Recenzie „O pereche criminală” de Lexi B. Newman şi Davine M. Vesco

by | Jun 22, 2017 | Dragoste, Ficțiune, Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA O PERECHE CRIMINALĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

O pereche criminală este o carte apărută anul acesta la editura Librex, scrisă ca şi colaborare a autoarelor Lexi B. Newman şi Davine M. Vesco.

Cartea ne spune povestea Carolinei, o tânără de douăzeci şi unu de ani,ce ajunge la închisoare deoarece îşi ucide tatăl vitreg, când acesta încearcă să o violeze. De acolo, ea este salvată de misteriosul Simon, ce o duce într-un loc secret, unde va locui alături de alţi criminali, pe care el i-a salvat de la aceeaşi soartă, dar cu poveşti de viaţă şi caractere diferite.

Cei cinci membrii ai bandei lui Simon, Carolina, Jace, Lara, Arthur şi Mark, ucid într-un mod silenţios, persoanele de pe lista neagră a acestuia, ajutându-l să le elimine şi să îşi ducă la bun sfârşit planul de a-i distruge pe cei ce i-au făcut rău.

Jace – 80 de crime la activ.

Arthur – 26 de crime la activ.

Mark – 20 de crime la activ.

Lara – 15 crime la activ.

Carolina – 1 crimă la activ.

Pe parcursul întregii cărţi, personajele sunt structurate pe cupluri, Lara şi Arthur, Carolina şi Jace, iar pe la final, Mark îşi întâlneşte şi el aleasa, o tânără rusoaică, Tanya.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Lexi B. Newman

Romanul scris de cele două autoare românce se focusează mult pe relatia dintre Jace şi Carolina, dar având grijă să ne povestească, din perspectiva lui Carol, despre fiecare în parte.

Pot spune, cât se poate de sincer, că finalul este total neaşteptat, cu multe surprize şi dezvăluiri picante.

Despre această carte nu pot să spun că a fost printre preferatele mele. Am citit-o destul de greu, dar nu pentru că nu îmi trezea interesul, ci deoarece mi se parea că tachinarile dintre Jace şi Carol erau duse la extrem. La început, mi se parea amuzant, dar pe capitol ce trecea, parcă ajungeam să mă satur de acele glume ce erau prea mult.

Sunt convinsă că sunt persoane care s-au amuzat, dar eu pur şi simplu nu am putut să le gust toate glumele, să râd la ele… Un motiv ar fi că eu sunt genul de persoană care ar prefera o poveste ceva mai romantică, decât să citească cum două persoane îşi bat joc una de alta non-stop.

Insă la final, cele două scriitoare au grjă să ne explice motivul acestor glume exagerate, iar totul devine mai clar şicu mai mult sens.

Un alt lucru care m-a enervat destul de tare a fost faptul că personajul principal, Carol, spunea ceva, dar facea opusul. Cel mai bun exemplu, dar şi cel mai des întâlnit, este faptul că îşi spunea că nu o să îl mai lase pe Jace să o controleze, apoi el apare, o atinge un pic, iar ea devine ca o bucată de lut în mâinile unui olar.

Pe scurt, cartea are părţi bune şi părţi rele, ca oricare altă carte, fiind imposibil să placă tuturor, dar aş putea să o recomand oricui, deoarece au fost momente în care chiar mă bucuram că am ales să o cumpar, să o citesc şi, mai ales, să nu mă las influenţată de dorinţa de a o abandona, reuşind astfel să o termin şi să înteleg adevarul din spatele reacţiilor pe care eu nu le agream.

🔥 CARTEA O PERECHE CRIMINALĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: O Pereche Criminală
Autor: Lexi B. Newman
,
Davine M. Vesco
An apariție : 2017
Editura: LIBREX PUBLISHING
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 22.06.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Este o carte usoară, care te prinde şi nu te lasă să renunţi decât atunci când o termini.

Aspecte Negative:

Tachinările dintre Jace şi Carolina m-au enervat destul de tare după un anumit punct, deoarece ei doi se certau mereu, chiar jignindu-se reciproc foarte des.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Cristina Dinu este redactor Booknation.ro de 1224 zile și a scris până acum 5 articole. Se află pe poziția 83 din 143 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Dinu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments