Recenzie „Omerta” de Mario Puzo

Titlu: Omerta
Autor: Mario Puzo
An apariție : 2008
Editura: RAO
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Andreea Păunescu
Publicată la 25.06.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Omerta” de Mario Puzo
1 (20%) 1 vote
Omerta Mario Puzo

Povestea din romanul Omerta de Mario Puzo începe atunci când Don Zeno moare undeva în Sicilia. Acesta își lasă fiul în îngrijirea lui Don Aprile, care este cunoscut drept un mare cap al mafiei New York-ului.

Numai că, într-o zi însorită în Sicilia, acţiunea fulgerătoare se declanşează atunci când Astorre, fiul lui Don Zeno, împreună cu Aprile sunt răpiţi. Deşi îi tratează bine, răpitorii nu au de gând să-i lase să scape până când nu primesc o recompensă frumuşică.

Ceva mai târziu sunt salvaţi, iar Astorre începe o  poveste de iubire pătimaşă împreună cu Nicole, singura fiică a lui Don Aprile.

După cum probabil că ai ghicit deja, romanul lui Mario Puzo, „Omerta”, le are pe toate. Mafie, arme, răpiri, iubiri interzise şi lucruri nu-chiar-atât-de-legale.

Acum, probabil că te întrebi ce înseamnă cu adevărat Omerta? Ei bine, este un cod de onoare al mafiei siciliene pe care nimeni nu prea-l mai respectă, în afară de Astorre ca vrea să răzbune moartea unui Don.

Lucrurile decurg în aşa fel încât te fac să nu mai vrei să laşi cartea din mână, cel puţin, asta mi s-a întâmplat mie. Cred că în mare parte nu a fost atât acţiunea, cât felul în care sunt prezentate evenimentele. Atunci când citeşti totul pare aşa verosimil şi te simţi de parcă trăieşti alături de personaje.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Mario Puzo.

Are mult mai multe întorsături de situaţie decât m-aş fi aşteptat vreodată şi, dacă mă cunoşti pe mine, ştii că aceastea sunt sarea şi piperul unei cărţi perfecte pentru gusturile mele. Iar pentru o fată care nu ştie prea multe despre mafia siciliană- sau orice mafie, dacă asta contează- chiar am reuşit să înţeleg firul narativ şi reacţiile personajelor.

Dacă ţi-a plăcut The Godfather (Ce-ar fi fost să nu-ţi placă??), cartea asta chiar îţi va veni ca o mănuşă! Aşa că o recomand cu drag celor pasionaţi de picanterii siciliene.

Mereu cu drag,

Andreea.

Aspecte Pozitive:

Intrigantă de la prima până la ultima pagină, cu multe întorsături de situaţie neaşteptate şi cu o anumită onoare demnă de admirat prin verosimilitatea de care dă dovadă.

Aspecte Negative:

Nu este cazul

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.