Recenzie ,,Orașul Sufletelor Pierdute” (Instrumente Mortale #5) de Cassandra Clare

Titlu: Orașul Sufletelor Pierdute (instrumente Mortale #5)
Autor: Cassandra Clare
An apariție : 2011
Editura: Leda Edge
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Irina Nicoleta
Publicată la 17.11.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA ORAȘUL SUFLETELOR PIERDUTE (INSTRUMENTE MORTALE #5) ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

A trecut mai bine de o săptămână de când am terminat acest volum. Ce m-a împiedicat să-i fac recenzie se leagă de faptul că trebuia să citesc și continuarea, așadar, sper că nu voi uita câteva detalii importante.

Nu pot să cred cât de repede am început această carte. Bine, după finalul volumului patru, trebuia să mă gândesc la faptul că vreau să aflu tot cât mai repede, dar nici prin minte nu-mi trecea că o să o devorez în două zile.

Despre ce este vorba în acest volum?

Sfârșitul din Orașul Îngerilor Căzuți este unul șocant. Jace dispare cu Sebastian, fratele lui Clary, creat din sânge de demon.

Întreg românul l-am citit cu sufletul la gură și cu inima aproape spulberată. Citeam începutul și vedeam cum toate personajele suferă după dispariția lui Jace, chiar dacă propriile lor vieți prezentau aspecte de care să se îngrijească.

Dar cel mai mult mi s-a rupt sufletul pentru Clary. Lipsa lui Jace o afectează atât de tare, încât viața sa o ia pentru moment un pic razna, iar când Conclavul decide că găsirea lui Jace nu mai reprezintă o primă prioritate pentru ei, aproape mă prăbușesc odată cu Clary.

Ea se teme pentru Jace și împreună cu prietenii săi plănuiește să continue căutarea lui. Dorește să facă orice pentru a-l avea înapoi, dar se teme că el nu va mai fi ca înainte, ceea ce este un aspect dureros care o bântuie la fiecare decizie luată.

Tot volumul prezintă o încercare pentru fiecare personaj în parte, printre care și pentru relația dintre Jace și Clary.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Cassandra Clare.

Sebastian sau Jonathan Morgenstern l-a introdus forțat pe Jace într-o ceremonie a gemenilor, prin care el se leagă de Jace, ceea ce însemna că personalitățile lor erau părți din fiecare. Din păcate, mai însemna și faptul că nu puteai răni pe unul fără să simtă și celălalt. Nu puteai ucide pe unul din ei, fără ca celălalt să rămână în viață.

Clary încă nădăjduiește în propriul plan de salvare, căutând mereu să afle planurile diabolicului frate. Ea îi însoțește pe cei doi în multele călătorii prin Europa, în timp ce comunică în secret cu cel mai bun prieten, Simon, prin inelele speciale ale zânelor.

În acest timp, Diurnul Simon împreună cu ceilalți prieteni vânători de umbre și repudiați de asemnea, încearcă să găsească arma capabilă să oprească conexiunea dintre Jace și Sebastian și să-l readucă pe Jace la propria personalitate.

Ei chiar caută din Răi până în Iad după această unealtă, dar oare o vor găsi înainte ca Sebastian să-și pună în aplicare planul complet nebunesc de malefic?

Orașul Sufletelor Pierdute este o carte extrem de încântătoare, chiar dacă îți frânge inima. Acțiunea se derulează foarte intens și sunt multe detalii care te fac să citești capitolele pe nerăsuflate. Finalul… este șocant. Trist, pentru unele personaje, drăguț pentru altele.

Este un must read dacă ai terminat primele patru volume. Nu că m-aș aștepta să poți sta fără să afli continuarea. Dacă n-aș fi terminat deja și ultimul volum, m-aș ruga de alții să-mi mai dea câteva -puține- detalii din următorul volum.

Așa că îți urez lectură plăcută și pregătește-ți și cartea a șasea pentru că vei avea rapid nevoie de ea, crede-mă.

🔥 CARTEA ORAȘUL SUFLETELOR PIERDUTE (INSTRUMENTE MORTALE #5) ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.