🔥 CARTEA ORAȘUL FOCULUI CERESC (INSTRUMENTE MORTALE #6) ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Încă încerc să mă hotărăsc dacă iubesc acest volum la fel sau mai mult decât întreaga serie.

Ultima carte… Parcă tot nu conștientizez acest lucru. Mă obișnuisem să fiu alături de personaje, să aflu cât mai multe despre lumea lor cu fiecare volum, dar, este ultimul…

Orașul Focului Ceresc a fost atât de perfect! O carte bine scrisă, acțiune, personaje puternice și întâmplări șocante.

Sebastian nu a ieșit tocmai un pierzător la finalul volumului cinci. Planul sau de a transforma nefilimii în Întunericiți a funcționat și acesta continuă să-i supună pe vânători cu ajutorul Pocalului.

Jace se reface după luptă. Mai ales după legătura cu Sebastian, care îl face să fie mai atent cu propria persoană și propriul comportament-ceea ce realizează un foarte clar și intens contrast între bun și rău.

Urmările luptei de pe Lacul Lyn îi opresc pe Clary și Jace să se atingă, ceea ce devine frustrant atât pentru ei, cât și pentru cititori 🙂

 

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Cassandra Clare.

I just wish that I could say the right thing, do the right thing, to make this easier for you. Whatever you want from me, I want to do it. I want to be there for you in whatever the right way is for you, Clary.

Ce face atât de special acest roman este complexitatea episoadelor. Avem parte de toate ingredientele, cum s-ar zice. Ceea ce pornește ușor, presărat cu elemente adolescentine, continuă cu acțiune strânsă. Sunt bătălii cu adevărat uimitoare, foarte bine descrise.

Introducerea unor noi personaje a fost o idee care inițial nu mi-a plăcut. Aveam impresia că se va îndepărta de protagoniști, de planul confruntării dintre Sebastian și Clary. Dar nu trebuia să subestimez autoarea. Ea mi-a demonstrat că bătălia a devenit una între Sebastian și Vânătorii de umbre.

Spuneam ceva de întâmplări șocante. Ei bine, chiar vor fi. Moartea unor personaje mi s-a părut uneori inutilă, sau crudă, sau doar am plâns și am citit mai departe. Cassandra a decis că a venit momentul să se joace puțin cu inimile noastre prin acest volum. Și Doamne, ce s-a mai jucat…

Se vor întâmpla extrem de multe cu personajele. Cu absolut toate. La final, dacă ar fi să trag o linie, aș fi surprinsă să aflu cât de mult s-au schimbat. Au evoluat.

Pentru că deja am aberat prea mult, o să închei aici prin faptul că Orașul Focului Ceresc este un final superb al seriei, pe care personajele noastre iubite l-au meritat. Mie una mi-a plăcut extrem de mult. Am îndrăgit absolut tot la serie și apoi la stilul autoarei. Mi-a plăcut.

🔥 CARTEA ORAȘUL FOCULUI CERESC (INSTRUMENTE MORTALE #6) ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Orașul Focului Ceresc (instrumente Mortale #6)
Autor: Cassandra Clare
An apariție : 2016
Editura: Corint
Nr. Pagini: 624
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 19.11.2017
Nota recenzorului: n/a
Irina Nicoleta
Autor: Irina Nicoleta
Irina e Redactor Activ
Redactor de 1060 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Irina Nicoleta