Recenzie: ”Păcatele fiului” de Theo Anghel

by | Jul 4, 2019 | Fantezie, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PĂCATELE FIULUI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

”Păcatele fiului” de Theo Anghel este o carte surprinzătoare, în care autoarea reușește să introducă cititorul în cele mai adânci cotloane ale ”minții” sale. Theo are un stil unic de a se raporta la acțiunea sa, oferind detalii suficiente pentru a face cititorul să vizualizeze fiecare secvență. Personajele sunt atent conturate, delimitându-se prin gesturi și vocabulare diferite.

Am observat ușurința cu care a reușit să-i creeze pe cei doi protagoniști, dar, în aceeași manieră, a oferit suficientă atenție și personajelor secundare, piperând scenele cu replici acide, amuzante sau chiar ironice.

În prim plan o întâlnim pe Lia, o femeie cu un statut care îi permite să trăiască de pe o zi pe alta, cu numeroase probleme emoționale și gânduri care o macină vis a vis de tatăl său care suferă de o afecțiune psihică. Lia este nevoită să se întâlnească cu un deținut condamnat pentru crimă. Articolul la care lucrează îi dă bătăi de cap, iar șeful său, Andrei, nu îi face viața mai ușoară, trimițând-o exact în cușca cu ”lei”.

Prima întâlnire a celor doi se desfășoară într-o atmosferă tensionată pentru tânăra fată, dar amuzată pentru băiatul ce pare năucit de prezența ei.

Dacă până aici avem impresia că totul se desfășoară aparent normal, situațiile se complică, iar neprevăzutul apare, luând-o prin surprindere pe fața ce pare să trăiască mai multe vieți.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Theo Anghel

Visele o introduc într-un nou ținut, unde îl întâlnește pe Beleth, fratele demonului ce dorește să o ia în căsătorie. Poveștile auzite de săteni o înspăimântă, dar reușește să găsească în Beleth nu doar sufletul pe care îl credea pierdut, ci și calitățile care îl înconjoara, astfel încât Lheya devine slăbiciunea celui care ar trebui să fie un exemplu crud pentru supușii săi.

Lia află apartenența viselor, înțelege cine este Luca, ce legătură are ea cu Beleth, dar își răspunde și la întrebarea nerostită ”cine sunt eu?”. Informațiile o tulbură, rațiunea caută explicații logice care nu fac altceva decât să o pună față în față cu adevărul: nimic nu este ceea ce pare.

Lia pornește în propria aventură alături de Luca, dându-și glas cuvintelor și sentimentelor ce încep să se formeze între cei doi.

Titlu: Păcatele Fiului
Autor: Theo Anghel
An apariție : 2018
Editura: QUANTUM
Nr. Pagini: 294
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.07.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Cristina Zegheru este redactor Booknation.ro de 723 zile și a scris până acum 91 articole. Se află pe poziția 14 din 149 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Zegheru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments