🔥 CARTEA PARTEA ÎNTUNECATĂ A MAGIEI SERIA CULORILE MAGIEI #1 ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

For the ones who dream of stranger worlds.

Dacă iubiți Londra, trebuie să citiți seria aceasta, pentru că n-o să găsiți doar una, ci chiar patru, toate amplasate în acelaşi loc geografic, toate în aceeaşi epocă, undeva la începutul secolului al XIX-lea, dar în universuri paralele şi foarte diferite.

Cum comunică aceste lumi? Cu ajutorul magiei practicată de doi vrăjitori puternici, ultimii rămaşi din neamul lor, doi Antari, ce împart aceleaşi talente şi abilități, dar sunt diametral opuşi ca şi personalități. Magia lor e cea mai puternică întâlnită: magia sângelui, iar ei sunt singurii ce se pot plimba între aceste lumi, acționând ca mesageri ai caselor regale din care fac parte. Kell şi Holland sunt ca ziua şi noaptea, doar puterea magiei lor este de aceeaşi factură.  Holland miroase a sânge şi cenusă, în timp ce Kell are aroma dulce a florilor şi a ierbii proaspete, dar ambii inspiră venerație şi teamă printre oameni. Magia lor este un amestec de haos şi echilibru, influențată de lumea în care trăiesc: nemiloasă şi flămândă ca Londra Albă, căminul lui Holland şi trepidantă şi strălucitoare ca Londra Roşie a lui Kell.

Kell a trăit la curtea regală a Londrei Roşii, considerat membru al familiei, dar tânjind în secret să-şi descopere rădăcinile. Amintirile sale de până la vârsta de cinci ani sunt inexistente ca şi cum cineva i-a golit mintea intenționat. Plimbându-se între lumi ca mesager al regelui, a dezvoltat o pasiune pentru obiecte rare şi relicve, alcătuindu-şi o adevărată colecție prin contrabandă. Una dintre aceste descoperiri o să-i pună puterea şi controlul la încercare şi va amenința cu distrugerea tuturor lumilor existente. Va reuşi Kell să învingă magia neagră? Poate fi Lila, o hoață şi o ucigaşă, cu visuri de pirat,  ajutorul de care are nevoie pentru a alunga întunericul şi a dejuca conspirația duşmanilor săi?

Cu mult timp în urmă, lumile erau unite, uşile dintre ele erau deschise, traversarea era accesibilă tuturor, iar magia la îndemana oricui. Trăiau în armonie, iar balanța dintre normal şi fantastic era în echilibru. Magia exista în orice om, dar când armonia s-a pierdut şi balanța s-a dezechilibrat, aceasta şi-a impus voința, a folosit oamenii ca recipiente, a deformat realitatea, a şters granițele, a pervertit, a pângărit şi a distrus totul. Londra Neagră a pierdut controlul, magia i-a devenit drog şi a consumat-o, a căzut cuprinsă de întuneric, iar uşile dintre lumi au fost ferecate pe veci. Locuitorilor de rând le este tăinuită existența celorlalte lumi, singurii care cunosc adevărul sunt conducătorii şi apropiații acestora.

În Londra Cenuşie, magia e doar o legendă de care puțini îşi mai amintesc, Londra Albă pare a se zbate pe marginea prăpastiei, sortită a fi următoarea ce va pierde lupta datorită lăcomiei locuitorilor săi. Aici nu este vorba despre echilibru. E despre dominaţie. O controlezi sau te controlează ea pe tine. Singură, Londra Roşie şi-a conservat cel mai bine controlul asupra magiei şi înfloreşte. Magia este studiată şi venerată, oamenii încearcă să se conecteze cu ea şi să-i înțeleagă puterea, originea şi sursa.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de V.E. Schwab

Am o slăbiciune pentru felul în care Schwab scrie. De câte ori citesc ceva scris de ea, mă simt la regim: primesc porții mici şi dese de informație, şi, descoperind încet plasa intrigii, simt că nu mă satur până la sfârşit. Cu fiecare pagină întoarsă, descoperi încă un element din lumea ei armonios închipuită. Elementul pe care se sprijină toată acțiunea e magia, dar pentru Schwab magia nu e o unealtă, un mijloc, este o creatură vie, cu care poți comunica, care la fel de bine cum te poate auzi, poate opta şi să te ignore. Magia lui Kell este întotdeauna cu el. Îl aude, îl simte şi îl înțelege, nu trebuie s-o invoce, ea e prezentă în fiecare bătaie de inimă şi în fiecare respirație.

Personajele principale, deşi vin din medii total diferite au un punct comun, amândoi pun mâna pe tot ce merită luat: unul de nevoie, iar celălalt mânat de curiozitate.

Some people steal to stay alive, and some steal to feel alive. Simple as that.

Amândoi sunt puternici, neînfricați, uşor aroganți, sunt contrariile care se atrag, dar empatici şi adorabili. Kell, cu ochii bicolori, cu sângele clocotind de magie, atras de orice relicvă din alte lumi, cu o haină magică cu nenumărate fețe, serios şi distant, este jefuit de Lila, efervescentă şi plină de viață, aflată în căutarea unei soluții care s-o ajute să evadeze din lumea mizeră şi periculoasă în care trăieşte. Obiectul pe care aceasta i-l sustrage este periculos şi pentru un locuitor de rând şi pentru un vrăjitor puternic. Chemarea magiei este la fel de tentantă pentru amândoi, dar există riscul să devină din stăpâni, sclavii acestei piese pierdute din Londra Neagră. O piatră ce se hrăneşte cu energie. Se hrăneşte cu oameni. E întunericul care intră în suflet şi arde tot, lăsând în urmă doar cenuşă şi scrum. Recipientele umane sunt prea slabe pentru a-i putea purta puterea. Dar oare un Antari e destul de puternic s-o stăpânească?  Sau, poate, chiar s-o distrugă?

Deşi are elemente distopice, am asemănat-o mai repede cu un basm, probabil din cauza luptei clare între bine şi rău şi a poveştii de dragoste în fază incipientă. Epoca, plină de intrigi şi aventuri m-a fermecat, cele patru Londre în nuanțe diferite sunt o idee inedită, iar detaliile dau credibilitate lumilor. Cartea este prima parte a trilogiei Culorile Magiei, iar Nemira a anunțat apariția ultimei părți anul acesta. O alegere perfectă pentru iubitorii de fantasy.

🔥 CARTEA PARTEA ÎNTUNECATĂ A MAGIEI SERIA CULORILE MAGIEI #1 ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Partea întunecată A Magiei Seria Culorile Magiei #1
Autor: V.E. Schwab
An apariție : 2017
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 360
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 19.02.2019
Nota recenzorului: 8.5/10

Avatar
Autor: Angela
Angela e Erou Booknation.ro
Redactor de 502 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Angela