Recenzie „Oameni anxioși” de Fredrik Backman

de | nov. 30, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

O carte extraordinară care ne prezintă trăirile și experiențele de viață ale unui grup pe care îi unește un eveniment unic și neobișnuit.

Această carte este cu adevărat demnă de un scenariu, de aceea după ce am terminat-o îmi stă gândul doar la serialul Netflix care va urma pe baza ei. Mi-am subliniat fraze amuzante din carte și am recomandat-o și prietenelor. Autorul reușește cu mare ingeniozitate să intre în mintea fiecărui personaj și să-i ghicească anxietățile.

Este vorba despre un spărgător de bănci înarmat care fuge de la locul faptei și ajunge într-un apartament, unde are loc o vizionare. Pentru că poliția e pe urmele sale, se baricadează înăuntru și îi ia ostatici pe cei șapte potențiali cumpărători, aparent normali și inofensivi, printre care doi „rechini” imobiliari, un cuplu de lesbiene, o multimilionară cu tendințe suicidare și un sabotor de vizionări deghizat în iepure. Dar lucrurile o iau razna atunci când ostaticii și spărgătorul încep să-și dezvăluie dramele personale și anxietățile.

Când spărgătorul le dă drumul ostaticilor și oamenii legii năvălesc înăuntru, nici urmă de infractor, iar depozițiile halucinante ale martorilor nu fac decât să-i bulverseze și mai mult pe polițiști: Unde e infractorul și ce nu-i în regulă cu oamenii ăștia?

„Am un nou scriitor preferat, iar numele lui e Fredrik Backman. Oameni anxioși are toate ingredientele pentru a deveni un nou succes internațional. Poveștile pe care Backman le spune ne demonstrează capacitatea autorului de a sonda mințile umane, iar felul în care combină asta cu intriga și personajele nu este altceva decât artă.” Nettavisen

„Fredrik Backman este unul dintre puținii autori contemporani capabili să descrie singurătatea masculină.” Dagens Nyheter

Ce mi-a plăcut foarte mult și apreciez de fiecare dată când întâlnesc asta în cărți este faptul că această carte nu e deloc previzibilă. Te atrage prin trăirile și lecțiile personajelor.

Prin acest roman, Fredrik Backman riscă să ajungă în vârful listei scriitorilor mei preferați. Cu toate acestea, sunt momente în care râzi în hohote, dar și momente în care reflectezi asupra celor relatate și începi să asociezi cu propriile trăiri. Pentru mine a fost prima carte scrisă de Fredrik Backman pe care o citesc și cu siguranță nu va fi ultima.

Ce m-a mai impresionat este că Backman dă dovadă de un talent rar în a creiona personaje aparte. Cartea pare simplă și se citește aparent foarte ușor, dar ascunde în paginile sale povești de viață complexe și profunde.

          O adevarată pastilă anti anxietate! Se citește și foarte repede, nu o poți lăsa din mână după ce ai început-o!
Îți oferă și câteva momente de meditație.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Oameni Anxioși
Autor: Fredrik Backman
An apariție : 2020
Editura: ART
Nr. Pagini: 463
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 290

Alte recenzii de la Fredrik Backman :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Cu siguranță Mircea Cărtărescu a ridicat literatura românească la un alt nivel. Pot să afirm că mă simt mândră să-i fiu contemporană. Și deși sunt abia la a doua carte a autorului, am planuri să continui să-l descopăr. Solenoid scoate la iveală istoria unui profesor...

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost...

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

0 0 votes
Article Rating
Diana este redactor Booknation.ro de 1328 zile și a scris până acum 49 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments