🔥 CARTEA PARFUMUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

609098

Cam la 2-3 luni fac o sesiune intensivă de shopping de cărți  – și nu glumesc când spun intensivă. Nu sunt genul de persoană care judecă o carte după copertă – e o zicală a englezilor care spune să nu faci asta niciodată, dar sunt sigură că și vouă vi se întâmplă să fiți atrași de o copertă. Ei bine, pe coperta asta era o fată cu părul roșu. Titlul și autorul îmi păreau cunoscute așa că mi-am luat privirea de la monitor și am îndreptat-o spre bibliotecă, da, era acolo: Parfumul de Patrick Süskind, bine o ediție mai veche – prima ediție în limba română, din 1989.

Ce-i drept, până atunci nu fusesem atrasă de cartea aceea cu coperți negre, însă citind și ce scria pe coperta IV mi-am zis că merită! Cartea se citește relativ ușor, iar povestea este una extrem de captivantă.

Patrick Süskind ne invită să pășim într-un cadru idilic: Provența secolului al XVIII-lea. În orașul Grasse ritmul în care se scurge viața este dictat de florile cele mai înmiresmate: lavanda, trandafirul, tuberoza, iasomia. Însă, liniștea acestei comunități este distrusă de o serie de crime oribile. Cineva ucidea tinere lovindu-le în moalele capului. Trupurile goale erau apoi găsite în preajma orașului.  Nimeni nu știe cine este ucigașul și care îi este scopul. Ucigașul era Jean-Baptiste Grenouille, care voia să creeze parfumul ideal iar pentru asta trebuie să ucidă 25 de fecioare pentru a le fura mirosul.

Va reuși Grenouille (broască, în franceză) să își ducă la capăt planul? Asta o să vă las pe voi să aflați!

Purtând subtitlul Istoria unui ucigașParfumul e o lectură care te intrigă, te prinde în mrejele ei și îți rămâne imprimată în memoria simțurilor exact ca parfumul tău preferat! Dincolo de povestea incitantă, romanul are ca subiect identitatea, comunicarea și moralitatea spiritului uman.

Parfumul s-a bucurat de un succes imens, devenind aproape peste noapte un bestseller internațional. A fost vândut în peste 16 milioane de exemplare, fiind tradus în 47 de limbi. În 2006, romanul a fost ecranizat în regia lui Tom Tykwer, avându-l în distribuție (printre alții) pe Dustin Hoffman.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții PARFUMUL?

Vezi toată lista de cărți scrise de Patrick Süskind sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PARFUMUL CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Parfumul
Autor: Patrick Süskind
An apariție : 2012
Editura: HUMANITAS FICTION
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 8.02.2015
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Timpul ma pândea ca pe o pradă. Lupta cu leucemia, flirtul și umilința cu grotescul bolii, renunțarea la mândrie, orgoliu, acceptarea iminenței sfârșitului, renunțarea la gânduri de viitor și ancorarea în prezent, cu pași mici zi după zi, încercarea de a profita de...

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Înainte să ajung la final, Acest tărâm al blândeții m-a cucerit iremediabil, dacă e să fiu sinceră până la capăt, a făcut-o de la primul capitol. Am lins-o, n-am citit-o, pe nerăsuflate. Profund, adânc, simplu și pe înțelesul oricui la orice vârstă și nivel, o odisee...

Recenzie „Abis” de Monica Ramirez

Recenzie „Abis” de Monica Ramirez

Abis, al cincilea volum din seria Alina Marinescu, mi-a depășit cu mult așteptările. Într-o recenzie anterioară, la alt roman din această serie, spuneam că Alina renaște și se reinventează, în urma suferinței pierderii lui Alex. Despre acest roman nu știu ce aș putea...

0 0 votes
Article Rating
Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2608 zile și a scris până acum 233 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
Subscribe
Notify of
guest
3 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Neobisnuit motivul crimelor. O s-o am in vedere.

Aoleu, ce bune au fost ultimele 50 pagini! Parca mi-a transmis si mie starea aia ce-i innebunise pe toti. :)) Am vrut sa distribui postarea, dar am vazut ca sunt singurul care a comentat pe aici. 😉