🔥 CARTEA PĂCATELE FIULUI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

”Păcatele fiului” de Theo Anghel este o carte surprinzătoare, în care autoarea reușește să introducă cititorul în cele mai adânci cotloane ale ”minții” sale. Theo are un stil unic de a se raporta la acțiunea sa, oferind detalii suficiente pentru a face cititorul să vizualizeze fiecare secvență. Personajele sunt atent conturate, delimitându-se prin gesturi și vocabulare diferite.

Am observat ușurința cu care a reușit să-i creeze pe cei doi protagoniști, dar, în aceeași manieră, a oferit suficientă atenție și personajelor secundare, piperând scenele cu replici acide, amuzante sau chiar ironice.

În prim plan o întâlnim pe Lia, o femeie cu un statut care îi permite să trăiască de pe o zi pe alta, cu numeroase probleme emoționale și gânduri care o macină vis a vis de tatăl său care suferă de o afecțiune psihică. Lia este nevoită să se întâlnească cu un deținut condamnat pentru crimă. Articolul la care lucrează îi dă bătăi de cap, iar șeful său, Andrei, nu îi face viața mai ușoară, trimițând-o exact în cușca cu ”lei”.

Prima întâlnire a celor doi se desfășoară într-o atmosferă tensionată pentru tânăra fată, dar amuzată pentru băiatul ce pare năucit de prezența ei.

Dacă până aici avem impresia că totul se desfășoară aparent normal, situațiile se complică, iar neprevăzutul apare, luând-o prin surprindere pe fața ce pare să trăiască mai multe vieți.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Theo Anghel.

Visele o introduc într-un nou ținut, unde îl întâlnește pe Beleth, fratele demonului ce dorește să o ia în căsătorie. Poveștile auzite de săteni o înspăimântă, dar reușește să găsească în Beleth nu doar sufletul pe care îl credea pierdut, ci și calitățile care îl înconjoara, astfel încât Lheya devine slăbiciunea celui care ar trebui să fie un exemplu crud pentru supușii săi.

Lia află apartenența viselor, înțelege cine este Luca, ce legătură are ea cu Beleth, dar își răspunde și la întrebarea nerostită ”cine sunt eu?”. Informațiile o tulbură, rațiunea caută explicații logice care nu fac altceva decât să o pună față în față cu adevărul: nimic nu este ceea ce pare.

Lia pornește în propria aventură alături de Luca, dându-și glas cuvintelor și sentimentelor ce încep să se formeze între cei doi.

🔥 CARTEA PĂCATELE FIULUI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Păcatele Fiului
Autor: Theo Anghel
An apariție : 2018
Editura: Quantum
Nr. Pagini: 294
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.07.2019
Nota recenzorului: 10/10
Avatar
Autor: Cristina Alexandra
Cristina e Erou Booknation.ro
Redactor de 515 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Cristina Alexandra