Recenzie “Oraşul fiarelor” de Isabel Allende

Titlu: Oraşul Fiarelor
Autor: Isabel Allende
An apariție : 2018
Editura: Humanitas
Nr. Pagini: 318
Limba: Română
Gen Literar: Actiune, aventura
Recenzie de Daniela Gîb
Publicată la 8.12.2018
Nota recenzorului: 10/10

🔥 CARTEA ORAŞUL FIARELOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Isabel Allende Llona este o scriitoare chiliano-americană în vârstă de 76 ani,  ce scrie în stilul realismului magic, este considerată a fi o scriitoare de succes din America Latină.

În vară am citit Casa spriretelor, o scrisoare trimisă peste timp bunicului ei, pe atunci nu stiam că scrie şi cărţi pentru copii.

Trilogia Aventurile acvilei şi a jaguarului formată din Oraşul fiarelor, Regatul dragonului de aur şi Pădurea pigmeilor, a apărut la editura Humanitas, anul acesta fiind recomandată copiilor de peste 13 ani.

Oraşul fiarelor are douăzeci de capitole fiecare având câte un titlu sugestiv şi prezintă o expediţie în pădurile Amazonului în căutarea unor făpturi fabuloase, nevăzute de nimeni vreodată.

Veţi fi purtaţi în această lume magică de Alexander Cold, un băieţel de 15 ani, cu activităţi specifice vârstei lui: merge la şcoală, are o gaşcă de prieteni, îi place o fată din clasa lui, se cearta cu surorile lui, până când mama lui se îmbolnăveşte şi va fi trimis la bunica lui Kate, o bunică cel puţin spus excentrică.

Îşi aminti de bancurile proaste pe care i le făcuse de-a lungul timpului, printre care cutia cu bomboane umplute cu sos picant pe care i-o trimise de ziua lui. Nicio bunică normală nu s-ar fi obosit să scoată umplutura bomboanelor cu seringa, să pună în loc sos de chilli, să le învelească în staniol şi să le pună frumos înapoi în cutie, doar ca să râdă de nepoţii ei.

Bunica Kate lucra pentru revista International Geographic care îi finanţase o expediţie în inima junglei amazoniene, undeva între Brazilia şi Venezuela, pentru a găsi o creatură gigantică, un hominid, echivalentul lui Yeti din Himalaya.

Şi de aici începe aventura lui Alexander alături de bunica lui, aventură pe care o trăieşte mai intens după ce o cunoaşte pe Nadia.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Isabel Allende.

Nadia este fiica unui alt membru al expediției şi îl farmecă total pe Alexander.

A fost crescută în Amazon, are o maimuță ca animal de companie este prietenă cu un șaman, vorbește cu animalele, trăsături surprizătoare şi neobişnuite pentru o fată în concepţia lui Alexander.

Nu vă mai dezvălui nimic, vă las purtaţi în lumea magică creată de Isabel Allende în stilul ei simplu şi remarcabil şi vă aştept în următoarea aventură.

-Bunicii mele i-au mai dat să scrie un reportaj, pentru International Geographic. Trebuie să meargă în Regatul Dragonului de Aur, spuse Alex.

-Asta sună la fel de interesant ca Ochiul Lumii. Unde vine? întreabă ea.

-În munţii Himalaya. Mi-ar plăcea să merg cu ea, dar…

Băiatul înţelegea că acest lucru era aproape imposibil. Trebuia să se întoarcă la viaţa lui obişnuită.

Lectură plăcută !!!

 

🔥 CARTEA ORAŞUL FIARELOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.