Recenzie ” Până când mă voi vindeca de tine” de Corina Ozon

by | Aug 24, 2016 | Beletristică, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PÂNĂ CÂND MĂ VOI VINDECA DE TINE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Acuzată, în trecutul nu prea îndepărtat, de anumiți detractori obișnuiți să joace rolul de ciocli șablonarzi care scuipă întotdeauna aceleași acuzații nefondate, de faptul că scrie o non-literatură mult prea comercială, iată că avem și răspunsul Corinei Ozon, transmis în stil propriu, prin intermediul volumului de proză ”Până când mă voi vindeca de tine”, publicat de binecunoscuta editură Herg Benet.

Coperta-Pana-cand-ma-voi-vindeca-de-tine

Aflată la cea de a patra apariție editorială, după trilogia amantlâcului, Corina Ozon schimbă macazul. Însă nu o face pentru a oferi răspunsul potrivit mândrilor detractori, ci pentru extrovertirea unei simțiri care trebuia să cunoască mângâierea condeiului și mai ales pentru a îi bucura pentru numeroșii săi fani, care îi sunt aproape la mai toate lansările.

Spirit optimist, o femeie luptătoare, mereu cu zâmbetul pe buze, posesoare a unui grai acaparator și plin de diplomație, Corina Ozon ne oferă în cea de a patra carte a sa, măsura unui incontestabil talent, care știe să caligrafieze trăirile și netrăirile, împlinirile și neîmplinirile, prin intermediul unui fin simț de observație, pe care  și l-a dezvoltat, cu o ambiție ieșită din comun, încă de pe vremea perioadei în care a activat ca jurnalistă.

Pe parcursul a zece povestiri, potrivire sau sugestie a Decalogului, Corina Ozon ne vorbește, prin intermediul personajelor sale, despre cel mai nobil și mai pur sentiment, iubirea. O iubire de nestăvilit, creatoare de bucurii incomensurabile, dar și de drame sfâșietoare, plămăditoare de rătăciri boeme, dar și de rătăciri abisale. Între poetizarea și prozaismul acestui sentiment, pe care unii îndrăznesc încă să-l ia în derâdere, autoarea ne oferă o fărâmă din multitudinea de chipuri ale acestui sentiment, creând, cu priceperea-i caracteristică, înduioșătoare povești cotropitoare, exprimate prin cuvinte pline de un sincer patos, asemeni clipocirii unui râu care sărută pietrele ce aleg să rămână o eternitate în plus.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Corina Ozon

Este o carte extraordinară, care exprimă din plin felul de a fi al scriitoarei, jurnalistei, fiicei, mamei, femeii și ființei Corina Ozon.

Citiți cartea, pentru că merită!

Lectură plăcută!

Titlu: Până Când Mă Voi Vindeca De Tine
Autor: Corina Ozon
An apariție : 2016
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 192
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 24.08.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Iubirea capătă noi valențe sub condeiul Corinei Ozon.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Maria Tănase. Artista, omul, legenda” de Stejărel Olaru

Recenzie „Maria Tănase. Artista, omul, legenda” de Stejărel Olaru

„Pe această mare Doamnă a cântecului popular românesc trebuie să o revedem, cu ochii minţii noastre, numai cântând: atunci trăia ea cu adevărat, atunci era ea cea adevărată.” Mi-am dorit să descopăr un personaj feminin care a lăsat o amprentă asupra culturii muzicale...

Recenzie „Autobiografia” de José Luís Peixoto

Recenzie „Autobiografia” de José Luís Peixoto

„Autobiografia”, de José Luís Peixoto, este un roman care împletește biografia cu ficțiunea publicat în 2019, fiind cea mai recentă carte de acest autor. Peixoto, născut în 1974, este unul dintre cei mai citiți scriitori portughezi contemporani, câștigător a numeroase...

Recenzie ”Așteaptă-mă” de Elisabeth Naughton

Recenzie ”Așteaptă-mă” de Elisabeth Naughton

Pe Elisabeth Naughton am cunoscut-o prin intermediul seriei Casa Păcatelor. M-am îndrăgostit iremediabil de stilul ei de a scrie și am savurat fiecare carte din serie ca și cum ar fi fost ultima mea lectură. Urmează să scriu o recenzie și pentru această serie, însă...

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2019 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 151 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barbalata Mirela

Nu am citit-o inca pe aceasta autoare 🙂 dar o voi face cat de curand .