Recenzie ”Pacienta tăcută” de Alex Michaelidis

by | Jun 30, 2020 | Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Horror și Thriller, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA PACIENTA TĂCUTĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Titlu: Pacienta tăcută 

Titlu-original: The Silent-Patient

Autor: Alex Michaelidis

Editura: Litera

An apariție: 2019

Număr pagini: 368

Despre autor: Alex Michaelidis este autor și scenarist. Romanul său de debut este Pacienta tăcută. Această carte a fost tradusă în diferite limbi și a fost printre cele mai bune cărți vândute New York Times de către Hardcover Fiction în prima săptămână de la apariție.

Pacienta tăcută a fost unul dintre thrillerele pe care eu le-am adorat. Finalul m-a șocat, nu mă așteptam la un asemenea deznodământ. În ultimele file, când totul începuse să prindă contur am crezut că am aflat misterul, când naratorul a schimbat brusc totul. După părerea mea, este unul dintre cele mai bune thrilleruri și merită citit până la ultima filă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Alex Michaelidis

Theo Faber este un psihoterapeut cu o copilărie grea, care a trecut prin multe traume în copilărie din cauza tatălui său. Pentru a scăpa de trecutul care îl macină, face terapie cu Ruth, un psihoterapeut care îl ajută să-și accepte trecutul așa cum el a fost, fără a încerca să-l schimbe sau să-l uite. Într-un final, el își acceptă trecutul și descoperă că lui îi se potrivește această profesie, devenind psihoterapeut.

Însă chiar dacă el este psihoterapeut, el nu se poate ajuta pe el însuși. Așa că după mulți ani ajunge din nou la Ruth, acum ea fiind o psihoterapeută ieșită la pensie, care încearcă să-l ajute nu ca un doctor, ci ca o prietenă.

Persoana în jurul căreia se învârte acțiunea este Alice Berenson, o pictoriță care a devenit celebră în urmă cu șase ani când și-a împușcat soțul în față de 5 ori, fără să ofere o explicație după anchetatorilor, ea devenind asfel pacienta tăcută și fiind internată la un spital de nebuni. Șase ani nu a scos nici măcar un cuvânt, toată lumea era lipsită de speranță în cazul Alicei Berenson, însă cel mai mare vis a lui Theo Faber este să o facă să vorbească.

Adună informații de la rudele fetei, încearcă să-i înțeleagă copilăria, deoarece și ea trăit o copilărie grea, umbrită de moartea mamei și de sinuciderea tatălui său care spunea ea în jurnalul său că a reușit să o omoare spiritual.


”Tata tocmai m-a omorât”


În timp ce citești Pacienta tăcută îți vin în minte diferite scenarii,încerci să pui toate informațiile și să înțelegi de ce Alice și-a omorât soțul cu sânge rece. Pacienta tăcută este un thriller pshilogic care te va năuci. Este plin de mister și de suspans și vă recomand cu drag tuturor iubitorilor de thrillere.

🔥 CARTEA PACIENTA TĂCUTĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Pacienta Tăcută
Autor: Alex Michaelidis
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 30.06.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 85 zile și a scris până acum 32 articole. Se află pe poziția 32 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments