Recenzie: ”Orașul oaselor” de Cassandra Clare

by | Aug 28, 2019 | noaff, Recenzii cărți

Cassandra Clare nu încetează să mă uimească, volumul ”Orașul oaselor” ridicându-se la nivelul seriei ”Dispozitive infernale”. Acțiunea e alertă, structurată într-un stil propriu, personajele sunt bine conturate, îar unicitatea se regăsește la fiecare pas.

Modul în care autoarea a ales să-și spună povestea introduce cititorul într-o nouă lume, acolo unde primejdiile sunt pretutindeni, misterul este la el acasă, iar neprevăzutul oferă o notă mistică întregii acțiuni.

În primă fază o întâlnim pe Clary, o fată aparent normală, dar înzestrată cu darul ”Vederii”. Protagonista poate vizualiza lumile pe care ceilalți muritor nu le percep. Din păcate, introducerea ei printre vânătorii de umbre a fost brutală, neașteptată și forțată datorită împrejurimilor.

Dezorientată de faptele la care a fost martoră, pe Clary o tulbură numeroase sentimente care nu-i mai dau pace încă din momentul în care realizează că este singura ce-i poate vedea pe vânători. Temătoare, cu întrebări la care nu-și poate găsi răspunsuri și plină de incertitudini, adolescenta se întoarce acasă unde va primi o veste care o va destabiliza complet. Cassandra Clare s-a jucat constant cu sentimentele mele.

Reacționează impulsiv și preferă să fugă de probleme, de responsabilități, dorind parcă să aștepte rezolvarea lor. Alege să-și petreacă seara alături de prietenul său, Simon, ignorându-și apelurile de la mama sa.

Realitatea o lovește din plin atunci când este la un pas de moarte, fiind nevoită să se lupte cu un demon. Lupta se încheie, iar protagonista iese aproape moartă decât vie. Băiatul cu care se întâlnise în anterior îi sare în ajutor și o duce în Institut, locul de unde își va începe căutarea. Adevărul pe care Clary îl va auzi nu va fi confortabil, va produce suferință și regrete. Lumea îi este zguduită din temelii și realizează că și-a trăit viața în minciuni și secrete. Multumesc Libris.ro pentru carte.

Acceptă ajutorul fraților tăcuți în încercarea de a-și afla trecutul, dar lucrurile nu sunt atât de simple pe cât și-ar dori tânăra adolescentă. Pornește în căutarea celorlalte piese de puzzle, ajunge la Magnus Bane care îi oferă mici piste pe care trebuie să le parcurgă.

Orașul oaselor” este un volum palpitant unde acțiunea se îmbină cu fantezia, iar imposibilul devine posibil. Cassandra reușește să formeze un univers incert, asemenea unui labirint, pe care personajele trebuie să-l parcurga pentru a-și rezolva problemele.

Când totul pare să se așeze pe un făgaș normal alte secrete ies la iveală, perturbându-le vânătorilor de umbre aparenta liniște pe care și-o doresc…

Titlu: Orașul Oaselor
Autor: Cassandra Clare
An apariție : 2011
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 28.08.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Cristina Zegheru este redactor Booknation.ro de 646 zile și a scris până acum 91 articole. Se află pe poziția 14 din 142 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Zegheru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments