Recenzie “Pe neașteptate, un înger” de Jaime Bayly

by | Feb 20, 2019 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PE NEAȘTEPTATE UN ÎNGER ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

pe neasteptate un inger de jaime baylyCartea “Pe neașteptate, un înger” de Jaime Bayly redă foarte bine însăși personalitatea autorului. Deși nu este indicat neapărat acest lucru, scrierea te face să realizezi asemănarea imensă dintre personajul principal și scriitor. Atât ocupația acestuia, cât și numele lui sunt definitorii peruanului Bayly.

Personajul principal al cărții “Pe neașteptate, un înger” de Jaime Bayly este Julian Beltran

Acesta este un scriitor de romane nu prea populare în rândul cititorilor. De asemenea, el nu prea are o relație bună cu tatăl sau. De fapt nici nu mai țin legătura. În plus, scriitorul Julian Beltran este cam dezordonat, leneș și nu prea îi place să facă curat în casa sa.

Însă când Andrea, iubita lui, îi cere să aibă mai multă grijă de locul în care stă și îl amenință cu despărțirea, Julian decide să angajeze o menajeră. Așa, pe neașteptate, apare un înger care îi va schimba viața bărbatului. Din mai multe puncte de vedere. Sosirea lui Mercedes, menajera metisă, în vârstă și credincioasă, trezește sensibilitatea și instinctul de protecție în omul care părea amorțit.

Prin bunătatea și simplitatea sa, Mercedes îl face să vadă viața cu alți ochi

Și să încerce să reia legătura cu părinții sau, iertându-i pentru ce au făcut în trecut. E vorba în special de tatăl său, cu care Julian a avut o ceartă mare înainte de a pleca de acasă, cu 10 ani în urmă.

Însă, aflând despre povestea tristă de viață a slujnicei sale, scriitorul își da seama că situația poate sta și mai rău. Iar dacă ea poate sa își ierte mama că a vândut-o când era mică unui stăpân alb, și el poate să facă la fel cu părinții săi.

Ea îi spune cum a fost vândută la vârsta de 10 ani de către mama sa, care avea mulți copii, și pe care nu îi putea susține. Totul pentru a putea face față vieții pe care o avea. Tot Mercedes îi spune că în ciuda acestui fapt, a iertat-o pe mamă. Și chiar dorește să reia legătura cu ea, să îi fie alături la bătrânețe, în satul natal. Dându-și seama că orgoliul nu ajută la nimic și că iertarea face totul, Julian simte nevoia de a o ajuta pe menajera sa blândă să-și găsească mama.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jaime Bayly

Citind cartea “Pe neașteptate, un înger” de Jaime Bayly îți dai seama că fiecare dintre cele două personaje este un înger pentru celălalt

Așadar, ambii au de câștigat din această relație frumoasă care s-a înfiripat parcă la momentul oportun.

Scriitorul Julian Beltran o angajează pe Mercedes. Și îi devine în același timp prieten bun, tratând-o cu afecțiune, nicidecum ca pe o slujnică. El vorbește cu ea mult, o ajută. Îi propune chiar să meargă să-și caute mama, pe care nu a mai văzut-o de când era mică copilă. Pe de altă parte, femeia îl învață pe Julian ce este iertarea. Îl învață să fie mai bun și sa încerce să lase în spate trecutul ce îl apăsa greu în spate și poate și pe conștiință.

Ambele personaje reușesc prin prisma relației lor să se regăsească pe sine și să își îndrepte viața. Această poveste de prietenie care pare improbabilă în viața reală, face din carte poate cea mai bună scriere a lui Jaime Bayly.

“Pe neașteptate, un înger” este o scriere strălucită care ne captivează din primul moment

Și nu doar datorită relațiilor umane descrise. Ci și datorită abilității neobișnuite a scriitorului de a trece de la serios la hilar.

Am iubit acest roman scris de autorul peruan Jaime Bayly de îndată ce am făcut cunoștință cu personajele. Deși nu pare un lucru realist, simpla idee de prietenie dintre persoane de diferite rase și statute sociale, mă face să sper la mai bine. Mă face să iubesc cărțile și mai mult și să cred că omenirea mai are o șansă la iertare. Cartea m-a emoționat nespus. Și îți recomand din suflet să o citești și tu dacă îți va cădea în mână într-o bună zi.

🔥 CARTEA PE NEAȘTEPTATE UN ÎNGER ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Pe Neașteptate Un înger
Autor: Jaime Bayly
An apariție : 2007
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 20.02.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 637 zile și a scris până acum 205 articole. Se află pe poziția 7 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments