Recenzie „Omerta” de Mario Puzo

by | Jun 25, 2015 | Mister, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA OMERTA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Omerta Mario Puzo

Povestea din romanul Omerta de Mario Puzo începe atunci când Don Zeno moare undeva în Sicilia. Acesta își lasă fiul în îngrijirea lui Don Aprile, care este cunoscut drept un mare cap al mafiei New York-ului.

Numai că, într-o zi însorită în Sicilia, acţiunea fulgerătoare se declanşează atunci când Astorre, fiul lui Don Zeno, împreună cu Aprile sunt răpiţi. Deşi îi tratează bine, răpitorii nu au de gând să-i lase să scape până când nu primesc o recompensă frumuşică.

Ceva mai târziu sunt salvaţi, iar Astorre începe o  poveste de iubire pătimaşă împreună cu Nicole, singura fiică a lui Don Aprile.

După cum probabil că ai ghicit deja, romanul lui Mario Puzo, „Omerta”, le are pe toate. Mafie, arme, răpiri, iubiri interzise şi lucruri nu-chiar-atât-de-legale.

Acum, probabil că te întrebi ce înseamnă cu adevărat Omerta? Ei bine, este un cod de onoare al mafiei siciliene pe care nimeni nu prea-l mai respectă, în afară de Astorre ca vrea să răzbune moartea unui Don.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Mario Puzo

Lucrurile decurg în aşa fel încât te fac să nu mai vrei să laşi cartea din mână, cel puţin, asta mi s-a întâmplat mie. Cred că în mare parte nu a fost atât acţiunea, cât felul în care sunt prezentate evenimentele. Atunci când citeşti totul pare aşa verosimil şi te simţi de parcă trăieşti alături de personaje.

Are mult mai multe întorsături de situaţie decât m-aş fi aşteptat vreodată şi, dacă mă cunoşti pe mine, ştii că aceastea sunt sarea şi piperul unei cărţi perfecte pentru gusturile mele. Iar pentru o fată care nu ştie prea multe despre mafia siciliană- sau orice mafie, dacă asta contează- chiar am reuşit să înţeleg firul narativ şi reacţiile personajelor.

Dacă ţi-a plăcut The Godfather (Ce-ar fi fost să nu-ţi placă??), cartea asta chiar îţi va veni ca o mănuşă! Aşa că o recomand cu drag celor pasionaţi de picanterii siciliene.

Mereu cu drag,

Andreea.

🔥 CARTEA OMERTA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Omerta
Autor: Mario Puzo
An apariție : 2008
Editura: RAO
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 25.06.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Intrigantă de la prima până la ultima pagină, cu multe întorsături de situaţie neaşteptate şi cu o anumită onoare demnă de admirat prin verosimilitatea de care dă dovadă.

Aspecte Negative:

Nu este cazul

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Spre rușinea mea de cititor, Petronela Rotar este primul autor român pe care îl citesc. 🙂 Nu mă întrebați de ce nu am dat până acum literaturii noastre o șansă, nu am răspuns, însă vă pot spune că de acum înainte voi vedea lucrurile altfel și voi face o schimbare în...

Andreea Păunescu este redactor Booknation.ro de 1914 zile și a scris până acum 3 articole. Se află pe poziția 102 din 142 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Păunescu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments