe furiș. Povestirile acestea personale inspirate din viața reală și redate de un doctor de inimă sunt inspiraționale. Fiecare...

0 0 vote
Article Rating
Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 282 zile și a scris până acum 69 articole. Se află pe poziția 10 din 25 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments