🔥 CARTEA PE NEAȘTEPTATE UN ÎNGER ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

pe neasteptate un inger de jaime baylyCartea “Pe neașteptate, un înger” de Jaime Bayly redă foarte bine însăși personalitatea autorului. Deși nu este indicat neapărat acest lucru, scrierea te face să realizezi asemănarea imensă dintre personajul principal și scriitor. Atât ocupația acestuia, cât și numele lui sunt definitorii peruanului Bayly.

Personajul principal al cărții “Pe neașteptate, un înger” de Jaime Bayly este Julian Beltran

Acesta este un scriitor de romane nu prea populare în rândul cititorilor. De asemenea, el nu prea are o relație bună cu tatăl sau. De fapt nici nu mai țin legătura. În plus, scriitorul Julian Beltran este cam dezordonat, leneș și nu prea îi place să facă curat în casa sa.

Însă când Andrea, iubita lui, îi cere să aibă mai multă grijă de locul în care stă și îl amenință cu despărțirea, Julian decide să angajeze o menajeră. Așa, pe neașteptate, apare un înger care îi va schimba viața bărbatului. Din mai multe puncte de vedere. Sosirea lui Mercedes, menajera metisă, în vârstă și credincioasă, trezește sensibilitatea și instinctul de protecție în omul care părea amorțit.

Prin bunătatea și simplitatea sa, Mercedes îl face să vadă viața cu alți ochi

Și să încerce să reia legătura cu părinții sau, iertându-i pentru ce au făcut în trecut. E vorba în special de tatăl său, cu care Julian a avut o ceartă mare înainte de a pleca de acasă, cu 10 ani în urmă.

Însă, aflând despre povestea tristă de viață a slujnicei sale, scriitorul își da seama că situația poate sta și mai rău. Iar dacă ea poate sa își ierte mama că a vândut-o când era mică unui stăpân alb, și el poate să facă la fel cu părinții săi.

Ea îi spune cum a fost vândută la vârsta de 10 ani de către mama sa, care avea mulți copii, și pe care nu îi putea susține. Totul pentru a putea face față vieții pe care o avea. Tot Mercedes îi spune că în ciuda acestui fapt, a iertat-o pe mamă. Și chiar dorește să reia legătura cu ea, să îi fie alături la bătrânețe, în satul natal. Dându-și seama că orgoliul nu ajută la nimic și că iertarea face totul, Julian simte nevoia de a o ajuta pe menajera sa blândă să-și găsească mama.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jaime Bayly.

Citind cartea “Pe neașteptate, un înger” de Jaime Bayly îți dai seama că fiecare dintre cele două personaje este un înger pentru celălalt

Așadar, ambii au de câștigat din această relație frumoasă care s-a înfiripat parcă la momentul oportun.

Scriitorul Julian Beltran o angajează pe Mercedes. Și îi devine în același timp prieten bun, tratând-o cu afecțiune, nicidecum ca pe o slujnică. El vorbește cu ea mult, o ajută. Îi propune chiar să meargă să-și caute mama, pe care nu a mai văzut-o de când era mică copilă. Pe de altă parte, femeia îl învață pe Julian ce este iertarea. Îl învață să fie mai bun și sa încerce să lase în spate trecutul ce îl apăsa greu în spate și poate și pe conștiință.

Ambele personaje reușesc prin prisma relației lor să se regăsească pe sine și să își îndrepte viața. Această poveste de prietenie care pare improbabilă în viața reală, face din carte poate cea mai bună scriere a lui Jaime Bayly.

“Pe neașteptate, un înger” este o scriere strălucită care ne captivează din primul moment

Și nu doar datorită relațiilor umane descrise. Ci și datorită abilității neobișnuite a scriitorului de a trece de la serios la hilar.

Am iubit acest roman scris de autorul peruan Jaime Bayly de îndată ce am făcut cunoștință cu personajele. Deși nu pare un lucru realist, simpla idee de prietenie dintre persoane de diferite rase și statute sociale, mă face să sper la mai bine. Mă face să iubesc cărțile și mai mult și să cred că omenirea mai are o șansă la iertare. Cartea m-a emoționat nespus. Și îți recomand din suflet să o citești și tu dacă îți va cădea în mână într-o bună zi.

🔥 CARTEA PE NEAȘTEPTATE UN ÎNGER ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Pe Neașteptate Un înger
Autor: Jaime Bayly
An apariție : 2007
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 20.02.2019
Nota recenzorului: 10/10

Avatar
Autor: Oana Maria Stefan
Oana Maria e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 548 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Oana Maria Stefan