Recenzie „Codul lui Zoran” de Corina Ozon

de | iun. 4, 2018 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CODUL LUI ZORAN ARE REDUCERE PE:

NIMENI NU ȘTIE CUM va sfârși. Doar își imaginează frânturi din memoria prafului de stele rătăcitoare prin galaxii. Își închipuie construind scene din cele mai lipsite de suferință, despre cum ar vrea, deși nu vrea, dar cel puțin exersează gândul acceptării…Simțea sfârșitul, îi auzea pașii, dar nu credea. Se succedau prin fața ochilor instantanee din pelicula memoriei. Nu, nu era acesta sfârșitul.

Corina Ozon creează o poveste plină de zbucium, plină de trăiri puternice care pe parcurs devin chiar dureroase. Codul lui Zoran  pune în evidență, într-un mod enigmatic, condiția omului intelectual care se pierde pe parcurs, ajungând total opusul a ceea ce obișnuia să fie.

Astfel, facem cunoștință cu Barbu, care fusese odată inginer electronist, care avea o soție și un copil, dar care, din cauza unei patimi, ajunge să fie un om al străzii. Cu toate că povestea pare simplistă la prima vedere, ei bine, aceasta se complică, deoarece protagonistul primește drept pomană un costum, în interiorul căruia se afla o invitație. Dar acesta nu ar fi ghicit niciodată unde îl va duce curiozitatea de a participa la respectivul eveniment.

Dacă ar vrea să uite ceva din viață, ar fi atât de multe, încât i-ar trebui vagoane pentru spațiul de arhivare. Vagoane de durere, umilință, bătăi, insulte, vagoane de jeg, mizerie și duhoare. Erau prea multe trăiri, nu putea fi acela sfârșitul.

Codul lui Zoran este o poveste in crescendo, în care acțiunea capătă forma unui mister ce trebuie soluționat, în care sentimentele și trăirile sunt maximizate, în care sfârșitul se apropie și se depărtează cu aceeași viteză, iar fragilitatea își face simțită prezența.

Nu știau ce vor face mâine, trăiau pentru azi, cu un cap mai sus de iad, căruia îi făceau cu mâna. Nu se mai temeau, cine trece prin iad și nu a rămas acolo, nu mai are de ce să îi fie frică. Nici foamea, nici întunericul, nici lipsa banilor, nici mizeria nu mai aveau trecere. Doar amintirile să fie vii. Și lacrimile fără sare, pentru că aveau izvoare adânci, din suflete tenebroase.

 

 

Ți-a plăcut recenzia cărții CODUL LUI ZORAN?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Corina Ozon

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA CODUL LUI ZORAN CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Codul Lui Zoran
Autor: Corina Ozon
An apariție : 2018
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 231
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.06.2018
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1030

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Adriana Alexandra este redactor Booknation.ro de 1802 zile și a scris până acum 147 articole. Se află pe poziția 1 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Alexandra aici.
Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici 🙂 --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments