Recenzie ”Obsesia” de Helene N.

de | oct. 8, 2021 | Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

Nu știu exact cât timp a trecut de când am citit cea mai recentă serie publicată a Anei Vienescu, însă uite că a venit momentul în care am reușit să îmi organizez ideile și să găsesc cuvintele potrivite pentru a vă împărtăși părerea mea despre ea. Ca să fiu sinceră, deși Ana e una dintre autoarele din România pe care le apreciez și am iubit celelalte cărți pe care le-am citit de la ea, de data aceasta nu am pornit cu prea multe așteptări lectura de frică să nu fiu dezamăgită. Dacă mă gândesc, a fost o abordare total greșită din partea mea deoarece Obsesia nu a devenit doar una din cărțile mele preferate, ci a ajuns, mai degrabă, o carte dragă sufletului meu. Să nu mai zic că acum stau cu sufletul la gură așteptând apariția ultimului volum al seriei deoarece se anunță a fi exploziv și o să îmi ofere răspunsuri la toate întrebările pe care le am. Oh, și credeți-mă, e o listă destul de lungă.

Pe scurt, Esmay e o tânără care încă din copilărie are probleme cu kilogramele în plus. Poate la început, acest lucru nu a deranjat-o, dar pe parcurs ce timpul trece, lucrurile se schimbă, iar tânăra la fel. Am văzut numeroase persoane ce au acordat un punctaj mic cărții deoarece foarte mulți nu empatizează cu compartamentul pe care Esmay îl are. Dar vă întreb… cine suntem noi să judecăm o persoană ce se află în situația ei? Nu ne oferă nimeni dreptul să o criticăm dacă se simte atrasă de un băiat chipeș sau că are o mică speranță că va găsi pe cineva care o va putea iubi fix așa cum este. Mai ales după toate răutățile și cuvintele urâte pe care le aude zilnic din partea colegilor și nu doar.

Știți care e partea și mai urâtă? Că mama tinerei nu o susține. Ba chiar, o putem încadra în rândul agresorilor. Din experiență vă pot asigura că orice jignire, oricât de mică ar fi, care iese din gura unuia dintre părinți și vă este adresată este foarte dureroasă. Da, de acord. Esmay nu are suficientă ambiție pentru a spune stop și să încerce să facă o schimbare. Însă să fii victima bullying-ului provoacă numeroase consecințe la nivel psihic. Nu voi face o recenzie separată pentru volumul doi deoarece există riscul să se strecoare câte un mic spoiler. De aceea, o să menționez aici faptul că în el întâlnim o Esmay complet schimbată și nu doar în ceea ce privește aspectul fizic. Vede viața din altă perspectivă, a învățat cum să se accepte și să se iubească pe sine.

Mh, am ajuns și la partea mea preferată: personajele masculine. La început am fost mare fană Ewan. Mi se părea un drăguțel și aș fi putut să jur că va sfârși formând un cuplu cu Esmay. Slavă Domnului că m-am înșelat deoarece e un mare tâmpit și mi-a provocat doar nervi pe parcursul lecturii. Și apoi a apărut Asher, un tip ce are un comportament așa de drăguț. A reușit să mă cucerească imediat. Și ultimul personaj despre care vreau să vorbesc este misteriosul John White. Abia aștept să fie elucidat misterul din jurul său și să aflăm, în sfârșit, cine este. Sper ca Ana să ne ofere un final pe măsură al seriei, iar la cum o cunosc sigur va fi așa.

Titlu: OBSESIA
Autor: Helene N.
An apariție : 2021
Editura: BOOKZONE
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 756

Alte recenzii de la Helene N.:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten
Recenzie „Maxton Hall – Salvează-mă” de Mona Kasten

Ca orice cititor cuminte și silitor, întâi citesc povestea și după aceea văd filmul, însă recunosc, am avut un mic imbold atunci când am văzut serialul ecranizat pe Amazon Prime. Nu știam de autoare, nu auzisem nici de serie, dar mi-a plăcut trailer-ul și am zis că...

Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman
Recenzie ”Gara Malma” de Alex Schulman

Gara Malma este o carte despre relații familiale, dar pentru mine a fost mai mult o carte despre copii abandonați sau neglijați și repercursiunile pe care astfel de traume le au în maturizarea individului. Este despre familii dezorganizate și disfuncționale și modul...

Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler
Recenzie ”Sarek” de Ulf Kvensler

Crime Scene Press nici că putea să mă ademenească cu un titlu mai pe gustul meu. Sarek este un thriller, un nordic noir ce te plimbă printr-o minunăție de rezervație, plină de peisaje spectaculoase și pericol. Sarek este un parc național aflat în nordul Suediei, una...

0 0 votes
Article Rating
Mihaela Cojocaru a fost redactor Booknation.ro și a scris 40 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Cojocaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments