Recenzie “O iubire fără sfârșit” de Richard Matheson

Titlu: O Iubire Fără Sfârșit
Autor: Richard Matheson
An apariție : 2016
Editura: Vidia
Nr. Pagini: 323
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Andreea Manea
Publicată la 13.10.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “O iubire fără sfârșit” de Richard Matheson
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI O IUBIRE FĂRĂ SFÂRȘIT PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

o-iubire-fara-sfarsit-de-richard-mathesonNu am stat niciodată să îmi imaginez cu ar fi lumea de dincolo, însă O iubire fără sfârșit de Richard Matheson mi-a propus să încerc. Pot spune că experiența oferită de această carte este cu totul unică.

Este adevărat că am citit-o datorită filmului “What dreams may come” care a fost realizat după ea. Fiind unul dintre filmele mele preferate, încă de la început am avut intuiția că “O iubire fără sfârșit” nu mă va dezamăgi. Și ca de obicei, intuiția mea a avut dreptate, chiar dacă am descoperit că filmul este mult schimbat față de carte.

Cu toate că tema cărţii – viața de după moarte – nu este una foarte accesibilă, povestea propusă de Richard Matheson a reușit să îmi antreneze imaginația și să îmi prezinte o lume pe care nu am mai descoperit-o în nicio altă carte.

Autorul îl aduce în centrul atenției pe Chris Nielsen care moare în urma unui accident de mașină și descoperă că viața sa continuă pe Tărâmul Verii. Puțin timp după accident, soția sa Ann se sinucide și ajunge în infern de unde Chris încearcă să o salveze. Nu am să povestesc tot scenariul cărții. Te las pe tine să-l descoperi mai mult decât l-ai descoperit în film. Am să-ți spun că “O iubire fără sfârșit” este genul acela de carte care merită să fie citită de mai multe ori în viață. Este o carte care te face să îți pui multe întrebări, te ține cu sufletul la gură, te marchează și te face să realizezi că viața de aici este mai mult decât ceea ce pare.

Viziunea scriitorului te surprinde atât prin elemente fictive, cât și reale. Dacă ești atras de domeniul spiritual vei descoperi că dincolo de povestea celor două personaje, stau ascunse idei bine documentate. În introducerea cărții autorul mărturisește că singurele elemente fictive sunt personajele, cartea având la bază zeci de cercetări făcute pe această temă. Oricât de mult ai nega ideea lumii de dincolo de moarte, citind cartea te vei întreba dacă nu cumva ceea ce spune autorul este adevărat.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Richard Matheson.

Impresionant este faptul că în lumea creată de Richard Matheson nu există un judecător suprem, singurul judecător ești tu însuți. Modul în care ai obișnuit să gândești pe Pământ se reflectă și în lumea de dincolo. Gândurile tale se întorc asupra ta ca un bumerang. Lucrurile în care crezi devin lumea ta, iar moartea nu este decât o continuare a vieții, dar la un nivel mult mai profund. Cu alte cuvinte, oamenii nu sunt judecați pentru gândurile și faptele lor, oamenii sunt judecați de gândurile și faptele lor.

Citind cartea, vei găsi multe idei fascinante. Drumul pe care îl face Chris pentru a-și regăsi soția, reîntâlnirea celor doi și stabilirea destinelor lor sunt fără îndoială cele mai cutremurătoare momente ale cărții.

Fiind o cartea care îmi place enorm, aș putea continua această recenzie mult timp. Însă, închei prin a spune că “O iubire fără sfârşit” este o carte care schimbă perspectivele despre viață și aduce idei valoroase oricărui cititor.

ACUM GĂSEȘTI O IUBIRE FĂRĂ SFÂRȘIT PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Andreea Manea
    Reply

    Cu multă plăcere! Este un subiect curajos pe care autorul îl prezintă într-un mod aparte. 🙂

POST A COMMENT.