Recenzie ,,Pe uscat sau cu paharul plin. Călătoriile unui băutor”, de Lawrence Osborne

by | Apr 4, 2021 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PE USCAT SAU CU PAHARUL PLIN. CĂLĂTORIILE UNUI BĂUTOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Cartea este un veritabil jurnal de călătorie, care înfățișează lumea islamului, abordând un subiect controversat – alcoolul. Scrierea a fost inclusă în Top Zece Cele Mai Bune Cărți ale anului 2013, de The New York Times.

Înainte de a citi cartea recomand ca cititorul să facă distincția subtilă dintre băutor și consumatorul de alcool. Lawrence Osborne, acest băutor ce ne poartă într-o fascinantă poveste, pornește într-o lungă călătorie din cauza unei crize personale: ,,[…] mi-am luat liber câteva luni ca să călătoresc și să colind, bând de la un capăt la altul al lumii islamice, pentru a vedea dacă pot să mă <<usuc>>, să mă vindec de un episod de exces de alcool.” Dar ce poate fi mai îngrozitor pentru un băutor, decât să își petreacă revelionul în căutarea unei sticle de șampanie în Oman. Lawrence face încercări disperate de a obține măcar un pahar din elixirul petrecerii, care să îl facă pe el și pe însoțitoarea sa să simtă pe deplin bucuria intrării într-un nou an.

Scrierea este o călătorie între cele două lumi – Estul și Vestul – ce înfățișează cum se poate obține un pahar de băut în țările care au interzis alcoolul, alături de pedepsele care există pentru încălcarea acestei legi, precum și mentalitățile oamenilor cu care intră în contact protagonistul nostru, ce înfățișează ideile unor întregi naționalități.

,,Berea și vinul sunt pentru prieteni, dar băuturile distilate sunt pentru băutorul singuratic.” Ați observat cum în fiecare film în care personajele suferă, se îmbată cu tărie, nu cu bere, într-o încercare de a-și stopa gândurile apăsătoare și de a umple vidul dinăuntrul ființei.

,,Vodca și fumul merg bine împreună, par să fi fost extrase din aceeași esență.”- afirmă personajul nostru, pe care de altfel îl găsim de nenumărate ori bând cu o sisha lângă el.

Hoteluri luxuriante, cu baruri selecte și bauturi fine se împletesc cu mici camere ascunse pe drumuri lăturalnice sau la subsolurile unor hoteluri modeste, toate oferind clientului plăcerea și ritualul de a bea un pahar cu aroma regelui grec Dionysos. O carte care se citește bineînțeles, cu un pahar de vin alături.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții PE USCAT SAU CU PAHARUL PLIN. CĂLĂTORIILE UNUI BĂUTOR?

Vezi toată lista de cărți scrise de Lawrence Osborne sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PE USCAT SAU CU PAHARUL PLIN. CĂLĂTORIILE UNUI BĂUTOR CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Pe Uscat Sau Cu Paharul Plin. Călătoriile Unui Băutor
Autor: Lawrence Osborne
An apariție : 2015
Editura: PUBLICA
Nr. Pagini: 243
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 4.04.2021
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Central Park” de Guillaume Musso

Recenzie ”Central Park” de Guillaume Musso

Există momente în viață cand o ușă se deschide si ești inundat de lumină. Clipe rare când ceva se descătușează în tine. Plutești în imponderabilitate, gonești pe o autostradă fără radar. Alegerile devin limpezi, răspunsurile inlocuiesc întrebările, frica cedează locul...

Recenzie ”Hud Ranat” de Cecilia

Recenzie ”Hud Ranat” de Cecilia

Cum sunteți dragii mei? Acceptați invitația de a porni într-o călătorie inedită în următoarele minute? Cartea Hud Ranat scrisă de Cecilia cuprinde cadrul, personajele și situațiile perfecte pentru a evada memorabil pe o altă planetă din univers. Călătorim în acest...

0 0 vote
Article Rating
Ana Mihai este redactor Booknation.ro de 400 zile și a scris până acum 27 articole. Se află pe poziția 15 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Mihai aici.
Pasionată de frumos. Încântată de cărți, cafea, scris și dezvoltare.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments