Recenzie “Orasul de sticla” (Instrumente Mortale #3) de Cassandra Clare

by | Oct 13, 2017 | Beletristică, Fantezie, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ORASUL DE STICLA (INSTRUMENTE MORTALE #3) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Orașul de sticlă este al treilea volum al seriei fantasy pentru adolescenți, Instrumente Mortale de Cassandra Clare. După primele două cărți pe care le-am savurat, deja am intrat într-o lume “altfel”, ascunsă în New York-ul din zilele noastre.

Îmi este atât de greu să spun măcar câteva cuvinte despre acest volum, fără a scrie un spoiler, dar o să dau tot ce am mai bun.

Ca de obicei, vampirii, varcolacii și elfii trăiesc relativ pașnic prin lume, dar monitorizați îndeaproape, ca întotdeauna, de vânătorii de umbre. Am citit cu mare drag primele două volume, savurând mai ales cei doi protagoniști, Clare și Jace. Iar cea de-a doua carte m-a lăsat atât de mult în suspans la final, încât neapărat am continuat seria.

Ei bine, acum întâlnim aceleași personaje, numai că se schimbă puțin locul acțiunii. Cum Clary, pentru a o putea salva pe mama sa, trebuie să ajungă în Idris, avem privilegiul de a cunoaște locul de origine al vânătorilor de umbre în toată splendoarea sa.

Și vom cunoaște toate detaliile într-un ritm foarte alert, pentru că în Orașul de Sticlă chiar nu ai timp nici să respiri. Acțiunea vine în valuri din ce în ce mai mari, pe măsură ce subiectul poveștii înaintează, plus niște dezvăluiri care te vor șoca.

Cu toate că al doilea volum se termină cu dispariția lui Valentine, vânătorii de umbre sunt siguri că acesta va lovi din nou. Mai tare. Mai puternic. Este mai periculos, odată ce se află că scopul lui este găsirea celui de-al treilea Instrument Mortal, care este în Idris.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Cassandra Clare

Clary își pune viața în pericol când intră în Alicante fără a anunța Conclavul, și mai ales, aducând cu ea un repudiat. Riscă enorm ca puterea ei să fie descoperită de Conclav și să devină un cobai pentru experimente. Dar când Jace se împotrivește planului ei, ea știe că viața mamei sale e mai importantă decât propria siguranță și devine dispusă să riște totul.

Însă, când Simon este aruncat în închisoare pentru unele bănuieli legate de capacitatea sa de a sta în lumină, Clary pare să își găsească un aliat în noul personaj, Sebastian, pentru care are o stranie atracție, și care, culmea, pare să fie reciprocă.

Între timp, Valentine își strânge o imensă armată de demoni, își urmează planul întunecat și viclean, pentru a putea învinge, iar vânătorii de umbre sunt nevoiți să lupte alături de repudiați pentru a-l putea învinge pe Valentine. Dar vor abandona ei toate principiile unui vânător de umbre? Iar Clary va accepta să-și folosească puterea pentru a-i ajuta chiar dacă ar putea exista consecințe?

Orașul de sticlă este un super volum. Categoric intens, cu o acțiune care ajunge la cote maxime. Îi putem vedea pe vânători în mediul lor natural. Pur și simplu n-ai cum să nu te teleportezi odată cu personajele în Idris. Sau în Alicante. În Orașul de sticlă, nu ai cum să nu-ți imaginezi toate detaliile atent descrise de Cassandra. Este un roman superb!

Titlu: Orasul De Sticla (instrumente Mortale #3)
Autor: Cassandra Clare
An apariție : 2014
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 13.10.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Cu ultima suflare” de Paul Kalanithi

Recenzie “Cu ultima suflare” de Paul Kalanithi

             "Cu ultima suflare" prezintă povestea incredibilă a unui doctor aflat în ultimul an de rezidențiat care află la doar 36 de ani că are cancer la plămâni în faza terminală.  A fost începutul unei schimbări tragice: medicul care tratează pacienți în faza...

Irina Nicoleta este redactor Booknation.ro de 1277 zile și a scris până acum 55 articole. Se află pe poziția 22 din 150 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Nicoleta aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments