Recenzie “În orașul Bucurville” de Carmen Tiderle

de | dec. 29, 2016 | Artă și Design, Beletristică, Cărți pentru Copii, Poezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎN ORAȘUL BUCURVILLE ARE REDUCERE PE:

„În orașul Bucurville” este o carte de poezii zglobii scrisă pe înțelesul celor mici și pe gustul celor mari. Bucurville este orașul de basm în care banalitatea atinge cote fantastice, în care formele geometrice sunt supărate pe cercul vicios, în care papagalul Roco repetă tot ce aude, dar are și un defect, în care timpul le rezolvă pe toate, nu însă și problemele la mate.

„Dacă stai și stai ore-n șir într-un hamac
Afli niște chestii de rămâi buimac
Cum ar fi că, atunci când se îndragostesc,
Și fluturii simt fluturi în stomac.”

Carmen Tiderle scrie poezii ludice pe toate gusturile, pline de haz și cu câte o pildă care ne stârnește cel puțin un zâmbet pe chip.
Ilustrațiile cărților – semnate de Vali Petridean –  sunt ghidușe, cu tente de caricatură. La fel ca poeziile, și ilustrațiile ironizează lucrurile mici de care ne lovim zi de zi într-un stil simpatic, textul este pe înțelesul celor mici dar are substraturi menite să îi delecteze pe cei mari.

„De ce urli? Ce-ai pățit?
Te-ai tăiat cu vreun cuțit?
Ai căzut și te-ai lovit?
(..)
Auuu, mă doare rău de tot
Mă doare de nu mai pot
Uite-aici în fund și-n cot.”

Dacă îți place recenzia cărții ÎN ORAȘUL BUCURVILLE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Carmen Tiderle

„În orașul Bucurville” este o cărticică extraordinară pentru a fi oferită cadou unui copil, dar și părinților săi. Lectura acestei cărți ilustrate va fi o adevărată delectare pentru întreaga familie. De asemenea, poeziile sunt simpatice și ușor de parcurs pentru un pitic care face primi pași în lumea lecturii.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎN ORAȘUL BUCURVILLE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: ÎN ORAȘUL BUCURVILLE
Autor: Carmen Tiderle
An apariție : 2016
Editura: VELLANT
Nr. Pagini: 128
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1639

Alte recenzii de la Carmen Tiderle:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Bianca Dacin este redactor Booknation.ro de 2786 zile și a scris până acum 24 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Bianca Dacin aici. Bianca Dacin are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments