Recenzie “Mănâncă, roagă-te, iubește” de Elizabeth Gilbert

by | Apr 20, 2019 | Beletristică, Jurnale, Memorii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MĂNÂNCĂ ROAGĂ-TE IUBEȘTE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Mananca roaga-te iubeste de Elizabeth GilbertCartea “Mănâncă, roagă-te, iubește” de Elizabeth Gilbert este mai mult decât o poveste. Este o lecție de viață. Autoarea a avut curajul să își descrie experiențele și să-și expună sentimentele nude în fața publicului cititor.

Am iubit această carte.

Am iubit femeia curajoasă care a avut atâta dăruire și ambiție încât să-și schimbe viața 

Lizz m-a purtat prin lume și mi-a dat și mai multă poftă de viață. M-a lasat cu dor de ducă. Am învățat italiana. M-a făcut să râd și să plâng la cuvintele ei și la experiențele ei reale.

Nu credeam că o carte mă va face să îmi iubesc atât de mult viața. Să apreciez persoanele pe care le am în jur și să mă iubesc pe mine însămi, fără reproșuri. Dar, de fapt, ceea ce am citit aici nu a fost o carte. Ci memoriile unei femei care a trăit în doar câțiva ani ceea ce se chinuie unii să trăiască într-o viață.

“Mănâncă, roagă-te, iubește” de Elizabeth Gilbert este o scriere minunată!

Am descoperit o persoană naturală, reală, cu frici și imbolduri fix ca toate celelalte. Dar o persoană cu un dar de a scrie și de a ajuta la rându-i pe alții prin scrierile sale. Însă cartea lui Elizabeth Gilbert nu m-a atins doar pe mine. A schimbat o lume întreagă și a încurajat milioane de cititori să-și găsească calea pentru un sine mai fericit.

Scrierea e despre viața autoarei americane Elizabeth Gilbert. Este o carte de memorii în care Lizz își pune sufletul pe tavă. Și în care nu se ascunde în spatele niciunei perdele. În jurul vârstei de 30 de ani, femeia pare să aibă o viață perfect americană. Are un soț, o țară care îi dăruiește atâtea, o carieră de succes. Dar ea nu se simte deloc împlinită chiar și în aceste condiții.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Elizabeth Gilbert

Este mereu consumată de panică și are atacuri de anxietate

Ba chiar ajunge depresivă și foarte confuză privitor la propriul curs al vieții. Câți dintre noi nu trecem prin asta la un moment dat? Dar alegem oare să facem schimbări atât de radicale precum Lizz?

Ea reușește totuși prin propriile forțe să schimbe totul. Începe să își croiască un nou destin. Minunata carte “Mănâncă, roagă-te, iubește” spune povestea femeii pornind din punctul când renunță la viața pe care o are. Ea lasă în urmă ceea ce pare o viață perfecta în ochii altora și pleacă în lume.

Trei destinații cu inițiala “I” o vor ajuta să-și recapete forțele și să iubească din nou viața

Italia. India. Indonezia. Ea va explora trei aspecte diferite din natura ei, acestea ducând-o în cele din urmă la purificare. Cele 3 culturi total aparte o vor fascina, o vor învăța și o vor ajuta să se redescopere pe ea.

Se va bucura de plăcerea pură a mâncării bune în Italia. Va găsi devotamentul în India. Și în insula Bali din Indonezia va reuși un echilibru între divinitate și bucuriile lumești. Și nici dragostea nu o va ocoli. Ba chiar i se va arăta exact în momentul oportun, când sufletul ei își va găsi liniștea.

Mă bucur că am citit acest volum ce se afla de ceva vreme pe lista mea. La fel, îl recomand pentru poveste. Dar și pentru învățăturile în fața cărora nu te poți decât înclina. Chiar am prins și mai mult gustul călătoritului prin lume datorită lecturii.

Titlu: Mănâncă Roagă-te Iubește
Autor: Elizabeth Gilbert
An apariție : 2008
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 360
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 20.04.2019
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Cujo” de Stephen King

Recenzie ”Cujo” de Stephen King

"There's one novel, Cujo, that I barely remember writing at all. I don't say that with pride or shame, only with a vague sense of sorrow and loss. I like that book. I wish I could remember enjoying the good parts as I put them down on the page." Stephen King Eu am doi...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 781 zile și a scris până acum 233 articole. Se află pe poziția 7 din 153 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments