Recenzie ”Ultima zi” de Helene N.

de | feb. 26, 2021 | Recenzii cărți

Viața lui Everly s-a schimbat atunci când mama ei a murit, iar locul ei a fost luat de noua iubită a tatălui ei. Suferința este cea care o însoțește acum, numai Lilly, cea mai bună prietenă a ei fiind cea care încearcă să o mențină pe Everly deasupra întunericului.

Într-o seară furtunoasă, când Everly și Lilly ajung la o petrecere, Everly nu își găsește locul acolo, așa că decide să plece. Pornește mașina prin ploaia torențială și ajunge pe un pod, acolo undee vede o siluetă, un băiat. Numai că străinul se află pe cealaltă parte a podului, gata să sară în orice clipă.

Înnebunită de teamă, Everly coboară și în nebunia momentului, ea se apropie de băiatul care pare că a pierdut totul. Fără nici măcar o idee despre cum ar putea să îi salveze viața, ea apelează la cel mai important lucru din toată lumea. La iubire. Ea recunoaște că iubirea poate fi singura pentru care merită să lupți. Dar oare este un argument destul de bun pentru a împiedica pe cineva să își ia viața?

Încăpățânarea și respingerea lui o fac pe Everly să plece fără să se uite în urmă, fără să reunoască faptul că imaginea lui îi va bântui mintea multă vreme de acum încolo. A doua zi, când străinul de pe pod își face loc în viața ei și o roagă să îl ajute să se îndrăgostească, așa cum a spus cu o seară în urmă, ea nu știe ce să facă, nu știe cum să îl învețe asta când nici măcar ea nu știe cum să o facă.

Jarryd a apărut în viața ei când totul se prăbușea, iar gândurile și problemele ei au fost acaparate de misterul din spatele alegerii lui. Ce îl poate însemna pe un om să facă un pas atât de îngrozitor? Zi de zi, Everly va trebui să îl învețe pe cel de care se simte atrasă cum să atingă și cum să iubească o altă femeie.

Însă un străin poate intra în inima ta, chiar dacă tot ce face este să își presare drumul prin inima ta cu minciuni și secrete. Cine este Jarryd și ce ascunde inima lui?

Recunosc că nu am citit cărți scrise de autorii noștri români atât de mult pe cât mi-aș fi dorit, dar toate au un început, iar Ultima zi a fost începutul perfect care m-a convins că autorii noștri sunt talentați, frumoși și pasionați.

Ultima zi este o carte cu o poveste plină de secrete, cu aspecte care ne lasă mii de întrebări și incertitudini și care ne poartă printre sentimente mixte alături de două personaje contradictorii. Pe tot parcursul acțiunii am fost urmată de o întrebare, iar finalul sfâșietor mi-a dat răspunsul cum nu se putea mai frumos.

Totul este imprevizibil și misterios pentru că Helene N. este talentată și tot ce îmi doresc acum este să descopăr toate poveștile ei și asta vă îndemn și pe voi, mai ales pentru a arăta că și autorii noștri merită o mulțime de șanse!

Titlu: ULTIMA ZI
Autor: Helene N.
An apariție : 2019
Editura: STYLISHED
Nr. Pagini: 269
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 793

Alte recenzii de la Helene N.:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 4 ani, 2 luni, 20 zile și a scris până acum 326 articole. Se află pe poziția 5 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments