Recenzie „Pericol la petrecere!”

de | sept. 26, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA PERICOL LA PETRECERE! ARE REDUCERE PE:

La insistențele fiicei, care a văzut-o într-o librărie, am cumpărat și altă carte din seria Pericol. Ei i-a plăcut foarte mult, mie mi s-a părut mai slabă decât prima parte. Îmi place culoarea locală (stilul oltenesc de a vorbi al unor personaje, referirile la Therme, etc), umorul este savuros pe alocuri, dar la final nu rămâi cu mare lucru, ceea ce pentru mine este un minus.

Personajele sunt cam aceleași din prima parte, grupul Pericol, Sirenă, Cara și Magda, domnul Moca, părinții, Piticania (Piticania, fratele lui Sirenă, are în carte 3 ani, vârstă fără legătură cu tot ce face respectivul copil, lucru evident pentru oricine a văzut vreodată un copil de 3 ani 🙂 ). Lor li se adaugă și altele noi, vecina „doamna Grați”, Oblete, Herr Puiu, diverși profesori. Ei trec prin mai multe peripeții, unele mai amuzante, altele mai trase de păr.

Ziua lui Pericol se apropie și deși mama ar dori să o serbeze la Therme, ajunge la concluzia că toboganele sunt periculoase, printre altele, pentru dantura copiilor. Misiunea de a găsi un loc potrivit îi revine tatălui, care, din dorința de a-i salva pe copii de o aniversare la saună, singurul spațiu de la Therme pe care mama îl consideră lipsit de riscuri, propune ca alternativă un lac unde pescuiește de obicei. Ce se întâmplă acolo, rămâne de văzut.

Între timp, cei patru colegi se trezesc înscriși la un curs de ecologie unde au drept proiect final să fabrice un obiect din resturi ce în alte condiții ar fi aruncate. La început achiziționează și mai mult plastic, dar pe parcurs lucrurile încep să meargă din ce în ce mai bine, și cu ajutorul unui șofer de betonieră cu care se împrietenesc fără rezerve (ceea ce nu le-aș prea recomanda copiilor), culeg dintr-un sat vecin o mulțime de sticle de plastic cu care se decid să construiască o plută. Printre proiecte mai enumăr și rochii din ziare, leagăne din cauciucuri, dar și altele pe care le puteți descoperi singuri.

Dacă îți place recenzia cărții PERICOL LA PETRECERE!, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Raluca Poenaru

Dar până la petrecere mai este mult, mai au și un curs opțional de bucătărie, la care, descurajați de severitatea profesorilor și de lipsa de pricepere în a se face plăcuți de copii, se descurcă copiind. Mai trebuie să elucideze misterul unui rapper cu șapcă roșie care pare să aibă niște afaceri dubioase, să scape de un covor plin de purici dar și să descopere, cu ajutorul unui porcușor de Guineea unde anume în pădurea din afara orașului se găsesc trufe (nici călătoria aceasta prin pădure nu le-aș recomanda-o copiilor).

Petrecerea se dovedește a fi reușită, dar cu ce sacrificii trebuie să aflați singuri.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PERICOL LA PETRECERE! CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Pericol La Petrecere!
Autor: Raluca Poenaru
An apariție : 2019
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 210
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Nota recenzorului: 6 / 10
Vizualizari recenzie: 2510

Alte recenzii de la Raluca Poenaru:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Cu siguranță Mircea Cărtărescu a ridicat literatura românească la un alt nivel. Pot să afirm că mă simt mândră să-i fiu contemporană. Și deși sunt abia la a doua carte a autorului, am planuri să continui să-l descopăr. Solenoid scoate la iveală istoria unui profesor...

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost...

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

0 0 votes
Article Rating
Mihaela-Dana Stoica este redactor Booknation.ro de 289 zile și a scris până acum 30 articole. Se află pe poziția 24 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela-Dana Stoica aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments