Recenzie ,,Orașul de cenușă” (Instrumente Mortale #2) de Cassandra Clare

Titlu: Orașul De Cenușă (instrumente Mortale #2)
Autor: Cassandra Clare
An apariție : 2011
Editura: Leda Edge
Nr. Pagini: 412
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Irina Nicoleta
Publicată la 6.10.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA ORAȘUL DE CENUȘĂ (INSTRUMENTE MORTALE #2) ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Orașul de cenușă este volumul doi al seriei Instrumente Mortale, o serie fantasy foarte intrigantă, scrisă de Cassandra Clare.

Acțiunea din acest roman este continuarea finalului din Orașul oaselor și este situat în același loc. Valentine, vânătorul de umbre extrem de primejdios, a reușit să fure unul din Instrumentele Mortale, ceea ce înseamnă că are un plan. Un plan pe care nimeni nu pare să-l cunoască.

Începutul volumui o surprinde pe Clary în încercarea de a purta în continuare o viață normală, alături de prietenul ei cel mai bun, Simon. Dar oare mai poate fi normală dacă mamă ta se află la spital, într-o comă indusă prin magie? Mai poate fi normală când ești total conștientă de Lumea pe care ai devenit capabilă să o vezi? Dar când știi că persoană care ți-a făcut rău încă este vie, și cel mai probabil se va întoarce?

Categoric te ține pe ace acest volum. Și chiar nu pot spune multe, pentru că nu vreau să dezvălui detalii prea importante. Vreau să vă fac să citiți această serie.

Asemenea primei cărți, Orașul de cenușă are un plot bine gândit, plin de mister și ițe încâlcite. Aceleași personaje bine conturate, pe care le descoperim și mai mult odată cu înaintarea acțiunii. Mai ales pe protagoniștii seriei, Jace și Clary. Ei doi se dovedesc a fi foarte speciali, iar autoarea ne lasă să descoperim asta cu fiecare ocazie.

Deocamdată este clar între cine există o confruntare. Conclav și Valentine. Dar acest nefilim dovedește o atitudine atât de contradictorie, și chiar dacă pare ușor mai uman și mai bine conturat decât în primul volum, acțiunile lui vor da toate legile și regulile peste cap. Se pare că în calea scopului său nu poate sta chiar nimeni. Nici măcar fiul său…

Dezvăluiri și secrete întunecate își fac simțite prezența și în această carte, iar o data cu moartea unor repudiați, provocată de Valentine, pornește cu adevărat lupta.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Cassandra Clare.

Însă cine și de partea cui luptă?

Unele personaje noi par mai mult să încurce lucrurile. Am observat acest lucru cu Inchizitoarea din Idris, care pare o scorpie ce urăște copii. Mai ales pe Jace. Îi încetinește pe aceștia de la oprirea lui Valentine când Inchizitoarea, convinsă că Jace este complicele tatălui său și folosit ca un spion, este închis în cea mai periculoasă și fără cale de ieșire închisoare. Însă ea nu-l cunoaște cu adevărat pe Jace. Nu știe ce-l face pe el atât de special-în afară de a fi un tânăr vânător de umbre extrem de priceput -, și este momemntul în care chiar Jace se descoperă pe sine.

Lupta cu demonii este foarte bine detaliată, iar confruntarea lui Clary cu Valentine foarte semnificativă și intensă.

Finalul… te va lăsa cu gura larg deschisă. Chiar un cliffhanger. Serios.

Unele capitole ale cărții sunt extrem de ușor de parcurs, și rămân la aceeași părere din recenzia trecută, faptul că poate fi citită și de cei care nu sunt adepți genului fantasy. Autoarea promite la finalul fiecărui volum o continuare pe cinste. Mai intrigantă, mai bine scrisă… și până acum s-a ținut de cuvânt.

🔥 CARTEA ORAȘUL DE CENUȘĂ (INSTRUMENTE MORTALE #2) ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.