Recenzie ”Obsesia” de Helene N.

de | oct. 8, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA OBSESIA ARE REDUCERE PE:

Prezentarea acțiunii:

Esmay este o tânără care are probleme cu greutatea, iar întreaga ei viață se învârte în jurul acestei probleme. Toată lumea o batjocorește, inclusiv mama și fratele ei, Luke, inclusiv colegii și prietenii. Viața este un calvar pentru ea, iar mâncarea este singura ei alinare.

Mâncarea și Kevin, cel mai bun prieten al ei. El este singurul care a rămas lângă ea și care pare chiar să fie mândru că sunt prieteni. Batjocura continuă și fiecare zi este la fel. Asta până când Esmay îl întâlnește pe Ewan Keyson, unul dintre prietenii fratelui ei.

Obișnuită cu trădările și cu răutatea celor din jur, Esmay nu poate să nu fie paranoică atunci când Ewan începe să se poarte frumos cu ea. Când Esmay începe să o mediteze pe sora lui Ewan, ea înțelege că îl va vedea în fiecare zi. Acest lucru devine un gând obsesiv pentru ea, iar curând începe să îl urmărească pe Ewan.

 Poate că eram deja obișnuită cu batjocura și am acceptat că nu puteam fi ca restul fetelor perfecte din jurul meu, totuși, oricât de mult mă străduiam, abia reușeam să rămân pe linia de plutire.

Dacă îți place recenzia cărții OBSESIA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Helene N.

Ewan este o gură de aer proaspăt pentru ea, este o șansă și o speranță la care nu ar fi visat vreodată. Trecând peste gândurile paranoice, Esmay înțelege că Ewan este într-adevăr drăguț cu ea și pare a fi prietenul ei. Dar Esmay nu poate fi doar prietena lui. Când începe să se gândească la el și să viseze la momente împreună cu el, totul devine o obsesie.

 

Toată aparența prieteniei era prea frumoasă ca să devină reală și Esmay o știe. Trebuia să anticipeze ceea ce avea să vină. Numai că trădarea este mult prea mare de data asta. Acum răzbunarea este singura care i-a rămas.

Opinia mea despre Obsesia:

Pentru prima oară în viața mea, aleg ca el să fie singura persoană care nu râde și nu își bate joc de mine.
-Nu kilogramele ne definesc ca oameni, Esmay!

Prima mea experiență cu această autoare minunată a fost când am citit Ultima zi, o carte care mi-a rămas în suflet. De aceea îmi era teamă să încep Obsesia. Auzisem multe păreri negative și știam că Esmay va fi enervantă. Tebuia să mă pregătesc.

Obsesia nu a fost o carte pe gustul meu, poate pentru că nu am experimentat niciodată problemele cu greutatea și nu m-am regăsit în poveste. Au fost nenumărate momente când Esmay m-a enervat și am judecat-o mult pentru alegerile și comportamentul ei.

Am putut să înțeleg mesajul și să privesc în spatele personajului. Nu am putut să empatizez cu nimic din povestea asta. Știu că sunt, de asemenea, mulți care au și iubit Obsesia și trebuie să spun că această carte nu va schimba părerea mea despre Helene.

Aici e vorba despre gusturi și sunt curioasă de volumul doi. Helene va rămâne pentru mine una dintre cei mai buni autori români pe care i-am citit. Sper să dați și voi o șansă cărților ei, pentru că și autorii noștri merită! Gusturile diferă și avem percepții diferite, de aceea poate că o veți îndrăgi mai mult pe Esmay decât am făcut-o eu!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA OBSESIA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: OBSESIA
Autor: Helene N.
An apariție : 2021
Editura: BOOKZONE
Nr. Pagini: 243
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 447

Alte recenzii de la Helene N.:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Am auzit de cartea ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens că ar fi foarte apreciată, iubită, recomandată de toți cititorii. Am salvat-o de ceva timp pe lista de citit, dar nu am ținut neapărat să o citesc în momentul în care era pe buzele tuturor. Acum însă am ajuns...

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Am ales aceast[ carte după titlu, și nu m-a dezamăgit. După cum ne spune încă de la început, Charles Duhigg a scris această carte pornind de la o cercetare pe care a făcut-o pentru a răspunde unei nevoi personale – aceea de a fi mai productiv. Productivitatea, poate...

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Pentru el, totul este scris dinainte, pentru ea, totul urmează să fie scris Într-o cumplită zi de primăvară, Carrie, fiica de șase ani a scriitoarei Flora Conway, a dispărut. Ce este și mai ciudat este că a dispărut în apartamentul lor, acolo unde ușile și geamurile...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 1216 zile și a scris până acum 285 articole. Se află pe poziția 5 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments