Recenzie ”Parfumul” de Patrick Suskind

de | oct. 7, 2016 | Beletristică, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PARFUMUL ARE REDUCERE PE:

Cartea lui Patrick Suskind, intitulată ”Parfumul”, care apare pentru prima oară în Elveția anului 1985, având parte de o fabuloasă ecranizare ceva mai târziu, este o capodoperă care împletește olfactismul și instinctele primare într-un halucinant metisaj de sinestezii și deraieri comportamentale.

parfumul_1_fullsize

Povestea își țese amețitoarea intrigă în jurul lui Jean-Baptiste Gernouille, înzestrat cu un simț olfactiv ieșit din comun, ceea ce, alăturat faptului că trupul său nu miroase absolut deloc, va declanșa o veritabilă sarabandă a întâmplărilor ce vor urma. Astfel că, Patrick Suskind înșiră o apologetică a mirosului, fără a cădea, nici măcar în treacăt, în patima descrierilor rudimentare și inestetice, pricepându-se să uziteze comparațiile și uimitoarele asociații într-un mod răvășitor și magistral.

Cufundarea într-o abominabilă existență, între apostazie și delir, a personajului principal, este învăluită în parfumul dulce-otrăvitor care alunecă între două fante abisale ce delimitează Raiul Și Iadul, transformându-l într-un atroce criminal în serie, decis să fure parfumul tinerelor inocente.

Dacă îți place recenzia cărții PARFUMUL, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Patrick Suskind

Descriptivismul este sufocant și îmbietor, mângâind și pălmuind în același timp, într-o densă perdea de beatificări și excomunicări lăuntrice, fără a încerca să culpabilizeze sau să exonereze personajul principal.

Stilul, aparent sinuos, cu urcări și coborâri, amețește și trezește, vindecă și îmbolnăvește, printr-o sinceritate ce se aseamănă cu un curnt ștreang prevăzut cu un nod gordian.

O carte fabuloasă!

Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PARFUMUL CU REDUCERE DE PE:

Titlu: PARFUMUL
Autor: Patrick Suskind
An apariție : 2012
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1487

Alte recenzii de la Patrick Suskind:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru a fost redactor Booknation.ro și a scris 490 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments