Recenzie „Pericol la petrecere!”

de | sept. 26, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA PERICOL LA PETRECERE! ARE REDUCERE PE:

La insistențele fiicei, care a văzut-o într-o librărie, am cumpărat și altă carte din seria Pericol. Ei i-a plăcut foarte mult, mie mi s-a părut mai slabă decât prima parte. Îmi place culoarea locală (stilul oltenesc de a vorbi al unor personaje, referirile la Therme, etc), umorul este savuros pe alocuri, dar la final nu rămâi cu mare lucru, ceea ce pentru mine este un minus.

Personajele sunt cam aceleași din prima parte, grupul Pericol, Sirenă, Cara și Magda, domnul Moca, părinții, Piticania (Piticania, fratele lui Sirenă, are în carte 3 ani, vârstă fără legătură cu tot ce face respectivul copil, lucru evident pentru oricine a văzut vreodată un copil de 3 ani 🙂 ). Lor li se adaugă și altele noi, vecina „doamna Grați”, Oblete, Herr Puiu, diverși profesori. Ei trec prin mai multe peripeții, unele mai amuzante, altele mai trase de păr.

Ziua lui Pericol se apropie și deși mama ar dori să o serbeze la Therme, ajunge la concluzia că toboganele sunt periculoase, printre altele, pentru dantura copiilor. Misiunea de a găsi un loc potrivit îi revine tatălui, care, din dorința de a-i salva pe copii de o aniversare la saună, singurul spațiu de la Therme pe care mama îl consideră lipsit de riscuri, propune ca alternativă un lac unde pescuiește de obicei. Ce se întâmplă acolo, rămâne de văzut.

Între timp, cei patru colegi se trezesc înscriși la un curs de ecologie unde au drept proiect final să fabrice un obiect din resturi ce în alte condiții ar fi aruncate. La început achiziționează și mai mult plastic, dar pe parcurs lucrurile încep să meargă din ce în ce mai bine, și cu ajutorul unui șofer de betonieră cu care se împrietenesc fără rezerve (ceea ce nu le-aș prea recomanda copiilor), culeg dintr-un sat vecin o mulțime de sticle de plastic cu care se decid să construiască o plută. Printre proiecte mai enumăr și rochii din ziare, leagăne din cauciucuri, dar și altele pe care le puteți descoperi singuri.

Dacă îți place recenzia cărții PERICOL LA PETRECERE!, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Raluca Poenaru

Dar până la petrecere mai este mult, mai au și un curs opțional de bucătărie, la care, descurajați de severitatea profesorilor și de lipsa de pricepere în a se face plăcuți de copii, se descurcă copiind. Mai trebuie să elucideze misterul unui rapper cu șapcă roșie care pare să aibă niște afaceri dubioase, să scape de un covor plin de purici dar și să descopere, cu ajutorul unui porcușor de Guineea unde anume în pădurea din afara orașului se găsesc trufe (nici călătoria aceasta prin pădure nu le-aș recomanda-o copiilor).

Petrecerea se dovedește a fi reușită, dar cu ce sacrificii trebuie să aflați singuri.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PERICOL LA PETRECERE! CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: PERICOL LA PETRECERE!
Autor: Raluca Poenaru
An apariție : 2019
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 210
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Nota recenzorului: 6 / 10
Vizualizari recenzie: 2530

Alte recenzii de la Raluca Poenaru:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Mihaela-Dana Stoica este redactor Booknation.ro de 295 zile și a scris până acum 30 articole. Se află pe poziția 24 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela-Dana Stoica aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments