Recenzie “Păcatele Fiului” (Păcatele Fiului #1) de Theo Anghel

by | May 9, 2018 | Beletristică, Fantezie, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PĂCATELE FIULUI (PĂCATELE FIULUI #1) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Păcatele Fiului vine să învăluie păcatul în puritate, ameţindu-l cu lumină şi iubire. Dar lumea poartă o mască hâdă, indiferent de timpul şi tărâmul pe care vieţuieşte. Theo Anghel sondează noi căi spre divinitatea ce se contopeşte cu omenescul, creând întrebări şi dând startul spre căutarea răspunsurilor. Ceea ce probabil a anticipat sau nu este faptul că Beleth va deveni cel mai căutat demon de pe Google.

Lia nu va rămâne singura ce s-a apucat de testat şi verificat legende. Eu am urmat-o şi sunt singură că vor fi mulţi ce ne vor urma exemplu. Curiozitatea şi fascinaţia faţă de lumea demonică ne este subit hrănită odată cu Păcatele Fiului. În acelaşi timp vom fi ţintuiţi pe tărâmul celor egoişti ce se hrănesc din neputinţa celor nevoiaşi, odată cu povestea lui Luca pe coridoarele gri ale orfelinatelor.

Ne naștem și murim singuri, însă, între aceste două momente, viețile noastre se întrepătrund într-o manieră destul de complicată…

Vom alerga astfel prin timp, tărâmuri, vieţi şi lacrimi. Vom căpăta speranţă, pierzând iubire şi renăscând pentru a suferi o nouă pierdere.

Întotdeauna am văzut răul ca fiind cel ce poate acapara binele şi puritatea. Dar dacă balanţa se poate înclina şi în cealaltă direcţie în egală măsură? De ce n-ar putea puritatea unui suflet să învăluie în propria sa lumină întunericul, ştergând suferinţa din ochii celui căzut şi transformându-i sufletul negru în iubire strălucitoare?

M-am întrebat de ce întruchipăm mereu Iadul şi locuitorii săi în figuri îngrozitoare dătătoare de coşmaruri!? La urma urmei, demonii sunt îngeri căzuţi, izgoniţi din Rai. Într-un final, atât oamenii cât şi îngerii, fie ei căzuţi sau nu, sunt fiinţe create după chipul şi asemănărea lui Dumnezeu. Avem afirmarea aceleiaşi dileme şi în privirea Lheyei.

Chiar când mă gândeam că sâsâitul acela şerpesc ce ieşea din orificiul unde trebuia să fie gura nu avea cum să prevestească nimic bun, demonul făcu un gest care mă surprinse. Îşi duse mâna spre spatele gâtului, apăsă un resort ce scoase un zgomot abia auzit, apoi trase de coif şi îl scoase de pe cap.

În locul diformităţii pe care mă aşteptam s-o descopăr, în ochi mi-au apărut un chip în totalitate uman, agreabil, nişte plete castanii, ondulate, şi cea mai fascinantă privire pe care am avut ocazia s-o văd vreodată.

Cine este Lheya? Posibil bulgărele de bunătate ce poate şterge Iadul. Sau poate o altă victimă a răului, hrana pură a demonilor. Un lucru este cert: ea este blestemul unora şi salvarea altora. Puntea dintre timpuri şi tărâmuri. Vraja ce poate lumina sufletul demonilor şi le poate stinge Iadul. Dacă supravieţuieşte.

Dar până să o cunoaştem pe Lheya, facem cunoştinţă cu Lia. Omul prezentului ce luptă cu societatea secolului al XXI-lea şi implicit cu toată lipsa magiei şi a necunoscutului din viaţa ei. Prinsă în lupta pentru a supravieţui contra vitregiilor vieţii, Lia este împăcată atât cu singurătatea vieţii sale, cât şi cu lascivitatea perversă din ochii proprietarului care nu acordă nicio păsuire în întârzierea cu plata chiriei. De şeful tabloidului Gura lumii nu mai vorbim. Este deja obişnuită atât cu limbajul lui licenţios cât şi cu ameninţările sale. Dar atunci când este aruncată în faţa celui ce a “ucis din dragoste”, pentru a scrie lumii povestea sa, teama i se împlântă în suflet precum un jăratec.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Theo Anghel

-L-ai fi omorât?

-Fără să clipesc.

Pielea mi s-a înfiorat când am văzut pe chipul lui că nu minţea.

-Dar, în apărarea mea, se precipită el când îmi percepu teama, trebuie să spun că mă bucur că n-a fost nevoie s-o fac. Nu mai ucid de plăcere.

-Nu mai…? am înghiţit în sec.

-Recunosc că uneori mi se face dor de senzaţia aia, dar mă tratez. Pe bune, merg la psiholog, meliţă impasibil.

