Recenzie ”Oi infuriate” de Katja Lange-Müller

by | Jul 17, 2015 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA OI INFURIATE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

oi_infuriate.3dSe întâmplă uneori ca atunci când citești o carte să îți dorești să începi să scrii recenzia ei înca după primele 10-15 pagini, și asta pentru că ai impresia că personajul și acțiunea se conturează atât de bine în mintea ta și nu vrei să pierzi ideea care tocmai ți s-a format despre carte.

Cu Oi înfuriate nu am simțit la fel, deși recunosc că după primele două capitole îmi făcusem o idee preconcepută despre personajul feminin, mult prea ușuratică și doritoare de companie. Cartea are puține pagini, iar asta îmi dădea impresia că o voi citi mult mai repede decât altele.

Totuși am decis să nu scriu nici un rând până nu citesc și ultimul cuvânt al autoarei Katjia Lange-Muller. Ceva din compoziția celor două personaje masculin și feminin mă făcea să aștept finalul, să văd cum se va sfârși relația dintre ele.

Recunoașteam astfel că autoarea m-a surprins cu romanul ei și că în ciuda primelor mele impresii mă făcea să îmi doresc să aflu finalul acestei povești de dragoste deosebit de ciudat transpusă cititorilor de către autoarea berlineză. 

Dar cine este scriitoarea Katjia Lange-Muller, autoarea care își plasează personajele din Oi înfuriate în Berlinul anilor 70-80 când Germania? Katjia Lange-Muller este o romancieră contemporană, născută în partea de Est a Germaniei divizate, pasionată de scris cu o remarcabilă carieră de scriitoare, laureată a numeroase premii.

Citind cartea mi-au venit în minte câteva întrebări (veșnicile întrebări ar spune unii) poate din cauză că dincolo de orice exprimare erotică a scriitoarei, povestea originală creată între cele două personaje, Soja și Harry, alcătuiește consistența romanului.

Așadar care e până la povestea dintre cele două personaje?

Cei doi se îndrăgostesc la prima vedere, există cu siguranță mai mult o atracție sexuală între cei doi, în special din partea personajului feminin. Ei vor ajunge să locuiască împreună, dar totuși fiecare trăind mai departe în viețile lor dezordonate până la momentul în care încet, încet el îi mărturisește bucăți din trecutul lui.

Personajul principal (ales de către scriitoare și ca personaj narator al romanului) Soja Kruger este o tânără care a plecat din Est spre Vest și care încearcă să își facă un destin.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Katja Lange-Müller

Ideea ei de a-și petrece timpul însemnă să meargă din birt în birt să aibă aventuri scurte și foarte scurte cu diverși bărbați neapărat vestici puri, pentru că aceștia erau deosebit de virili și frumos îmbrăcați. Dar printr-o întâmplare absolut banală îl cunoaște pe Harry de care se va îndrăgosti pe loc și iremediabil.

Poveste lor de dragoste cunoaște momente dificile, mai ales după episodul în care el îi va mărturisi că este un fost pușcăriaș dependent de heroină, un junkie și că a fost eliberat în regim de probațiune doar cu condiția să se înscrie într-un program de recuperare.

Acest program de recuperare îi va implica pe amândoi, iar spiritul de implicare și dedicarea personajului feminin principal, în ciuda faptului că Soja simțea și conștientiza faptul că Harry nu o iubește la fel și nici măcar nu are certitudinea sentimentelor lui oricare ar fie ele, este exemplul femeii care își dorește să se implice total în viața bărbatului de care este îndrăgostită indiferent de consecințe.

Cititorii vor descoperi pagină cu pagină cum fiecare acțiune și decizie a Sojiei este legată în exclusivitate de Harry și nu pot să nu mă întreb dacă eu aș fi reacționat în aceiași manieră pusă fiind într-o situație identică. 

Oi înfuriate este o cărțulie fără acțiune de mare suspans dar care se concentrează exclusiv pe destinele a doi oameni care vor cunoaște toată gama de sentimente umane și care vor avea reacții dintre cele mai surpinzătoare în momentul în care vor avea de făcut alegeri pe muchie de cuțit.

Cumpărați și citiți acest roman al Katjiei Lange-Muller cu siguranță va va cuceri sinceritatea extravagantă (dacă îmi este permis termenul) și lipsa pudorii personajelor.

Lectură plăcută !!!

🔥 CARTEA OI INFURIATE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Oi Infuriate
Autor: Katja Lange-Müller
An apariție : 2012
Editura: ALLFA
Nr. Pagini: 152
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 17.07.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Negative:

Exprimarea explicit sexuală poate părea exagerat folosită unor cititori sau cititoare care fac parte din categoria celor care nu își doresc să găsească în paginile unei cărți pasaje erotice.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Florentina Turcanu este redactor Booknation.ro de 2088 zile și a scris până acum 92 articole. Se află pe poziția 13 din 143 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Florentina Turcanu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
cornelia
cornelia

Imi place foarte mult cum suna titlul “Oi infuriate” si daca nu as fi citit recenzia m-as fi gandit ca in acesta carte este vorba de cu totul altceva.Oricum m-ai facut curioasa asa ca o voi trece pe lista mea de lecturi 🙂