Recenzie ” Orașul Îngerilor Căzuți” de Cassandra Clare

by | May 31, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ORAȘUL ÎNGERILOR CĂZUȚI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Totul părea că a luat sfârșit iar războiul dintre vănâtorii de umbre și ființele din Lumea de Jos se încheiase. Întorși la New York, pacea domnește peste lumea secretă a nefilimilor și a repudiaților. Clary Fairchild se antrenează pentru a deveni un vânător adevărat de umbre, acum că Luke și Jocelyn s-au căsătorit, acum că ea poate să fie cu bărbatul pe care îl iubesște, acum când totul pare învăluit în pace și liniște.

Cu puterea specială pe care o deține, Clary pare că va fi un vânător de umbre minunat. Dar în timp ce ei locuiesc într-o bucățică din paradis, în afara fericrii lor, departe, vânători de umbre sunt uciși iar sângele vărsat prevestește izbucnirea unui alt război.

Departe de dramele războiului, Simon se luptă cu suferința cauzată de mama și de sora lui care au aflat că este vampir. Acum el locuiește cu Kyle, unul dintre membrii trupei sale, un tip plin de mistere care are o legătură cu Praetor Lupus. Dar cine este de fapt Kyle? Care este legătura lui cu vârcolacii? Printre greșelile lui Simon cu Isabelle și Maia, Kyle pare să împartă un trecut cu una dintre femeile de care Simon s-a îndrăgostit.

Când Jace se îndepărtează de Clary, întrebări, nesiguranțe și mistere apar în mintea și în inima lor. Clary este nevoită să accepte indiferența și distanțarea lui dar nimeni nu cunoaște cu adevărat gândurile negre ale lui Jace…

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Cassandra Clare

Când Simon primește oferta lui Camille, șefa clanului vampirilor, iar când aceasta întreabă de Magnus Bane, lucrurile se complică. Jace devine tot mai diferit iar nesiguranța pune stăpânire pe el. Chinuit de visele în care o rănește pe Clary, el știe că dacă fuge de ea nu poate rezolva nimic. Într-o contradicție intrigantă, Clary primește vise de la Ithuriel, îngerul torturat cândva de Valelntine pe care cei doi l-au eliberat.

Dar uneori nici măcar îngerii nu te mai pot ajuta. Atunci când Lilith își face apariția, trecutul, prezentul și viitorul sunt puse sub semnul întrebării. Viețile celor pe care îi iubesc sunt puse în pericol iar totul se poate sfârși într-o clipă. Și totul este din vina lui Clary. Ea este vinovată pentru tot. Ea însăși a înfăptuit o mulțime de acțiuni ce au format un lanț al durerii. Iar acum îi poate pierde pe toți. Îl poate pierde pe Jace.

Dar dacă iubirea este mai puternică decât tot răul făcut? Dacă iubirea poate fi simțită așa cum durerea a fost simțită? Înșeptit apoi însutit. Pe marginile unei lumi în care răul a dăinuit permanent, devotamentul, dragostea și prietenia se dovedesc a fi cele mai puternice arme dar și cele mai fatale gloanțe. Poate Lilith să fie învinsă de cea care aproape a pierdut totul? Poate iubirea să facă țăndări totul în timp ce tot mai mulți îngeri cad?

🔥 CARTEA ORAȘUL ÎNGERILOR CĂZUȚI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Orașul Îngerilor Căzuți
Autor: Cassandra Clare
An apariție : 2014
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 383
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 31.05.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 188 zile și a scris până acum 61 articole. Se află pe poziția 20 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments