Recenzie „Pericol la petrecere!”

de | sept. 26, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA PERICOL LA PETRECERE! ARE REDUCERE PE:

La insistențele fiicei, care a văzut-o într-o librărie, am cumpărat și altă carte din seria Pericol. Ei i-a plăcut foarte mult, mie mi s-a părut mai slabă decât prima parte. Îmi place culoarea locală (stilul oltenesc de a vorbi al unor personaje, referirile la Therme, etc), umorul este savuros pe alocuri, dar la final nu rămâi cu mare lucru, ceea ce pentru mine este un minus.

Personajele sunt cam aceleași din prima parte, grupul Pericol, Sirenă, Cara și Magda, domnul Moca, părinții, Piticania (Piticania, fratele lui Sirenă, are în carte 3 ani, vârstă fără legătură cu tot ce face respectivul copil, lucru evident pentru oricine a văzut vreodată un copil de 3 ani 🙂 ). Lor li se adaugă și altele noi, vecina „doamna Grați”, Oblete, Herr Puiu, diverși profesori. Ei trec prin mai multe peripeții, unele mai amuzante, altele mai trase de păr.

Ziua lui Pericol se apropie și deși mama ar dori să o serbeze la Therme, ajunge la concluzia că toboganele sunt periculoase, printre altele, pentru dantura copiilor. Misiunea de a găsi un loc potrivit îi revine tatălui, care, din dorința de a-i salva pe copii de o aniversare la saună, singurul spațiu de la Therme pe care mama îl consideră lipsit de riscuri, propune ca alternativă un lac unde pescuiește de obicei. Ce se întâmplă acolo, rămâne de văzut.

Între timp, cei patru colegi se trezesc înscriși la un curs de ecologie unde au drept proiect final să fabrice un obiect din resturi ce în alte condiții ar fi aruncate. La început achiziționează și mai mult plastic, dar pe parcurs lucrurile încep să meargă din ce în ce mai bine, și cu ajutorul unui șofer de betonieră cu care se împrietenesc fără rezerve (ceea ce nu le-aș prea recomanda copiilor), culeg dintr-un sat vecin o mulțime de sticle de plastic cu care se decid să construiască o plută. Printre proiecte mai enumăr și rochii din ziare, leagăne din cauciucuri, dar și altele pe care le puteți descoperi singuri.

Dacă îți place recenzia cărții PERICOL LA PETRECERE!, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Raluca Poenaru

Dar până la petrecere mai este mult, mai au și un curs opțional de bucătărie, la care, descurajați de severitatea profesorilor și de lipsa de pricepere în a se face plăcuți de copii, se descurcă copiind. Mai trebuie să elucideze misterul unui rapper cu șapcă roșie care pare să aibă niște afaceri dubioase, să scape de un covor plin de purici dar și să descopere, cu ajutorul unui porcușor de Guineea unde anume în pădurea din afara orașului se găsesc trufe (nici călătoria aceasta prin pădure nu le-aș recomanda-o copiilor).

Petrecerea se dovedește a fi reușită, dar cu ce sacrificii trebuie să aflați singuri.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PERICOL LA PETRECERE! CU REDUCERE DE PE:

Titlu: PERICOL LA PETRECERE!
Autor: Raluca Poenaru
An apariție : 2019
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 210
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Nota recenzorului: 6 / 10
Vizualizari recenzie: 3023

Alte recenzii de la Raluca Poenaru:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Dacă ambientul unei cărți este reprezentat de epoca victoriană asta n-ar trebui să însemne decât că povestea are potențial și un avantaj clar mai ales dacă în centrul narațiunii este o femeie care ne oferă propria perspectivă a evenimentelor. În baza acestor...

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Piatră și umbră ne poartă din trecut în prezent prin viața lui Alvo, un meșter de pietre funerare, crescut pe străzile orașului Mardin, aflat la granița cu Siria, un orfan, luat sub aripa sa de un alt meșter de la care învață arta de a sculpta piatra. Urmărindu-l pe...

Recenzie “Camera cu fluturi” de Lucinda Riley

Recenzie “Camera cu fluturi” de Lucinda Riley

Ca de obicei: Trecutul te prinde din urmă! Prima dragoste rămâne neterminată! Deși ai trăit o viață bună, liniștită, fără prea multe tulburări - ești neîmplinit! Dacă simți permanent că îți lipsește ceva, înseamnă că undeva nu ai pus punctul care trebuie, ci ai lăsat...

0 0 votes
Article Rating
Mihaela-Dana Stoica este redactor Booknation.ro de 1 an, 9 luni, 23 zile și a scris până acum 37 articole. Se află pe poziția 21 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela-Dana Stoica aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments