Recenzie ” Orașul Focului Ceresc” de Cassandra Clare

by | May 31, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ORAȘUL FOCULUI CERESC ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

În pragul războiului, nefilimii nu mai sunt în siguranță în New York. Sebastian a pus mâna pe Pocalul Infernal iar acum își crează o armată de Întunerniciți, distrugând familii și atacând institutele. institutul nu mai este un loc sigur iar decizia nefilimilor este de a pleca în Alicante. Dar cât va mai dura până ce Sebastian va ataca Idrisul?

Întunerniciții atacă tot ce văd în cale iar atunci când sediul Praetor Lupus este incendiat iar Simon este răpit de cei ce o urmau pe Maureen, sute de vârcolaci își pierd viața, inclusiv  Jordan Kyle și Pretorul Scott. Sebastian declarase război.

Simon și Raphael pleacă spre Alicante iar în curând, Citadela de Adamant este asaltată de Sebastian și de Întunerniciții săi. Lupta de la Citadelă a fost sângeroasă iar vânătorii de umbre au fost grav răniți în urma ei, în special Jace și Clary, în ciuda noii săbii pe care Clary o luase de la Săgeata Dianei. Un lucru greu de neglijat este faptul că și Clary este o Morgenstern deci i se cuvine o sabie a familiei Morgenstern și anume: Heusphoros, Aducătoarea-Zorilor, perfectă pentru cineva ce poartă numele de Steaua Dimineții.

Dar chiar și cu toate lecțiile din lume, răul pare imposibil de învins. Dorința lui Sebastian de a-i avea pe frații lui de partea sa persistă iar în curând, asta îl împinge să îi captureze pe Magnus, Raphael, Meliorn, Luke și Jocelyn.

Dar atunci când nimeni nu știe unde a dispărut Sebastian, o licărire de speranță se aprinde în ei atunci când Emma Carstairs, moștenitoarea lui Jem și fetița care locuia cu familia Blackthorn, le spune că Edomul este un loc bizar, diferit de iad, un loc secret care pare locul perfect unde s-ar putea ascunde Sebastian. Astfel, trecând pe la Curtea Elfilor Luminii, vânătorii de umbre au pornit spre Edom. Dar ei au uitat cât de parșivi sunt Regina și Elfii și cum pot manipula adevărul…

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Cassandra Clare

Nefilimii trec prin momente cumplite în Edom iar relațiile dintre ei se schimbă atât de mult în încercările pe viață și pe moarte prin care trec încât totul se transformă într-o uriașă întorsătură de situație. Dar atunci când Clary trebuie să ia o decizie, lumea lor, viața lor, iubirea ei și a lui Jace, totul atârnă de un fir de ață. A domni peste o lume într-un tron plin de minciuni pare singura decizie corectă pe care Clary poate să o ia.

Dar când decizia a fost luată iar tot răul se scurge în fața lor, lăsând urma a ceea ce ar fi putut fi, emoții sfâșietoare ies la iveală. Cum mai poate fi reparat totul când moartea e singura cale de scăpare? Cum mai pot nefilimii să se întoarcă acasă când demonii sunt singurii care îi mai pot ajuta?

 

 

🔥 CARTEA ORAȘUL FOCULUI CERESC ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Orașul Focului Ceresc
Autor: Cassandra Clare
An apariție : 2016
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 622
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 31.05.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 187 zile și a scris până acum 61 articole. Se află pe poziția 20 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments