Recenzie „Oameni anxioși” de Fredrik Backman

de | nov. 30, 2020 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

O carte extraordinară care ne prezintă trăirile și experiențele de viață ale unui grup pe care îi unește un eveniment unic și neobișnuit.

Această carte este cu adevărat demnă de un scenariu, de aceea după ce am terminat-o îmi stă gândul doar la serialul Netflix care va urma pe baza ei. Mi-am subliniat fraze amuzante din carte și am recomandat-o și prietenelor. Autorul reușește cu mare ingeniozitate să intre în mintea fiecărui personaj și să-i ghicească anxietățile.

Este vorba despre un spărgător de bănci înarmat care fuge de la locul faptei și ajunge într-un apartament, unde are loc o vizionare. Pentru că poliția e pe urmele sale, se baricadează înăuntru și îi ia ostatici pe cei șapte potențiali cumpărători, aparent normali și inofensivi, printre care doi „rechini” imobiliari, un cuplu de lesbiene, o multimilionară cu tendințe suicidare și un sabotor de vizionări deghizat în iepure. Dar lucrurile o iau razna atunci când ostaticii și spărgătorul încep să-și dezvăluie dramele personale și anxietățile.

Când spărgătorul le dă drumul ostaticilor și oamenii legii năvălesc înăuntru, nici urmă de infractor, iar depozițiile halucinante ale martorilor nu fac decât să-i bulverseze și mai mult pe polițiști: Unde e infractorul și ce nu-i în regulă cu oamenii ăștia?

„Am un nou scriitor preferat, iar numele lui e Fredrik Backman. Oameni anxioși are toate ingredientele pentru a deveni un nou succes internațional. Poveștile pe care Backman le spune ne demonstrează capacitatea autorului de a sonda mințile umane, iar felul în care combină asta cu intriga și personajele nu este altceva decât artă.” Nettavisen

„Fredrik Backman este unul dintre puținii autori contemporani capabili să descrie singurătatea masculină.” Dagens Nyheter

Ce mi-a plăcut foarte mult și apreciez de fiecare dată când întâlnesc asta în cărți este faptul că această carte nu e deloc previzibilă. Te atrage prin trăirile și lecțiile personajelor.

Prin acest roman, Fredrik Backman riscă să ajungă în vârful listei scriitorilor mei preferați. Cu toate acestea, sunt momente în care râzi în hohote, dar și momente în care reflectezi asupra celor relatate și începi să asociezi cu propriile trăiri. Pentru mine a fost prima carte scrisă de Fredrik Backman pe care o citesc și cu siguranță nu va fi ultima.

Ce m-a mai impresionat este că Backman dă dovadă de un talent rar în a creiona personaje aparte. Cartea pare simplă și se citește aparent foarte ușor, dar ascunde în paginile sale povești de viață complexe și profunde.

          O adevarată pastilă anti anxietate! Se citește și foarte repede, nu o poți lăsa din mână după ce ai început-o!
Îți oferă și câteva momente de meditație.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: OAMENI ANXIOȘI
Autor: Fredrik Backman
An apariție : 2020
Editura: ART
Nr. Pagini: 463
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 322

Alte recenzii de la Fredrik Backman :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Diana este redactor Booknation.ro de 1391 zile și a scris până acum 49 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments