Recenzie ”O mamă perfectă” de Aimee Molloy

de | iul. 7, 2023 | Beletristică, Mister, Recenzii cărți, Suspans

O mama perfecta de Aimee MolloyCărți de mister cu copii dispăruți și mame disperate să îi găsească am mai citit. Dar romanul ”O mamă perfectă” de Aimee Molloy mi-a întrecut aștepările. Te duce pe o pistă de crezi că le vei afla din prima pe toate și îți vei da seama despre ce e vorba.

Însă autoarea știe cum să se joace cu cuvintele și cu scenariile, totodată jucându-se cu mintea ta. Nu am mai citit un thriller de ceva timp iar acesta a fost binevenit. Nu are nici 400 de pagini și e adevărat că l-am lecturat în mai multe zile, dar nu pentru că nu m-ar fi captivat.

Am finalizat cartea ”O mamă perfectă” azi și, vai de mine, ce final a putut avea!

Nu mi-am închipuit deloc că așa de bine au fost plănuite lucrurile în poveste încât vinovatul să nu fie dibuit de poliție. Tare surprinzător a fost faptul că personajul negativ a fost până la urmă descoperit și încolțit de un grup de mame.

Dar ce nu fac mamele pentru copiii lor și pentru a se sprijini unele pe celelalte la nevoie? Riscând, umblând mai la ghici, investigând prin propriile resurse și rețele, femeile sunt cele mai tari detective. Asta a fost dovedit încă o dată prin cartea ”O mamă perfectă”, chiar dacă este vorba despre o ficțiune.

”O mamă perfectă” este un thriller psihologic despre un grup de mame ale căror destine devin mai intersectate decât s-ar crede odată cu dispariția bebelușului uneia dintre ele

Fiecare dintre Mamele din Mai își are propriile griji, chiar dacă tot ce lasă la vedere este doar preocuparea pentru binele celor mici.

În spatele întâlnirilor săptămânale, însă, viața de mamă, de soție, de angajată, se desfășoară în continuare și nu neapărat într-un mod lin și desprins din povești.

Într-o noapte ele decid să se întâlnească fără copii la un bar, pentru a se destinde și a-și aminti că sunt femei și oameni înainte de toate. Dar în doar câteva clipe și din cauza a câtorva pahare distracția se sfârșește dramatic. Copilașul lui Winnie, bebe Midas, dispare din casa în care se afla doar cu bona, o imigrantă asupra căreia cade totul prima dată.

Winnie, o mamă singură, nu se lasă deloc ușor convinsă să iasă din casă fără bebelușul ei prețios. Însă prietenele mame din grupul ei insistă că vor avea ele grijă de tot și că are dreptul să se detașeze câteva ore de copil. Dar vai, cât de mult se înșeală!

Cineva pândește de mult ocazia de a-l lua pe bebe Midas de la mama sa

Cineva cu probleme foarte mari la mansardă și care nu se gândește deloc la sentimentele celorlalți.

Ceea ce urmează după răpire pune pe jar toată comunitatea, poliția, dar și pe Mamele din Mai. Secrete bine ascunse vor ieși la iveală și nu doar din partea familiei dispărutului. Nimeni nu scapă opiniei publice și criticilor aduse chiar de cei apropiați. Prietenii sunt distruse. Cariere sunt încheiate iar relații sunt cât pe ce să se evapore ca un puf.

De doar 13 zile e nevoie pentru ca ancheta să ia final și să se afle făptașul, dar și dacă bebelușul răpit mai este sau nu în viață.

”O mamă perfectă” este un bestseller din genul thriller, un roman psihologic mai întâi de toate, care te pune pe jar și te face să vrei să devorezi mai repede și mai repede paginile pentru a afla TOTUL.

Titlu: O Mamă Perfectă
Autor: Aimee Molloy
An apariție : 2018
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 2349

Alte recenzii de la Aimee Molloy:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Minciuna” de Care Santos
Recenzie “Minciuna” de Care Santos

Care Santos a început să scrie de la vârsta de opt ani și a câștigat  prima competiţie literară la vârsta de 14 ani. De-a lungul anilor s-a aplecat asupra diferitelor genuri literare, a scris proză dar și versuri, publicând volume de poezie, povești, nuvele, romane....

Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini
Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini

Oare de ce, ceea ce ni se întâmplă în copilărie ne marchează atât de profund întreaga viață? Adulți fiind, nu se presupune că avem puterea de a separa binele de rău cu mai multă ușurință? Unde dispare acel “eram mic și nu știam dar acum înțeleg și reușesc să mă...

Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas

Am așteptat ceva vreme acest volum și în sfârșit pot spune cu bucurie că a fost tradus și la noi. Dacă îmi aduc bine aminte, eu am citit atât "Corupt" cât și "Hideaway" imediat una după alta, pentru a nu uita intriga și contextul. Acțiunea este destul de complicată și...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 4 luni, 22 zile și a scris până acum 423 articole. Se află pe poziția 4 din 13 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments