🔥 CARTEA CUMPĂNA DESTINELOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Viața lor s-a schimbat iar acum părea că în sfârșit universul îi răsplătește. Dar alegerile lor nu putea influența viitorul și nu puteau schimba destinele. Când Ryzek este capturat de surghiuniții shoteți, singurul motiv pentru care el mai este în viață este Eijah și speranța că mai poate fi ruptă legătura dintre cei doi. Speranța lui Akos că fratele său și-ar mai putea reveni este spulberată atunci când destinul lui Ryzek se împlinește și este ucis de Isae Benesit, cancelarul din Thuve și geamăna lui Orieve Benesit care a fost ucisă în fața tuturor din amfiteatrul din Shotet la ordinele lui.

Totul ar fi trebuit să se liniștească acum dar Cyra nu poate să uite mărturisirea fratelui ei: Lazmet Noavek trăiește. Ryzek l-a prins și l-a închis pe tatăl său cu multe sezoane în urmă dar acum a fost eliberat iar Shotetul riscă să fie distrus sub conducerea nemilosului Lazmet, un bărbat însetat de sânge dintr-o familie bolnavă și violentă.

Când toate planetele vor război, când Adunarea îi acaparează iar niciun loc nu mai înseamnă acasă, surghiuniții iau nava Tekăi și pleacă spre Ogra, singurul loc unde erau bineveniți. Cu două oracole la bord, cu shoteți și deopotrivă thuvesiți, cu oameni ce au pierdut mai mult decât le-a fost dat, sub numele de surghiuniți shoteți ei aterizează pe Ogra și se pregătesc de ceea ce le-au rezervat destinele.

Dar când oracolul Vara le destăinuie adevărul din spatele destinelor lor, viața Cyrei și a lui Akos se dovedește a fi o greșeală, un plan al unor mame ce s-au implicat în cursul destinelor sperând că ar putea fi schimbate. Când  dorul, durerea și frustrarea sunt prea mari, Akos și Cyra trec peste nesiguranțele lor și lasă loc în viața lor iubirii ce arde mocnit între ei încă de când a venit prima dată în camera ei din Conacul familiei Noavek.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Veronica Roth

Dar când destinele par împlinite, ceea ce le rămâne este decizia unei vieți dictate de ei înșiși. Însă asta nu e posibil cât Lazmet Noavek este în viață și amenință să înceapă un război. Cu ura lu Isae și setea de sânge a lui Lazmet, națiunile riscă să să îndrepte spre pieire. După o greșeală a Cyrei când o navă plină cu sute de oameni a fost bombardată, ei au ajuns în sfârșit la convingerea că fuseseră irosite deja mult prea multe vieți nevinovate.

Akos este în Thuve iar Cyra în Shotet, amândoi luptă pentru pacea după care au râvnit încă de când erau copii. Dar oare vor reuși ei să învingă familia Noavek și ura dintre planete? Cu dorința de răzbunare, de pace, cu durerea cauzată de familia Noavek în suflet, Akos și Cyra înfruntă destinele iar totul rezultă în scântei și întuneric. Dar dacă întunericul e viața însăși?

🔥 CARTEA CUMPĂNA DESTINELOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Cumpăna Destinelor
Autor: Veronica Roth
An apariție : 2019
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 462
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 24.04.2020
Nota recenzorului: 10/10

Mihaela Ruxandra Dinu
Autor: Mihaela Ruxandra Dinu
Ruxandra e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 117 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu