🔥 CARTEA PARFUMUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

609098

Cam la 2-3 luni fac o sesiune intensivă de shopping de cărți  – și nu glumesc când spun intensivă. Nu sunt genul de persoană care judecă o carte după copertă – e o zicală a englezilor care spune să nu faci asta niciodată, dar sunt sigură că și vouă vi se întâmplă să fiți atrași de o copertă. Ei bine, pe coperta asta era o fată cu părul roșu. Titlul și autorul îmi păreau cunoscute așa că mi-am luat privirea de la monitor și am îndreptat-o spre bibliotecă, da, era acolo: Parfumul de Patrick Süskind, bine o ediție mai veche – prima ediție în limba română, din 1989.

Ce-i drept, până atunci nu fusesem atrasă de cartea aceea cu coperți negre, însă citind și ce scria pe coperta IV mi-am zis că merită! Cartea se citește relativ ușor, iar povestea este una extrem de captivantă.

Patrick Süskind ne invită să pășim într-un cadru idilic: Provența secolului al XVIII-lea. În orașul Grasse ritmul în care se scurge viața este dictat de florile cele mai înmiresmate: lavanda, trandafirul, tuberoza, iasomia. Însă, liniștea acestei comunități este distrusă de o serie de crime oribile. Cineva ucidea tinere lovindu-le în moalele capului. Trupurile goale erau apoi găsite în preajma orașului.  Nimeni nu știe cine este ucigașul și care îi este scopul. Ucigașul era Jean-Baptiste Grenouille, care voia să creeze parfumul ideal iar pentru asta trebuie să ucidă 25 de fecioare pentru a le fura mirosul.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Patrick Süskind

Va reuși Grenouille (broască, în franceză) să își ducă la capăt planul? Asta o să vă las pe voi să aflați!

Purtând subtitlul Istoria unui ucigașParfumul e o lectură care te intrigă, te prinde în mrejele ei și îți rămâne imprimată în memoria simțurilor exact ca parfumul tău preferat! Dincolo de povestea incitantă, romanul are ca subiect identitatea, comunicarea și moralitatea spiritului uman.

Parfumul s-a bucurat de un succes imens, devenind aproape peste noapte un bestseller internațional. A fost vândut în peste 16 milioane de exemplare, fiind tradus în 47 de limbi. În 2006, romanul a fost ecranizat în regia lui Tom Tykwer, avându-l în distribuție (printre alții) pe Dustin Hoffman.

Titlu: Parfumul
Autor: Patrick Süskind
An apariție : 2012
Editura: HUMANITAS FICTION
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 8.02.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Un roman criminalist și istoric excepțional. O poveste care te fură! Oare cine se află în spatele teribilelor crime ce au distrus armonia din Grasse? Care e scopul său?

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Recenzie “La răscruce de vânturi” de Emily Brönte

Recenzie “La răscruce de vânturi” de Emily Brönte

La răscruce de vânturi este o poveste de dragoste clasică, dar neobișnuită, atipică, toxică, cum ar cataloga-o psihologii din zilele noastre, este povestea de dragoste neîmpărtășită dintre Heathcliff și Catherine. O dragoste, o apropiere și o pliere perfectă a...

Recenzie „Totul pentru dragoste” de Kristin Hannah

Recenzie „Totul pentru dragoste” de Kristin Hannah

Kristin Hannah a reușit să mă surprindă din nou cu noua carte tradusă la noi în țară. Totul pentru dragoste are toate ingredientele unui roman de dragoste, de familie și este, mai ales, despre puterea de a merge mai departe. Așa cum ne-a obișnuit, cartea aceasta ne...

Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2247 zile și a scris până acum 235 articole. Se află pe poziția 7 din 153 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Neobisnuit motivul crimelor. O s-o am in vedere.

Aoleu, ce bune au fost ultimele 50 pagini! Parca mi-a transmis si mie starea aia ce-i innebunise pe toti. :)) Am vrut sa distribui postarea, dar am vazut ca sunt singurul care a comentat pe aici. 😉