Îl respinge pe cel ce se numeşte Luca cu aceeaşi fervoare cu care se apropie de el. Poveştile sale rupte din alte vremuri, pe când magia, Iadul şi Raiul aveau ceva mai multă putere în legende, îi crează acesteia o concluzie clară despre sănătatea mentală a omului intervievat. Şi totuşi, dubiosul inel oferit de acesta şi pe care, dintr-o curiozitatea necunoscută, şi-l pune pe deget, începe, încet, încet, să-i inducă mai multe contradicţii decât este dispusă să accepte.

-Ce vrei…? am intervenit brutal.

-Am venit să-ţi povestesc despre mine. Ţi-am spus că se va întâmpla în termenii mei.

-În casa mea? Intrând prin efracţie?

-Aşa se cheamă?

-Aşa se cheamă. Şi, dacă ai trăit în pădure până acum, află că e urât să faci asta, apoi să pretinzi că eşti prietenos.

La asta se adaugă şi stările de confuzie, explozie sentimentală haotică ce o împinge în braţele mai-mult-prieten-decât-iubit, Dima, transformând relaţia pură dintre ei, într-una de discomfort. Îl avem pe Luca, demonul trimis pe pământ ca şi om ca pedeapsă pentru acţiunile sale, ce e precum un duh: apare şi dispare când ţi-i lumea mai dragă. Asezonăm cu nişte vise din alte vremuri şi confuzia e totală, curiozitatea atinge cote explozibile, iar imaginaţia noastră o ia razna.

Dima nu era un frumos în sensul clasic al cuvântului, însă toate elementele adunate în fiinţa lui, un pic alandala şi părând că fiecare era acolo de capul lui, întrupau cel mai sexi urât pe care îl văzusem vreodată.

Păcatele Fiului e precum un puzzle. Avem piesa din mijloc şi pe cele din colţuri. Apoi, o umbră a ceea ce-ar fi imaginea de ansamblu, ce îşi schimbă forma la fiecare adiere de vânt. Asistăm astfel la o iluzie a ceea ce credem că va urma, dar şi a ceea ce credem că asistăm. Avem două poveşti ce par una, dar având zeci de faţete, fiecare cu propria versiune a ceea ce a fost şi va urma.

-Totuşi, ai reacţionat exagerat proporţional cu ameninţarea. Un pic de analiză a situaţiei n-ar strica. Până şi demonii trebuie să aibă idee despre ce-i aia cumpătare.

-Hm! Ia să vedem! se strâmbă şi ridică palma în dreptul ochilor, prefăcându-se că buchisea ceva pe o listă. Ce-i în fişa postului unui demon… Crimă, crimă… crimă… Hm! Ca să vezi! Nicio cumpătare pe nicăieri!

Trecutul înghite prezentul lăsând în urma sa mister, întrebări, suflete neîmplinite şi căutări deşarte. Păcatele Fiului ne poartă paşii printre demoni cu chip de înger, ne aruncă printre oameni cu suflet demonic, iar la final ne lasă suspendaţi în spaţiu, încercând în disperarea noastră să prindem firul incipitului.

-Ce -i? făcu imediat când mă văzu.
-Ai fost la doctor? am spus, cătând înspăimântată la ochii apoşi.
-Ce dracu’? se supără. Vrei ceva de la mine?
-Arăţi ca naiba. Ceva nu e în regulă cu tine.
-Şi? Nu înţeleg! Au murit toţi oamenii la care ţineai, au crăpat şi ăia care îţi erau indiferenţi şi acum te-ai pus pe capul ălora pe care-i urăşti?

Theo Anghel dă contur unei noi serii fantasy fascinante. De această dată ne poartă paşii într-o frumoasă întrepătrundere a omenirii cu lumea demonilor. Dă drumul unei picături în ocean, şi stârneşte un tsunami. Creionează conturul dar ne confiscă culorile. Şi totul este asezonat cu acelaşi sarcasm cu care ne-am obişnuit ce ne va ţine la limita dintre enervare şi amuzament.

-Unei flori rare, nevăzute, sărutată doar de soarele durerii, trebuie să-i smulgi toate petalele, spuse rar, cu intonaţia specifică recitării unei poezii.

-Hă? m-am strâmbat la el.

-Dacă tu eşti…, vorbi iar în dodii, surâzând, mulţumit de confuzia pe care mi-o citea pe obraz.

Păcatele Fiului, primul volum dintr-o nouă serie fantasy despre iubire, căutare, regăsire şi războiul dintre bine şi rău, păcat şi puritate, semnat Theo Anghel este disponibil pe site-ul Editurii Quantum Publishers şi în librăriile partenere.

🔥 CARTEA PĂCATELE FIULUI (PĂCATELE FIULUI #1) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Păcatele Fiului (păcatele Fiului #1)
Autor: Theo Anghel
An apariție : 2018
Editura: QUANTUM PUBLISHERS
Nr. Pagini: 294
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 9.05.2018
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 1937 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 5 din 146 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
uirebit

Îmi pare rău, dar am căutat cartea pe toate cele patru surse puse la dispoziție de dumneavoastră și nu figurează pe nici una.

Booknation.ro
Admin
Reply to  uirebit

Probabil mai durează până când intră în stoc sau e disponibilă 🙂