🔥 CARTEA PECETEA MORȚII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Despre autor:

Veronica Roth, autoarea celebrei serii Divergent, ne surprinde din nou cu o nouă serie SF, Pecetea morții. La fel ca în seria de mare succes, Veronica încântă prin descrierea lumii pe care o creează.

Pecetea morții

Pecetea morții este o serie a Veronicăi Roth foarte îndrăgită, care îi are în plin plan pe Cyra și Akos.

Fiind adepta cărților romance, nu m-am așteptat să-mi placă, însă am rămas plăcut surprinsă să văd că ajung la jumătatea cărții în două zile.

Protagonista cărții, Cyra, este sora brutarului care conduce poporul Shotet. Ea s-a dovedit a fi puternică și inteligentă chiar dacă cei din jurul său nu vedeau agilitatea și puterea ei. Posedând harul durerii, era folosită ca o armă de tortură de către fratele ei, Ryzek.

La polul opus, îl avem ca protagonist pe Akos, fiul unui fermier și al unui oracol de pe națiunea-planetă Thuvhe.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Veronica Roth

Cyra percepe durerea ca pe un har, dar și ca un blestem, pentru că este permanentă în corpul ei, iar ceea ce o obligă fratele ei să facă, o afectează și pe ea. Însă, probabil vă întrebați de ce acceptă? De ce se supune fratelui ei, dacă este din acelaș rang? Asta m-am întrebat și eu de-a lungul cărții, însă este un secret. Un secret ce ar cădea îngrozitor de rău pentru populație și pentru siguranța ei. Ea este capabilă să absoarbă și să producă durere, tocmai de aceea devine un fel de armă pentru acesta, însă ea trăiește constant în durere și în suferință.

Akos este un suflet generos, iar loialitatea pentru familia sa este nemărginită. Atunci când el și fratele său sunt capturați de soldații dușmani din Shotet, singurul țel al lui Akos e să-și scoată fratele în viață de acolo, indiferent de preț.

Sfârșitul mi s-a părut unul cutremurător atât pentru Cyra, cât și pentru Akos. Îmi pare rău, nici în ruptul capului nu o să-l dezvălui, dar vă ofer un mic pont. Vă va ridica câteva întrebări referitoare la acțiune, însă citind continuarea ”Cumpăna destinelor”, cu siguranța vă veți răspunde la aceste întrebări. Eu abia am început-o și abia aștept să văd cum decurg lucrurile pentru Cyra, dar și pentru Akos.

 

 

🔥 CARTEA PECETEA MORȚII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Pecetea Morții
Autor: Veronica Roth
An apariție : 2016
Editura: LEDA EDGE
Nr. Pagini: 496
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.06.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 86 zile și a scris până acum 32 articole. Se află pe poziția 32 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments