Recenzie: “P.S. Te iubesc” de Cecelia Ahern

de | iul. 12, 2019 | Dragoste, Literatura Română, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA P.S. TE IUBESC ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN


„Eu cred în magia cărților. Cred că, în anumite momente ale vieții, suntem atrași în mod deosebit de anumite cărți când ne plimbăm fără țintă pe culoarele unei librării, fără să avem vreo idee ce vrem să citim și dintr-odată, găsim cea mai frumoasă carte, cea mai bună și cea mai potrivită, prinvindu-ne drept în față. Cărțile au puterea de a-și găsi drumul în viața noastră.”


Cecelia Ahern a debutat cu cartea “P.S. Te iubesc” în anul 2015, iar în anul 2017 a apărut și filmul cu același nume, unde Hilary Swank și Gerard Butler joacă rolurile principale.

“P.S. Te iubesc” este o lecție de viață, un tărâm unde două suflete pereche se întâlnesc, se îndrăgostesc și împart o viață plină de amintiri frumoase, cresc împreună și dezvoltă valori importante doar de ei știute, pentru ca în final destinul să le ofere șansa să dea mai departe învățăturile, din dimensiuni de viață diferite.


” Unii oameni așteaptă o viață întreagă să își găsească sufletul pereche, în timp ce alții par să fie împreună de-o viață.” 


Avem de-a face cu o poveste cu început trist, dar care, cu răbdare și iscusință, se transformă într-o poveste cu final fericit, cu conștientizări și mesaje de departe, cu dragoste și susținere din partea oamenilor dragi rămași în apropiere, o relatare despre cum să treci peste o mare dezamăgire și să-ți captezi ție atenția, atunci când tot ce-ți dorești este să te evapori în necunoscut.

Dragostea nu ține de cont de timp sau de spațiu, ea este multidimensională și are o putere de vindecare magică, reușind să pășească peste tărâmul tristeții și al neîncrederii cu o forță ce spulberă toate lacrimile și le transformă în zâmbete molipsitoare.

Holly și Gerry formau un cuplu perfect de mulți ani, dragostea lor fiind exemplul viu ce-și etala calitățile cu mândrie prin toate locurile pe care le frecventau. Fuseseră un cadou frumos unul pentru celălalt, iar prietenia lor avea prioritate  chiar dacă se transformase în ceva mai mult, ce ar fi trebuit să dureze până la adânci bătrâneți.

Erau confidenți, prieteni, amanți, soț și soție și trăiau o viață de basm, fiind înconjurați de familie și de prieteni permanent; erau înzestrați cu cele mai frumoase daruri de pe pământ. Când totul este perfect, te întrebi adesea de unde atâta fericire și până când va ține?

Din păcate, relația lor avea să se finalizeze brusc și trist, Gerry fiind diagnosticat cu o tumoare care îi furase suflul și pofta de viață și care îl pregătea pentru călătoria în dimensiunea vieții de dincolo, lăsând în urma lui o Holly goală, fără putere și fără ambiția de a cunoaște o viață fără el.

Timp de un an de zile, Holly a plâns, a suferit, a trăit din amintiri și s-a hrănit cu micile cadouri lăsate strategic de Garry în urma lui, scrisorile care alcătuiau o listă minuțios gândită și creată pentru a o readuce la viață pe frumoasa lui soție. Lista era un plic ce ascundea alte zece plicuri și aveau scopul să umple golul primului an din care el nu mai făcea parte fizic.

Provocările pe care Holly le îmbrățișa ca fiind ultimele dorințe ale lui Gerry pentru ea, deveniseră motivul ei de a merge mai departe. Deși de multe ori îi era greu să-i facă pe plac, realiza cu conștiinciozitate toate îndrumările soțului ei, simțindu-se astfel mai aproape de el, și hrănindu-se cu amintirile clipelor petrecute, iubindu-l din ce în ce mai mult.

Ultima scrisoare era și ultima speranță pe care o mai întrezărea Holly, realizând de-a lungul tristului an de zile că Gerry fusese alături de ea și după moarte pentru a o ajuta să își revină, să devină independentă și să realizeze ceva cu viața ei, pe cont propriu. Și reușise. Singură.

Cu greu, cu teamă în suflet și cu lacrimi amare, cu speranța că cineva acolo sus o va iubi mereu, Holly a reușit să treacă cu succes peste cea mai grea încercare pusă la dispoziție de destin, și a găsit puterea să se redescopere pe ea însăși și capacitatea de a iubi viața, în toate formele ei.


”Pe de altă parte, era o femeie care știa ce înseamnă iubirea adevărată și care era gata să trăiască intens, cu mai multă iubire și să-și facă amintiri noi. Indiferent dacă asta urma să se întâmple în zece luni sau peste zece ani, Holly voia să urmeze ultimul mesaj de la Gerry. Indiferent ce o aștepta mai departe, știa că trebuie să-și deschidă inima și să o urmeze, oriunde o ducea.”


Când doi oameni se întâlnesc pe un drum identic, se pornesc împreună să-și construiască o alee de poveste, să învețe să iubească, să se susțină și să creeze clipe memorabile pentru sufletele lor.

Însă, de cele mai multe ori sufletele pereche nu rămân împreună pentru totdeauna. Drumul lor este bifurcat la un moment dat, pentru a crea spațiu și a da greutate lecțiilor învățate și a fi transmise mai departe peste generații.

Unele lucruri se întâmplă atunci când avem nevoie de ele, când experiențele de viață pot mai mult și ne cer mai mult, pentru că vor să primim mai mult. Când un singur om nu este suficient pentru explorarea iubirii, destinul îți sugerează un mod mai puțin convențional în care să-ți trăiești viața, prin ruperea bruscă de cel ce-l vedeai veșnic lângă tine și redescoperirea drumulului către tine însuți. 

Prețuiți fiecare clipă, căci prezența lor este limitată!

 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții P.S. TE IUBESC?

Vezi toată lista de cărți scrise de Cecelia Ahern sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA P.S. TE IUBESC CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: P.s. Te Iubesc
Autor: Cecelia Ahern
An apariție : 2004
Editura: ALL
Nr. Pagini: 537
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 12.07.2019
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Bucuria de a fi în formă” de Irina Alionte

Recenzie ”Bucuria de a fi în formă” de Irina Alionte

De ce am citit cartea aceasta? Pentru că e timpul să accept o provocare. Iar cartea aceasta este o provocare. Te provoacă să îndrăznești să te transformi. Să te transformi în ceea ce te va face să te simți bine în propria piele. De ce o recomand și altora? Pentru că...

Recenzie „Mexican Gothic” de Silvia Moreno-Garcia

Recenzie „Mexican Gothic” de Silvia Moreno-Garcia

Cred că trebuie menționat din start că e o carte pe care o recomand fanilor lui King, adică celor care au înclinație către supranatural, paranormal și ocult. Este o poveste bine gândită și cu un final elaborat minuțios care în mare măsură acoperă semnele de întrebare,...

Recenzie „Lolita” de Vladimir Nabokov

Recenzie „Lolita” de Vladimir Nabokov

"Lolita, lumina vieții mele, focul coapsei mele, păcatul meu, sufletul meu." Lo-lee-ta: vârful limbii făcând o călătorie de trei pași pe palat, ca să atingă, la trei, pe dinți. Era Lo, diminuată, dimineață, în picioare de patru picioare, într-un șosete, era Lola în...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Dobrescu este redactor Booknation.ro de 974 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 1 din 37 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Dobrescu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments