Recenzie ” Orașul de Cenușă ” de Cassandra Clare

by | May 31, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ORAȘUL DE CENUȘĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

După ce lumea lui Clary Fairchild a fost dată peste cap, un nou șoc a venit odată cu apariția lui Valentine, tatăl ei. Dar poate oare ca ființa de care toți nefilimii se tem, ființa malefică și crudă care s-a prefăcut ani de zile a fi mort, poate el să fie cu adevărat tatăl ei? Mama sa este acum într-o comă indusă din care nimeni nu știe când se va trezi dar cu adevărat bulversant este noul adevăr despre Jace, bărbatul cu care ea s-a sărutat și de care se simte atrasă întrucât Clary tocmai a aflat că Jace este fratele ei.

Dar mai mult de atât, Jace este Jonathan Morgenstern, fiul lui Valentine, ceea ce înseamnă că el poate fi o armă perfectă. ,,Tu ești o săgeată aruncată drept în inima Conclavului, Jace. Tu ești săgeata lui Valentine. Indiferent dacă știi sau nu.”  Dar Valentine avea acum și ajutorul demonului Agramon pe care îl invocase devenind stăpânul lui. O armă a lui Valentine nu le-ar putea fi la suflet lui Robert și Maryse Lightwood care s-au comportat cu Jace ca și cu propriul lor copil încă de când era mic, dar Inchizitoarea Imogen  îi previne că aceștia ar putea fi pedepsiți că l-au crescut pe fiul lui Valentine ei îl abandonează pe Jace.

Acțiunea prinde culoare când Jace este întemnițat  în Orașul Tăcut la ordinele Închizitoarei iar acolo îl vede pe Fratele Jeremiah ucis. Dupp ce Jace se trezește din teroare, Valentine este lângă el destăinuindu-i că el i-a omorât pe toți Frații Tăcuți pentru a obține Sabia Mortală, al doilea Instrument Mortal. Ieșit din Orașul Tăcut, Magnus este cel care îl îngrijește pe Jace și care îi oferă un loc unde să stea.

Regina Elfilor Luminii apare în prim-plan când nefilimii îi cer ajutorul într-un război care ar putea izbucni oricând împotriva lui Valentine. Dar la finalul vizitei, Regina vrea să o țină pe Clary captivă acolo pentru un gest necugetat pe care ea l-a făcut. Dar Regina îi dă o variantă pentru a putea evada, și anume să îl sărute pe cel pe care inima ei îl dorește, pe Jace. Dar oare va face Clary un gest atât de deplasat, va arăta că ea este atrasă de fratele ei?

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Cassandra Clare

Un alt șoc apare în sufletul lui Clary când Simon Lewis, prietenul ei de-o viață pe care ea l-a târât în lumea asta, este transformat în vampir. Atacurile și actele de violență nu încetează să apară dar curând, Jace are de făcut o alegere: ,, Este gata oare Jace să-și trădeze prietenii, să-și încalce principiile pentru a-și ajuta tatăl?”

Clary își descoperă talentul aparte de a crea rune, atipic pentru orice alt vănâtor de umbre dar nu degeaba ea și Jace erau copiii lui Valentine, fiecare ascunzând în ei talente de neimaginat. Dar când Valentine pare că își duce ritualul la final, el mai avea nevoie doar de un singur lucru. Dar lucrurile o iau razna, Simon este pe moarte, bătălia dintre nefilimi și Valentine este în toi iar ura tuturor asupra lui Jace este aproape palpabilă.

Într-un război dintre dine și rău, nefilimii luptă umăr la umăr împotriva întunericului. Dar vor reuși ei să îl învingă pe cel care pare că este atât de puternic încât să îi distrugă pe toți?

🔥 CARTEA ORAȘUL DE CENUȘĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Orașul De Cenușă
Autor: Cassandra Clare
An apariție : 2014
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 415
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 31.05.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 195 zile și a scris până acum 61 articole. Se află pe poziția 20 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments