Recenzie „Open. O autobiografie” de Andre Agassi

Titlu: Open. O Autobiografie
Autor: Andre Agassi
An apariție : 2011
Editura: Victoria Books
Nr. Pagini: 520
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Florentina Turcanu
Publicată la 12.09.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Open. O autobiografie” de Andre Agassi
3.3 (65%) 4 votes

open-o-autobiografie andre agassiOpen este o carte autobiografică, scrisă cu multă atenție la detalii. Pagini numeroase din carte descriu pe larg episoade de la meciurile jucate in anii de carieră ai lui Agassi, plus păreri despre ce anume face tenisul un sport atât de special și de ce este atât de diferit față de alte sporturi.

Din paginile sale aflăm ce este de fapt tenisul în opinia lui Agassi. Open, prin mărturisirea autorului său, destăinuie cititorului că tenisul  este un sport în care cel care îl practică pare un nebun care vorbește singur, care își pune întrebări și care tot el își răspunde, care scoate sunete ciudate și care se remontează sau se demotivează cu cea mai mare viteză întâlnită vreodată în lumea sportului de performanță.

Andre Agassi evocă de asemenea în carte episoade în care familia lui, soția sa tenismena Stefie Graff și cei doi copii, fetiță și băiat îi sunt alături la fiecare meci și l-au însoțit în ultimii ani peste tot în lume unde s-au jucat cele mai importante competiții.

Fani sau nu ai tenisului, cei care aleg să citească Open vor afla cu siguranță momente mai puțin cunoscute din copilăria lui Agassi, momente decisive care l-au împins pas cu pas spre cariera pe care contemporanii săi au ajuns să o cunoască.

Un capitol generos în carte este dedicat copilăriei sale în Las Vegas, când autoritatea tatălui care vedea în el un talent natural, la vârsta opt ani a încept să-l înscrie la turneele penrtu copiii de categoria lui, fiind îndrumat în permanență de tatăl său.

Nu vă voi dezvălui ce fel de relație a avut Agassi cu tătăl său, cât de mult i-a plăcut sau nu să joace tenis în copilărie și mai ales cum percepea el la acea vârstă tot ce i se întâmpla, pentru că toate aceste lucruri fascinante le veți descoperi pagină cu pagină în autobiografie.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Andre Agassi.

Ca un element din seria știați că? vă dezvălui doar atât, originea tătălui lui Andre Agassi de imigrant iranian, a cărui singură bucurie a fost venirea soldaților americani și englezi care în schimbul câtorva servicii pe care tătăl lui Agassi le făcea acestora, a primit o rachetă de tenis foarte uzată. Și uite așa de aici s-a declanșat toată istoria care a urmat câțiva zeci de ani mai târziu. Și tocmai din cauz acaestor episoade care evocă relația tată-fiu atât de autentic, cartea Open.O autobiografie ar trebui citită de părinți și copii deopotrivă.

Poate că știați, sau nu, dar Agassi l-a cunoscut pe Ilie Năastase, iar în carte veți putea citi un capitol savuros despre întâlnirea și relația dintre cei doi tenismeni, Andre Agassi, aproape un adolescent iar Năstase, românul arogant care făcea glume pe seama lui numindu-l Snoopy.

Open.O autobiografie, deși la prima vedere arată ca o carte cu sute de pagini în care un tenismen cu gloria apusă dezvăluie cam ce vrea el, este în realitate o autobiografie care respectă realitatea evenimentelor și care poartă cititorul într-o lume a sportului unde efortul și concentrarea sunt elemente esențiale pentru a reuși performanțe cât mai înalte.

Andre Agassi scrie o carte motivațională, sensibilă, autentică prin prisma amintirilor și evenimentelor care i-au influențat cariera și viața de familie.

ACUM GĂSEȘTI OPEN. O AUTOBIOGRAFIE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Andre Agassi scrie o carte motivațională, sensibilă, autentică prin prisma amintirilor și evenimentelor care i-au influențat cariera și viața de familie.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.