Recenzie ” Orașul Oaselor” de Cassandra Clare

by | May 31, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ORAȘUL OASELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Clary Fray se afla pe străzile New York-ului în drum spre Clubul Pandemonium împreună cu cel mai bun prieten al ei, Simon Lewis. Dar atunci când ea este martoră la o crimă observă că făptașii aveau tatuaje ieșite din comun și arme bizare iar când vede că cineva dispare pur și simplu este convinsă că cei trei criminali sunt nebuni de legat.

Astfel, Clary intră în lumea nefilimilor și îi cunoaște pe vânătorii de umbre, cei prin venele cărora curge sângele Îngerului și a căror datorie este să apere lumea de demoni, cu toate că existau mult mai multe ființe și specii bizare pe care Clary avea să le cunoască în curând. Când Simon pare să nu vadă nimic din crima care a avut loc chiar sub ochii lui Clary, o întrebare se strecoară în mintea ei. Ce spusese tipul cu plete aurii, Jace? Că ea este o mundană care îi poate vedea…

Într-o seară când Clary ajunge acasă, mama ei este de negăsit iar ceea ce o șochează pe ea este demonul uriaș care o atacă fix în casa ei iar ea leșină. Când se trezește, același tip superb din seara de la club stă în fața ei.

Timp de trei zile Clary stă la Institut pentru a-și putea reveni după atacul demonului, acolo unde toată lumea este în vervă și se întreabă dacă ea a ucis demonul sau nu. Toți cei de la Institut o fac pe Clary să se întrebe dacă ea, cea care deține Darul Vederii a avut o mamă sau un tată vânător de umbre.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Cassandra Clare

Cine este Valentine, barbatul mort de cincisprezece ani despre care vorbeau demonii? Cine sunt Frații Tăcuți? Și ce sunt Acordurile? Totul este derutant pentru Clary, o simplă fată aruncată în lumea nefilimilor.

Demonii par să apară continuu, mai ales când Jace și Clary se întorc în Brooklyn unde Madame Dorothea, vecina lor, așa-zisă mundană, rămâne singura pistă a lui Clary către mama ei. Ea află că mama ei a fost ă vânătoare de umbre. Dar curând, lumea ei este dată peste cap când adevărul iese la iveală: Valentine trăiește și a avut un cerc iar mama ei a fost în cerc și a fost soția lui Valentine.

Dar lucrurile se complică în mare fel atunci când atracția dintre Clary și Jace devine mistuitoare și când Clary bănuiește că știe locul unde mama ei a ascuns Cupa Mortală. Dar greșeala lor este că au avut încredere în persoanele greșite iar secretele lor riscă să ajungă la Valentine. Când aceștia sunt trădați, adevărul se revarsă violent asupra lor. Tot ceea ce știa Jace s-a schimbat iar viața lui Clary nu va mai fi nicicând la fel, avându-l pe Valentine ca tată. Ce vor face ei cu tot adevărul și toate minciunile cu care au trăit până acum? Și dacă adevărul are cea mai întunecată formă?

🔥 CARTEA ORAȘUL OASELOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Orașul Oaselor
Autor: Cassandra Clare
An apariție : 2013
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 479
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 31.05.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 195 zile și a scris până acum 61 articole. Se află pe poziția 20 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments