Recenzie: “P.S. Te iubesc” de Cecelia Ahern

Titlu: P.s. Te Iubesc
Autor: Cecelia Ahern
An apariție : 2004
Editura: All
Nr. Pagini: 537
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristina Dobrescu
Publicată la 12.07.2019
Nota recenzorului: 8/10

🔥 CARTEA P.S. TE IUBESC ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO


„Eu cred în magia cărților. Cred că, în anumite momente ale vieții, suntem atrași în mod deosebit de anumite cărți când ne plimbăm fără țintă pe culoarele unei librării, fără să avem vreo idee ce vrem să citim și dintr-odată, găsim cea mai frumoasă carte, cea mai bună și cea mai potrivită, prinvindu-ne drept în față. Cărțile au puterea de a-și găsi drumul în viața noastră.”


Cecelia Ahern a debutat cu cartea “P.S. Te iubesc” în anul 2015, iar în anul 2017 a apărut și filmul cu același nume, unde Hilary Swank și Gerard Butler joacă rolurile principale.

“P.S. Te iubesc” este o lecție de viață, un tărâm unde două suflete pereche se întâlnesc, se îndrăgostesc și împart o viață plină de amintiri frumoase, cresc împreună și dezvoltă valori importante doar de ei știute, pentru ca în final destinul să le ofere șansa să dea mai departe învățăturile, din dimensiuni de viață diferite.


” Unii oameni așteaptă o viață întreagă să își găsească sufletul pereche, în timp ce alții par să fie împreună de-o viață.” 


Avem de-a face cu o poveste cu început trist, dar care, cu răbdare și iscusință, se transformă într-o poveste cu final fericit, cu conștientizări și mesaje de departe, cu dragoste și susținere din partea oamenilor dragi rămași în apropiere, o relatare despre cum să treci peste o mare dezamăgire și să-ți captezi ție atenția, atunci când tot ce-ți dorești este să te evapori în necunoscut.

Dragostea nu ține de cont de timp sau de spațiu, ea este multidimensională și are o putere de vindecare magică, reușind să pășească peste tărâmul tristeții și al neîncrederii cu o forță ce spulberă toate lacrimile și le transformă în zâmbete molipsitoare.

Holly și Gerry formau un cuplu perfect de mulți ani, dragostea lor fiind exemplul viu ce-și etala calitățile cu mândrie prin toate locurile pe care le frecventau. Fuseseră un cadou frumos unul pentru celălalt, iar prietenia lor avea prioritate  chiar dacă se transformase în ceva mai mult, ce ar fi trebuit să dureze până la adânci bătrâneți.

Erau confidenți, prieteni, amanți, soț și soție și trăiau o viață de basm, fiind înconjurați de familie și de prieteni permanent; erau înzestrați cu cele mai frumoase daruri de pe pământ. Când totul este perfect, te întrebi adesea de unde atâta fericire și până când va ține?

Din păcate, relația lor avea să se finalizeze brusc și trist, Gerry fiind diagnosticat cu o tumoare care îi furase suflul și pofta de viață și care îl pregătea pentru călătoria în dimensiunea vieții de dincolo, lăsând în urma lui o Holly goală, fără putere și fără ambiția de a cunoaște o viață fără el.

Timp de un an de zile, Holly a plâns, a suferit, a trăit din amintiri și s-a hrănit cu micile cadouri lăsate strategic de Garry în urma lui, scrisorile care alcătuiau o listă minuțios gândită și creată pentru a o readuce la viață pe frumoasa lui soție. Lista era un plic ce ascundea alte zece plicuri și aveau scopul să umple golul primului an din care el nu mai făcea parte fizic.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Cecelia Ahern.

Provocările pe care Holly le îmbrățișa ca fiind ultimele dorințe ale lui Gerry pentru ea, deveniseră motivul ei de a merge mai departe. Deși de multe ori îi era greu să-i facă pe plac, realiza cu conștiinciozitate toate îndrumările soțului ei, simțindu-se astfel mai aproape de el, și hrănindu-se cu amintirile clipelor petrecute, iubindu-l din ce în ce mai mult.

Ultima scrisoare era și ultima speranță pe care o mai întrezărea Holly, realizând de-a lungul tristului an de zile că Gerry fusese alături de ea și după moarte pentru a o ajuta să își revină, să devină independentă și să realizeze ceva cu viața ei, pe cont propriu. Și reușise. Singură.

Cu greu, cu teamă în suflet și cu lacrimi amare, cu speranța că cineva acolo sus o va iubi mereu, Holly a reușit să treacă cu succes peste cea mai grea încercare pusă la dispoziție de destin, și a găsit puterea să se redescopere pe ea însăși și capacitatea de a iubi viața, în toate formele ei.


”Pe de altă parte, era o femeie care știa ce înseamnă iubirea adevărată și care era gata să trăiască intens, cu mai multă iubire și să-și facă amintiri noi. Indiferent dacă asta urma să se întâmple în zece luni sau peste zece ani, Holly voia să urmeze ultimul mesaj de la Gerry. Indiferent ce o aștepta mai departe, știa că trebuie să-și deschidă inima și să o urmeze, oriunde o ducea.”


Când doi oameni se întâlnesc pe un drum identic, se pornesc împreună să-și construiască o alee de poveste, să învețe să iubească, să se susțină și să creeze clipe memorabile pentru sufletele lor.

Însă, de cele mai multe ori sufletele pereche nu rămân împreună pentru totdeauna. Drumul lor este bifurcat la un moment dat, pentru a crea spațiu și a da greutate lecțiilor învățate și a fi transmise mai departe peste generații.

Unele lucruri se întâmplă atunci când avem nevoie de ele, când experiențele de viață pot mai mult și ne cer mai mult, pentru că vor să primim mai mult. Când un singur om nu este suficient pentru explorarea iubirii, destinul îți sugerează un mod mai puțin convențional în care să-ți trăiești viața, prin ruperea bruscă de cel ce-l vedeai veșnic lângă tine și redescoperirea drumulului către tine însuți. 

Prețuiți fiecare clipă, căci prezența lor este limitată!

 

🔥 CARTEA P.S. TE IUBESC ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.