Recenzie ” Orașul de Sticlă” de Cassandra Clare

by | May 31, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ORAȘUL DE STICLĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

După toate lucrurile șocante și toate încercările prin care a trecut, Clary este nevoită să plece în Orașul de Sticlă, locul de origine al nefilimilor, pentru a o salva pe mama ei, Jocelyn Fairchild. Cu toate astea, Clary riscă să încalce legea, cu toate că auzise deja de sute de ori ”Sed lex, dura lex” , și astfel, riscă să își piardă viața în aceste încercările periculoase.

Dar, evident, Jace este mult prea îngrijorat pentru cea care se presupune că este sora lui și pentru care nu are deloc cele mai fraterne sentimente, așa că se împotrivește deciziei ei. Ceea ce în curand eclipsează relația lui Clary cu Jace este misteriosul Sebastian care apare brusc și pare să fie atras de Clary, ceea ce prevestește un triunghi amoros. Sebastian continuă să apară în viața lui Clary insistând să o conducă acasă, să petreacă timp împreună cu ea, nedezlipindu-se de nefilimi.

În timp ce aceștia sunt preocupați să se contrazică, timp în care ceasul ticăie tot mai repede, Simon este aruncat în închisoare de vânătorii de umbre care au devenit suspicioși în legătură cu orice, mai ales că Simon este acum un vampir diurn.

Tot ceea ce le trebuie acum este ca nefilimii să îi aibă ca aliați pe vampiri, pe vârcolaci, pe magicieni, pe toți cei din Lumea de Jos în războiul care e pe cale să izbucnească din cauza lui Valentine și a armatei pe care și-o construiește.

Când Jace se hotărăște să îl scoată din îchisoare pe Simon, ceva din mintea lui devine atât de profund și realizează anumite lucruri de care nu fusese conștient până acum.

Totul se complică atunci când Jace și Clary îl găsesc pe Ithuriel, iar când pășesc spre Alicante, tot orașul se întinde în fața lor în flăcări. Era prea târziu.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Cassandra Clare

În Alicante totul este învăluit de un haos de neimaginat iar atunci când Sebastian apare prin tot haosul provocat în orașul vânătorilor de umbre, acesta își dă jos masca sub care s-a ascuns atâta timp și face un lucru care avea să le sfâșie inimile celor din familia Lightwood.

Printre ceea ce în curând aveau să devine ruinele orașului Alicante, Magnus îi salvează viața lui Alec, relația dintre ei devenind tot mai puternică, magicianul fiind de fiecare dată acolo să îi salveze pe nefilimi și să lupte alături de ei. Când Hodge apare în oraș, dubiile lor au fost risipite: era mâna lui Valentine. El incendiase totul.

Dar curând, adevărul iese la iveală zguduitor și totodată ca o gură de aer proaspăt. Odată ce focul din Alicante s-a stins, s-au stins și suflete nevinovate care au lăsat goluri imense în inimile nefilimilor. Dar odată cu suferința vine și fericirea, mai devreme sau mai târziu iar pentru Clary și Jace mai devreme este acum.

Când totul părea că s-a sfârșit, Sebastian și Valentine apar și îi iau lui Clary tot ceea ce iubea ea. Dar răul nu poate niciodată să învingă. Iar atunci când încerci să minți un înger trebuie să aștepți să fii pedepsit. Într-o luptă pe viață și moarte, în care Clary și Jace se pot pierde unul pe celălalt, un mic ajutor divin le dă lumea peste cap.

Când minciunile ies la iveală iar căutările lui Clary au luat sfârșit, totul părea atât de simplu. Dar cum mai poți respira, cum mai poți trăi, cum mai poate să bată inima ta atunci când cel pe care îl iubești se stinge în fața ochilor tăi?

🔥 CARTEA ORAȘUL DE STICLĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Orașul De Sticlă
Autor: Cassandra Clare
An apariție : 2014
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 478
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 31.05.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 188 zile și a scris până acum 61 articole. Se află pe poziția 20 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments