🔥 CARTEA OMUL FLUTURE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Bogdan Matei_zps8g8uyefp

Lucian – Dragoș Bogdan s-a născut în 16 iulie 1975 în Alba Iulia.  Este pe rând caricaturist la un ziar din Alba Iulia, economist, director de marketing sau educator la un centru de recuperare pentru copii. De asemenea, este și scriitor de romane SF: Trilogie, Zeul Kvun, Frontiera , Vraciul de pe norul interior , Pînza de păianjen , Uneori, cînd visez… 

În anul 2015 a câștigat premiul RomCon pentru cea mai bună povestire: Dincolo de orizont.

Romanul Omul Fluture, semnat de Lucian – Dragoș Bogdan și Teodora Matei ne duce undeva într-un viitor nu foarte îndepărtat, dar sumbru și rece.

Imaginea pe care mi-o crează cartea despre viitor este una cenușie, cu o interacțiune inter-umana lacunară și lipsită de sentimente. Omul fluture redă  poveștile  unor „agenți cypol”  care investighează câteva cazuri fără o legătură aparentă între ele.

Decorul este semi-cybernetizat, cred că pot să-l numesc astfel, oamenii se conectează cu spațiul cybernetic printr-o Rețea și depind de el într-o foarte mare măsură.

“Văzu tineri cu piercineguri în cele mai ciudate locuri, corporatiști în costume care duceau servete din piele, bătrâni ieșiți la plimbare, toți conectați la Rețea.”

Temele abordate în carte sunt din sfera tehnologiei, îmbinată cu realitatea tristă și neînțeleasă, progresul tehnologic, singurătatea, misterul și depresia într-o lume lovită de o apocalipsă tehnologică.

Un pericol pe care îl semnalează cartea, deși sută la sută ficțiune,  care ne paște și pe noi este alienarea cauzată de folosirea excesivă a tehnologiei. La fel ca în Omul fluture, tehnologia ne-a devenit și nouă indispensabilă, ne urmărește la tot pasul și este parte din majoritatea activităților noastre cotidiene.

Recomand cartea cititorilor pasionați de spațiul cybernetic, celor care dispuși să intre într-o lume mai urâtă ca noastră, dar misterioasă și bine construită.

Mie personal nu îmi place acest gen de cărți, dar sunt sigură că iubitorii de literatură științifico-fantastică vor vedea în Omul fluture un univers foarte bine construit, cu personaje realizate cu măiestrie aparținând diferitelor categorii sociale.

🔥 CARTEA OMUL FLUTURE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Omul Fluture
Autor: Lucian - Dragoș Bogdan, Teodora Matei
An apariție : 2015
Editura: Tracus Arte
Nr. Pagini: 314
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 8.03.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Abordează subiecte de acutalitate și o problemă reală.

Aspecte Negative:

Descrieri ale unei lumi gri cu oameni reci, un stil direct și dureros.

Avatar
Autor: Bianca Dacin
Redactor de 1775 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Bianca Dacin
Bianca Dacin mai scrie și pe http://buburuzabia.blogspot.ro/