Recenzie „Pe neașteptate, un înger” de Jaime Bayly

de | feb. 20, 2019 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PE NEAȘTEPTATE UN ÎNGER ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

pe neasteptate un inger de jaime baylyCartea „Pe neașteptate, un înger” de Jaime Bayly redă foarte bine însăși personalitatea autorului. Deși nu este indicat neapărat acest lucru, scrierea te face să realizezi asemănarea imensă dintre personajul principal și scriitor. Atât ocupația acestuia, cât și numele lui sunt definitorii peruanului Bayly.

Personajul principal al cărții „Pe neașteptate, un înger” de Jaime Bayly este Julian Beltran

Acesta este un scriitor de romane nu prea populare în rândul cititorilor. De asemenea, el nu prea are o relație bună cu tatăl sau. De fapt nici nu mai țin legătura. În plus, scriitorul Julian Beltran este cam dezordonat, leneș și nu prea îi place să facă curat în casa sa.

Însă când Andrea, iubita lui, îi cere să aibă mai multă grijă de locul în care stă și îl amenință cu despărțirea, Julian decide să angajeze o menajeră. Așa, pe neașteptate, apare un înger care îi va schimba viața bărbatului. Din mai multe puncte de vedere. Sosirea lui Mercedes, menajera metisă, în vârstă și credincioasă, trezește sensibilitatea și instinctul de protecție în omul care părea amorțit.

Prin bunătatea și simplitatea sa, Mercedes îl face să vadă viața cu alți ochi

Și să încerce să reia legătura cu părinții sau, iertându-i pentru ce au făcut în trecut. E vorba în special de tatăl său, cu care Julian a avut o ceartă mare înainte de a pleca de acasă, cu 10 ani în urmă.

Însă, aflând despre povestea tristă de viață a slujnicei sale, scriitorul își da seama că situația poate sta și mai rău. Iar dacă ea poate sa își ierte mama că a vândut-o când era mică unui stăpân alb, și el poate să facă la fel cu părinții săi.

Ea îi spune cum a fost vândută la vârsta de 10 ani de către mama sa, care avea mulți copii, și pe care nu îi putea susține. Totul pentru a putea face față vieții pe care o avea. Tot Mercedes îi spune că în ciuda acestui fapt, a iertat-o pe mamă. Și chiar dorește să reia legătura cu ea, să îi fie alături la bătrânețe, în satul natal. Dându-și seama că orgoliul nu ajută la nimic și că iertarea face totul, Julian simte nevoia de a o ajuta pe menajera sa blândă să-și găsească mama.

Citind cartea „Pe neașteptate, un înger” de Jaime Bayly îți dai seama că fiecare dintre cele două personaje este un înger pentru celălalt

Așadar, ambii au de câștigat din această relație frumoasă care s-a înfiripat parcă la momentul oportun.

Scriitorul Julian Beltran o angajează pe Mercedes. Și îi devine în același timp prieten bun, tratând-o cu afecțiune, nicidecum ca pe o slujnică. El vorbește cu ea mult, o ajută. Îi propune chiar să meargă să-și caute mama, pe care nu a mai văzut-o de când era mică copilă. Pe de altă parte, femeia îl învață pe Julian ce este iertarea. Îl învață să fie mai bun și sa încerce să lase în spate trecutul ce îl apăsa greu în spate și poate și pe conștiință.

Ambele personaje reușesc prin prisma relației lor să se regăsească pe sine și să își îndrepte viața. Această poveste de prietenie care pare improbabilă în viața reală, face din carte poate cea mai bună scriere a lui Jaime Bayly.

„Pe neașteptate, un înger” este o scriere strălucită care ne captivează din primul moment

Și nu doar datorită relațiilor umane descrise. Ci și datorită abilității neobișnuite a scriitorului de a trece de la serios la hilar.

Am iubit acest roman scris de autorul peruan Jaime Bayly de îndată ce am făcut cunoștință cu personajele. Deși nu pare un lucru realist, simpla idee de prietenie dintre persoane de diferite rase și statute sociale, mă face să sper la mai bine. Mă face să iubesc cărțile și mai mult și să cred că omenirea mai are o șansă la iertare. Cartea m-a emoționat nespus. Și îți recomand din suflet să o citești și tu dacă îți va cădea în mână într-o bună zi.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții PE NEAȘTEPTATE UN ÎNGER?

Vezi toată lista de cărți scrise de Jaime Bayly sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PE NEAȘTEPTATE UN ÎNGER CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Pe Neașteptate Un înger
Autor: Jaime Bayly
An apariție : 2007
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 20.02.2019
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Verity” de Colleen Hoover

Recenzie „Verity” de Colleen Hoover

Am terminat de curând lectura acestei cărți, pe care am avut-o luni întregi în bibliotecă. Întrebarea mea de acum este: ce a fost în capul meu?! Verity este, de departe, unul dintre cele mai bune romane semnate de Colleen Hoover – dacă nu, cel mai bun. Am citit...

Recenzie „Rămas bun pentru acum” de Catherine Ryan Hyde

Recenzie „Rămas bun pentru acum” de Catherine Ryan Hyde

Romanul Rămas bun pentru acum a fost o surpriză pentru mine – în mod plăcut, bineînțeles. L-am terminat în două zile și m-a impresionat profund, după luni întregi în care l-a avut în bibliotecă, dar am amânat lectura. Este prima carte semnată de Catherine Ryan Hyde...

Recenzie „Rătăcirile fetei nesăbuite” de Mario Vargas Llosa

Recenzie „Rătăcirile fetei nesăbuite” de Mario Vargas Llosa

Mario Vargas Llosa și „Rătăcirile fetei nesăbuite” care au ajuns cu plăcere în topul cărților mele, de succes. Da, da, eu m-am îndrăgostit! De fapt, mă îndrăgostesc de autorii care: îmi creează atmosfera lui Zweig, are povestea lui Marquez, realitatea lui Maugham,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1033 zile și a scris până acum 276 articole. Se află pe poziția 3 din 37 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments