Recenzie ”Obsesia” de Helene N.

de | oct. 8, 2021 | Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA OBSESIA ARE REDUCERE PE:

Nu știu exact cât timp a trecut de când am citit cea mai recentă serie publicată a Anei Vienescu, însă uite că a venit momentul în care am reușit să îmi organizez ideile și să găsesc cuvintele potrivite pentru a vă împărtăși părerea mea despre ea. Ca să fiu sinceră, deși Ana e una dintre autoarele din România pe care le apreciez și am iubit celelalte cărți pe care le-am citit de la ea, de data aceasta nu am pornit cu prea multe așteptări lectura de frică să nu fiu dezamăgită. Dacă mă gândesc, a fost o abordare total greșită din partea mea deoarece Obsesia nu a devenit doar una din cărțile mele preferate, ci a ajuns, mai degrabă, o carte dragă sufletului meu. Să nu mai zic că acum stau cu sufletul la gură așteptând apariția ultimului volum al seriei deoarece se anunță a fi exploziv și o să îmi ofere răspunsuri la toate întrebările pe care le am. Oh, și credeți-mă, e o listă destul de lungă.

Pe scurt, Esmay e o tânără care încă din copilărie are probleme cu kilogramele în plus. Poate la început, acest lucru nu a deranjat-o, dar pe parcurs ce timpul trece, lucrurile se schimbă, iar tânăra la fel. Am văzut numeroase persoane ce au acordat un punctaj mic cărții deoarece foarte mulți nu empatizează cu compartamentul pe care Esmay îl are. Dar vă întreb… cine suntem noi să judecăm o persoană ce se află în situația ei? Nu ne oferă nimeni dreptul să o criticăm dacă se simte atrasă de un băiat chipeș sau că are o mică speranță că va găsi pe cineva care o va putea iubi fix așa cum este. Mai ales după toate răutățile și cuvintele urâte pe care le aude zilnic din partea colegilor și nu doar.

Știți care e partea și mai urâtă? Că mama tinerei nu o susține. Ba chiar, o putem încadra în rândul agresorilor. Din experiență vă pot asigura că orice jignire, oricât de mică ar fi, care iese din gura unuia dintre părinți și vă este adresată este foarte dureroasă. Da, de acord. Esmay nu are suficientă ambiție pentru a spune stop și să încerce să facă o schimbare. Însă să fii victima bullying-ului provoacă numeroase consecințe la nivel psihic. Nu voi face o recenzie separată pentru volumul doi deoarece există riscul să se strecoare câte un mic spoiler. De aceea, o să menționez aici faptul că în el întâlnim o Esmay complet schimbată și nu doar în ceea ce privește aspectul fizic. Vede viața din altă perspectivă, a învățat cum să se accepte și să se iubească pe sine.

Dacă îți place recenzia cărții OBSESIA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Helene N.

Mh, am ajuns și la partea mea preferată: personajele masculine. La început am fost mare fană Ewan. Mi se părea un drăguțel și aș fi putut să jur că va sfârși formând un cuplu cu Esmay. Slavă Domnului că m-am înșelat deoarece e un mare tâmpit și mi-a provocat doar nervi pe parcursul lecturii. Și apoi a apărut Asher, un tip ce are un comportament așa de drăguț. A reușit să mă cucerească imediat. Și ultimul personaj despre care vreau să vorbesc este misteriosul John White. Abia aștept să fie elucidat misterul din jurul său și să aflăm, în sfârșit, cine este. Sper ca Ana să ne ofere un final pe măsură al seriei, iar la cum o cunosc sigur va fi așa.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA OBSESIA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: OBSESIA
Autor: Helene N.
An apariție : 2021
Editura: BOOKZONE
Nr. Pagini: 224
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 281

Alte recenzii de la Helene N.:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Recenzie ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens

Am auzit de cartea ”Acolo unde cântă racii” de Delia Owens că ar fi foarte apreciată, iubită, recomandată de toți cititorii. Am salvat-o de ceva timp pe lista de citit, dar nu am ținut neapărat să o citesc în momentul în care era pe buzele tuturor. Acum însă am ajuns...

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Recenzie „Mai inteligent, mai repede, mai bine” de Charles Duhigg

Am ales aceast[ carte după titlu, și nu m-a dezamăgit. După cum ne spune încă de la început, Charles Duhigg a scris această carte pornind de la o cercetare pe care a făcut-o pentru a răspunde unei nevoi personale – aceea de a fi mai productiv. Productivitatea, poate...

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Recenzie ”Viața e un roman” de Guillaume Musso

Pentru el, totul este scris dinainte, pentru ea, totul urmează să fie scris Într-o cumplită zi de primăvară, Carrie, fiica de șase ani a scriitoarei Flora Conway, a dispărut. Ce este și mai ciudat este că a dispărut în apartamentul lor, acolo unde ușile și geamurile...

0 0 votes
Article Rating
Mihaela Cojocaru este redactor Booknation.ro de 810 zile și a scris până acum 40 articole. Se află pe poziția 19 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Cojocaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments