Recenzie ” Orașul Sufletelor pierdute” de Cassandra Clare

by | May 31, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ORAȘUL SUFLETELOR PIERDUTE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Consiliul și Conclavul îi caută pe Jace și pe Sebastian care au dispărut în urmă cu două săptămâni. Dar cum aceștia sunt inutili iar Jace a fost legat de Sebastian prin magia demonului Lilith, vânătorii de umbre, Alec, Magnus, Isabelle, Clary și Simon pleacă la Curtea Elfilor Luminii pentru a cere ajutor.

Dar Regina Elfilor Luminii niciodată nu ar oferi ajutor din simpla bunătate a inimii ei, așa că aceasta le cere la schimb o pereche de inele care trebuiau furate din Institut. Clary pune mâna pe cele două inele dar ea nu i le oferă Reginei ci le folosește împreună cu Simon atunci când vor fi despărțiți.

Cei dragi pot fi o armă, așa cum devine și Clary și Pecetea lui Cain pe care o deține Simon. Dar atunci când Clary îi vede pe Jace și pe Sebastian împreună lumea ei este zguduită de imaginea celor doi funcționând ca un întreg în favoarea răului.

Când Jace apare lângă ea într-o noapte, Clary este convinsă de profunzimea legăturii dintre cei doi. Clary află că dacă unul dintre ei este rănit, la fel este și celălalt. Dacă unul moare, moare și celălalt. Surorile de fier și Elfii Luminii sunt singurii cu care nefilimii trebuie să negocieze dar cum poate fi Sebastian învins fără ca Jace să fie rănit? Când Clary și Jocelyn pleacă la Surorile de Fier pentru a le cere ajutorul, ele află că cei doi pot fi despărțiți doar de o armă de-o potrivă angelică dar și demonică.

Printre dramele celor doi protagoniști se strecoară și dorința lui Alec de a trăi alături de Magnus toată viața. Dar cum el nu poate fi făcut nemuritor, acesta vrea să îl facă pe Magnus muritor. Iar pentru asta el se duce la fosta iubită a lui Magnus, Camille Belcourt, care cere la schimb viața lui Raphael Santiago.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Cassandra Clare

Lucrurile se complică atunci când demonii sunt implicați în treburile nefilimilor, demoni precum puternicul Azazel. Magnus împreună cu toți ceilalți rămân să negocieze cu demonii pe când Clary ajunge în Italia cu cei doi frați. Însă ghinionul se ține scai de viața ei. Luke pare să fie rănit, Clary pierde inelul prin care comunica cu Simon dar mai rău de atât, Jace a comis fapte de neiertat, precum uciderea Surorii Magdalena și furarea replicii Pocalului Mortal.

Când Simon ajunge la casa lui Luke unde își amintește de copilăria lui cu Clary, este disperat că nu mai poate comunica cu prietena lui și ia o decizie periculoasă. Înconjurați din toate părțile, planurile nefilimilor par să se prăbușească. Cum ar putea să fie totul încheiat fără ca Jace să sufere sau chiar să își piardă viața?

Dar răspunsul se află la Simon. Când acesta invocă o putere mai mare decât tot universul, el însuși riscă să își piardă viața. Dar cum altfel ar putea să fie Jace salvat? Într-un război sângeros, cele mai nobile suflete iși pierd viața în încercarea de a răzbate prin haosul creat de Întuneric. Dar oare au fost viețile lor pierdute cu un scop? Oare încercările și sufletele lor sunt de ajuns să salveze lumea și pe cei pe care îi iubesc?

🔥 CARTEA ORAȘUL SUFLETELOR PIERDUTE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Orașul Sufletelor Pierdute
Autor: Cassandra Clare
An apariție : 2015
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 474
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 31.05.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 187 zile și a scris până acum 61 articole. Se află pe poziția 20 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments