Recenzie “Codul lui Zoran” de Corina Ozon

by | Jun 4, 2018 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA CODUL LUI ZORAN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

NIMENI NU ȘTIE CUM va sfârși. Doar își imaginează frânturi din memoria prafului de stele rătăcitoare prin galaxii. Își închipuie construind scene din cele mai lipsite de suferință, despre cum ar vrea, deși nu vrea, dar cel puțin exersează gândul acceptării…Simțea sfârșitul, îi auzea pașii, dar nu credea. Se succedau prin fața ochilor instantanee din pelicula memoriei. Nu, nu era acesta sfârșitul.

Corina Ozon creează o poveste plină de zbucium, plină de trăiri puternice care pe parcurs devin chiar dureroase. Codul lui Zoran  pune în evidență, într-un mod enigmatic, condiția omului intelectual care se pierde pe parcurs, ajungând total opusul a ceea ce obișnuia să fie.

Astfel, facem cunoștință cu Barbu, care fusese odată inginer electronist, care avea o soție și un copil, dar care, din cauza unei patimi, ajunge să fie un om al străzii. Cu toate că povestea pare simplistă la prima vedere, ei bine, aceasta se complică, deoarece protagonistul primește drept pomană un costum, în interiorul căruia se afla o invitație. Dar acesta nu ar fi ghicit niciodată unde îl va duce curiozitatea de a participa la respectivul eveniment.

Dacă ar vrea să uite ceva din viață, ar fi atât de multe, încât i-ar trebui vagoane pentru spațiul de arhivare. Vagoane de durere, umilință, bătăi, insulte, vagoane de jeg, mizerie și duhoare. Erau prea multe trăiri, nu putea fi acela sfârșitul.

Codul lui Zoran este o poveste in crescendo, în care acțiunea capătă forma unui mister ce trebuie soluționat, în care sentimentele și trăirile sunt maximizate, în care sfârșitul se apropie și se depărtează cu aceeași viteză, iar fragilitatea își face simțită prezența.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Corina Ozon

Nu știau ce vor face mâine, trăiau pentru azi, cu un cap mai sus de iad, căruia îi făceau cu mâna. Nu se mai temeau, cine trece prin iad și nu a rămas acolo, nu mai are de ce să îi fie frică. Nici foamea, nici întunericul, nici lipsa banilor, nici mizeria nu mai aveau trecere. Doar amintirile să fie vii. Și lacrimile fără sare, pentru că aveau izvoare adânci, din suflete tenebroase.

 

 

Titlu: Codul Lui Zoran
Autor: Corina Ozon
An apariție : 2018
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 231
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.06.2018
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Aici, acum: Astăzi” de Răzvan Ianculescu

Recenzie ”Aici, acum: Astăzi” de Răzvan Ianculescu

Iubiți cititori, sunteți grozavi! Astăzi vreau să vă mulțumesc pentru că sunteți de atâta timp în această armonie a pasionaților de lectură, cu devotament și încredere. La rândul meu, să știți că mă gândesc la voi des, de fiecare dată când citesc ceva interesant și...

Recenzie ”Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie ”Orbi” de Petronela Rotar

Am fost curioasă să citesc cartea „Orbi” încă de când am auzit de ea. Dintr-un motiv sau altul, acum am considerat că este cel mai bun moment. Și ceea ce am descoperit în carte m-a determinat să iau anumite decizii în propria viață. Cred că poate să fie considerată o...

Recenzie “157 de pagini cu povesti”

Recenzie “157 de pagini cu povesti”

Nu este ușor în ziua de astăzi să-ți convingi copiii să citească. Și dacă i-ai convins să deschidă cartea, este cu atât mai dificil să-i convingi să o citească până la capăt. Poveștile pe care noi le citeam pe vremuri, pur și simplu nu se mai potrivesc copiilor...

Adriana Alexandra este redactor Booknation.ro de 1184 zile și a scris până acum 147 articole. Se află pe poziția 9 din 151 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Alexandra aici.
Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici 🙂 --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments