Recenzie “Orașul fetelor” de Elizabeth Gilbert

by | Feb 13, 2021 | Beletristică, Dragoste, Ficțiune, Istorie, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ORAȘUL FETELOR PE Cartepedia

Orașul fetelor de Elizabeth Gilbert“Orașul fetelor” de Elizabeth Gilbert este unul dintre romanele preferate citite de mine în ultima vreme. De la autoare am mai citit faimoasa carte “Mănâncă, roagă-te, iubește”, care a fost și ecranizată în 2010, și a devenit în cel mai scurt timp bestseller. De asemenea, mai intenționez să citesc și volumul său de non ficțiune “Lecții de magie. Cum să-ți cultivi creativitatea”. 

“Orașul fetelor” de Elizabeth Gilbert a fost publicat inițial în anul 2019

La noi în România a apărut la Editura Humanitas tot în 2019, având și o copertă superbă. Nu știu ce m-a atras mai mult la acest roman de am dorit să-l am și să-l citesc. Poate că titlul său. Poate recenziile făcute de alți bloggeri de carte sau părerile celor de pe GoodReads și de pe Instagram. Cert este că l-am comandat și mă bucur foarte mult că a ajuns în mâinile mele.

Nu am citit volumul într-un timp record. Nu că nu mi-ar fi plăcut. Dar trebuie să recunosc că mi-a creat un amalgam de stări, pe măsură ce înaintam cu lectura. Are o poveste sub forma unei scrisori lungi de tot în care personajul principal, feminin, își relatează viața, cam de la Adam și Eva. Așa aflăm cine este ea, cum este ea, alegerile pe care le-a făcut în viață. Și despre oamenii interesanți pe care i-a întâlnit pe drum și i-au conturat mai mult sau mai puțin personalitatea.

“Orașul fetelor” este un roman fabulos. Aș zice că e feminist, dar nu este războinic și nu dă dreptate numai femeilor. E o carte de ficțiune istorică dar și de dragoste pe care o recomand tuturor fetelor și femeilor din viața mea și nu numai. Este realistă și frumoasă. Te îndeamnă să te bucuri cât mai mult de viață și să trăiești autentic, fără regrete, ceea ce încerc să fac și eu mai mult. 

Pentru mine aceasta a fost o lectură emoționantă, exuberantă și sinceră. O lectură care mi-a dat un impuls pentru a-mi trăi viața la maxim. Pentru a lăsa la o parte îndoielile și grijile că nu m-aș încadra într-un tipar. Este o carte feministă, dar fără să fie copleșitor de feministă. Minunată într-un cuvânt și provocatoare.

Nu am mai citit de mult un astfel de roman captivant și plin de învățături

Ziceam mai pe la început că nu l-am parcurs prea repede. Nu am făcut asta pentru că ar fi prea greoi sau pentru că ar avea un limbaj dificil sau plictisitor. Am citit cartea într-un ritm mai puțin alert pentru a mă putea bucura de poveste, de îndemnurile din ea, de cuvintele magice și stările pe care mi le-a dat.

Mai întâi m-a deprimat un pic. Apoi treptat m-a făcut să revin la viață. Să vreau mai mult de la mine și să nu mă mai judec pentru ceea ce fac și felul cum gândesc. M-a motivat intens fără să fie o carte motivațională sau de dezvoltare personală. M-a ajutat să-mi fac ordine în idei și să vreau să trăiesc autentic. Să profit de tot ce mi se oferă și să îndrăznesc mai mult, fără să-mi plâng de milă atât de mult.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA ORAȘUL FETELOR PE Cartepedia

Titlu: Orașul Fetelor
Autor: Elizabeth Gilbert
An apariție : 2019
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 412
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 13.02.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Central Park” de Guillaume Musso

Recenzie ”Central Park” de Guillaume Musso

Există momente în viață cand o ușă se deschide si ești inundat de lumină. Clipe rare când ceva se descătușează în tine. Plutești în imponderabilitate, gonești pe o autostradă fără radar. Alegerile devin limpezi, răspunsurile inlocuiesc întrebările, frica cedează locul...

Recenzie ”Hud Ranat” de Cecilia

Recenzie ”Hud Ranat” de Cecilia

Cum sunteți dragii mei? Acceptați invitația de a porni într-o călătorie inedită în următoarele minute? Cartea Hud Ranat scrisă de Cecilia cuprinde cadrul, personajele și situațiile perfecte pentru a evada memorabil pe o altă planetă din univers. Călătorim în acest...

0 0 vote
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 923 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 3 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Orașul fetelor – Elizabeth Gilbert […]