Recenzie ”Panda Huck” de Laura Pop

de | nov. 24, 2022 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PANDA HUCK ARE REDUCERE PE:

Panda Huck de Laura Pop este o minunată carte pentru copii. Trei povești terapeutice, dar și educaționale, îl pun pe Panda Huck, personajul principal în anumite situații. Prin experiențele prin care trece, simpaticul ursuleț se transformă în model pentru cei din jur și pentru copii – prin descoperirea poveștilor lui. Huck este, prin lecțiile de viață și un bun educator. Temele celor trei povești sunt: prietenia, bunătatea, iubirea, recunoștința, descoperirea de lucruri noi, dorința, curajul, perseverența, reușita

Alături de Panda Huck sunt bufnița, girafa, ariciul, maimuța, vulpea. puiul de privighetoare, veverițele. Toate acestea au un rol extrem de important, Unele dintre ele îi spun, prin exemple clare, ce este și cum poți exprima bunătatea în orice moment. Altele sunt doar prieteni  – pe care Huck îi întâlnește în drum spre școală.

Panda Huck este un urs care nu știe ce înseamnă bunătatea, nu știe să aprecieze cadoul primit de la mama sa – consideră că brățara bunătății este o simplă sfoară, nimic important sau care să-l ajute. Și nu îi mulțumește mamei Din momentul primirii acestei brățări, Panda Huck începe să se întrebe ”Ce este bunătatea?” Află foarte multe răspunsuri de la bufniță.

Personajul principal înțelege că bunătatea este un gest – atunci când oferi cuiva ajutorul, dar lui nu îi ceruse nimeni ajutorul, nici măcar o dată. Bunătatea poate fi și o îmbrățișare – un mod prin care ești bun pentru că încurajezi și nu vrei să-ți vezi trist prietenul. Huck nu a făcut astfel de gesturi pentru că nu avea prieteni, frați sau surori. Bunătatea înseamnă exprimarea regretului atunci când greșești. ”Îmi pare rău” și ”Iartă-mă” pot rezolva multe situații dificile. Ursul Huck nu a folosit niciodată aceste cuvinte atunci când a făcut greșeli.

Dacă îți place recenzia cărții PANDA HUCK, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Laura Pop

Odată ce a învățat atât de multe despre bunătate, în drumul său are ocazia să dovedească tot ceea ce știe – așa înțelege că nu e deloc greu să fii bun, să sari în ajutor, să devii prietenos, să te implici într-o activitate, să faci tot ce poți pentru a duce la îndeplinire ceea ce ți-ai propus, să te simți bine făcând bine celorlalți – gesturi mai mici sau mai mari.

Panda Huck nu renunță să se schimbe în bine, să învețe repede și cât mai multe lucruri. Foarte curând deține un secret – unul care poate spune despre micuțul urs că este motivat, curajos și chiar își dorește să nu mai fie cel mai lent din întreaga pădure în care locuia cu familia. Auzise despre carapacea fermecată și voia să o găsească – chiar dacă o așa carapace l-ar transforma într-o broască țestoasă. Curajosul Huck a pornit în căutarea carapacei fermecate, dar nu a găsit-o atât de ușor. Nu s-a descurajat și-a mers mai departe. După zile și nopți de mers pe jos, Huck a găsit mult dorita carapace și visul lui s-a îndeplinit. Oare care este adevăratul secret a lui Huck și cum anume devine el un prieten de nădejde ?

În povestea ”Panda Huck descoperă iubirea”, ursulețul Huck e neascultător, face foarte multe lucruri ce nu sunt pe placul mamei: împrăștie jucării, își lasă hainele prin toată casa, intră murdar de afară și se așază pe canapea, trage fața de masă, iar farfuriile se sparg.

După toate aceste peripeții mai puțin lăudabile, Huck se frământă foarte tare și se întreabă foarte des dacă mama îl iubește chiar și atunci când e neascultător. Prietenul său, Cangurul, spune că simte că e iubit de fiecare dată când mama s-a îl pupă pe frunte, îi citește povești, atunci când îl alintă, îi cântă. Nu pleacă până nu-i spune, tot cu sinceritate că nu s-a gândit vreodată că pierde iubirea mamei sale dacă greșește. Întreabă și maimuțica, dar și iepurașul. Ambii îi spun când anume se iubiți de către mame – diferite și diverse gesturi, dar și faptul că absolut în niciun moment nu s-a gândit că, făcând lucruri rele, pot pierde iubirea lor.

Panda Huck se întoarce acasă, la mama lui, împreună cu un buchet de flori – proaspăt culese și parfumate, o îmbrățișare și cel mai sincer ”Îmi pare rău”. Toate acestea sunt gesturi pentru mama pe care a supărat-o. Huck a înțeles că va rămâne întotdeauna ”puiul mamei drag”. Până la finalul zilei, Huck s-a convins că mama îl iubește mereu, indiferent de situație.

Panda Huck este cartea care spune poveștile cu multă blândețe și dragoste pentru micuții curioși.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PANDA HUCK CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: PANDA HUCK
Autor: Laura Pop
An apariție : 2022
Editura: LIZUKA EDUCATIV
Nr. Pagini: 44
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 590

Alte recenzii de la Laura Pop:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Laura Elena Apetroaie este redactor Booknation.ro de 2791 zile și a scris până acum 18 articole. Se află pe poziția 29 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Laura Elena Apetroaie aici. Laura Elena Apetroaie are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments